Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Stoje przed wyborem młotowiertarki .Miałem już upatrzony model firmy BOSCH PBH 2100 RE. Koszt to ok 390 zł (w Casto). Dziś będąc w tym sklepie trafiłem na promocje modelu PBH 2500 RE (370 zł). Parametry tej pierwszej to moc 550 W, energia udaru 1.7 J ,czest udaru 5800/min . max predk.obrotowa 2300. Natomiast modelu 2500 RE przedstawiaja sie nastepująco 600W , 1,9 J , 5000/min , 2000 obr/min. I tu mam dylemat-która z nich wybrać, ktory z tych parametrów ma największe znaczenie? Mieszkam w bloku ,sciany grubę żelbetowe. Proszę o poradę

Witaj ja używam tego http://allegro.pl/mlotowiertarka-2400w-eurotec-zestaw-glowka-fv-gw-i2835491780.html

mam ja ponad 3 lata i naprawdę wierciłem nią w żelbecie w bloku z lat 80 idzie jak burza, dużo używam jej w budowlance, a całkiem niedawno wierciłem w swojej ławie pod fundamenty B15, chyba z 300szt dziur do kotwienia prętów na szalunki do fundamentu.

A co do sprzętu Bosh może i ok ale tych WAT mało jak ma to służyć do wiercenia w dobrym %betonie:)

Jeden MINUS tej wiertarki Eurotec nie-nadaje się do kucia przy dłuższym kuciu pali się komutator wiem bo mi tak ojciec ja załatwił potem kupiłem drugą i mam już ją jak [pisałem 3lata i tylko nią wiercę , ewentualnie podkuć kafelke lub szpalete jakąś nic wiecej:) jezeli chce ktoś kuc to niekupuje młotowiertarki tylko młot do kucia:)

PZDR

Witaj ja używam tego http://allegro.pl/mlotowiertarka-2400w-eurotec-zestaw-glowka-fv-gw-i2835491780.html

mam ja ponad 3 lata i naprawdę wierciłem nią w żelbecie w bloku z lat 80 idzie jak burza, dużo używam jej w budowlance, a całkiem niedawno wierciłem w swojej ławie pod fundamenty B15, chyba z 300szt dziur do kotwienia prętów na szalunki do fundamentu.

A co do sprzętu Bosh może i ok ale tych WAT mało jak ma to służyć do wiercenia w dobrym %betonie:)

Jeden MINUS tej wiertarki Eurotec nie-nadaje się do kucia przy dłuższym kuciu pali się komutator wiem bo mi tak ojciec ja załatwił potem kupiłem drugą i mam już ją jak [pisałem 3lata i tylko nią wiercę , ewentualnie podkuć kafelke lub szpalete jakąś nic wiecej:) jezeli chce ktoś kuc to niekupuje młotowiertarki tylko młot do kucia:)

PZDR

Ja z kolei preferuję produkty Wurth Polska mają w swojej ofercie sporo narzędzi począwszy od wkrętarek po młoto - wiertarki. Dodatkowo cały osprzęt. Fakt są dosyć drodzy jednak jakość = cena. Dotychczas korzystałem z Bosha jednak przerzuciłem się na Wurtha i widzę poprawę komfortu pracy.