delform 10.12.2012 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Witam Mam mały problem związany z odświeżonym balkonem. Jakiś czas temu ok miesiąca pomalowałem dwukrotnie farbą białą elewacyjną wew stronę balkonu. Po wyschnięciu wszystko było ok, ale kilka dni temu zauważyłem, że na balkonie zaczynają się robić bąble na dole również, bąble pękają, na dole farba odchodzi. Nie jestem teraz pewien czy farba była do kita czy warunki nie poradziła sobie z warunkami atmosferycznymi czy przed malowaniem powinienem użyć tego fajnego uni gruntu co wygląda nieco jak mleko, żeby zagruntować powierzchnię. Przed malowaniem oczywiście oczyściłem pędzlem powierzchnię z brudu itd. jeśli możecie polećie jakiś dobry artykuł na temat wylewki(szlichty) taki żeby zrobić to raz a porządnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 10.12.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Moze powinieneś najpierw pozdrapywać starą farbe, zwłaszcza tam, gdzie odchodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delform 10.12.2012 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 No ok, to jest w zasadzie logiczne, że się powinno usunąć starą, ale nie raz widziałem ściany i też takie skrobałem , na których było 2 , a nawet 3 warstwy starej farby i to różnych kolorów więc myślałem, że w tym przypadku też się tak da. Więc to jest jedyna przyczyna mojego niepowodzenia ? Jeśli usunę całą farbę z powierzchni zagruntowanie będzie konieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carver 10.12.2012 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Wrzuć fotkę, bo można sobie tylko pogdybać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts