matti86 10.12.2012 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 (edytowane) Witam Posiadam piec C.O seko 1.4 i mam z nim problem bo piec się nie chce rozgrzewać do wyższych temperatur otóż jak rozpalę i naładuje do pełna węglem maksymalna temperatura jaka osiągnie to około 60 stopni i się okazuje ze się wszystko wypaliło kombinowałem już z przymykaniem tej klapki co jest usytuowana przy wylocie do komina ( anie nie wiem jak się fachowo nazywa) Jak na razie spale do tego pieca 50 kg węgla na dobę nie jest jakimś problemem a powierzchni do ogrzania jest około 80 metrów z tym ze od pieca do ostatniego grzejnika (mierząc w rurach) jest 32 metry rury.Co może być nie tak ? Dziękuje za każdą odpowiedz . Edytowane 10 Grudnia 2012 przez matti86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 11.12.2012 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 jaka jest temperatura spalin w kominie ??jaka jest temperatura na grzejnikach ??jak jest domek ocieplony ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 11.12.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Następny który nie wie jaki ma kocioł;Kocioł typu SEKO jest urządzeniem pracującym w systemie górnego spalania. Charakteryzuje się dużą komorą zasypową i łatwym czyszczeniem kanałów konwekcyjnych - dla wygody osoby obsługującej kocioł czyszczenie odbywa się od przodu kotła. Poczytaj o górnym spalaniu a jest tego mnogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matti86 11.12.2012 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 temperatura w kominie nie wiem , nawet nie wiem jak to sprawdzić na grzejnikach 3 pierwszych od piec jest 38stopni na nastepnych około 33 stopni przy temperaturze na piecu 60 dom nie ocieplony ale ma nowe okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts