fiodork 11.12.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) My mamy garaż oddzielny, daleko od wjazdu i... nie korzystamy z niego (jako miejsca dla samochodu), albo naprawdę sporadycznie. Może gdybyśmy mieli automatyczną bramę i drzwi garażowe (i nie mieli psów oraz odśnieżania) to tak... Poza tym mamy wygodne miejsca przy ulicy, więc nie mamy za bardzo napinki w tym kierunku. Co do ustawienia domu na działce: ja bym "ustawiał się" jak najbliżej ulicy, aby mieć jak największy ogród. Niezależnie, czy to ulica ruchliwa, czy nie. Pozornie należałoby sie odsunąć od ulicy ruchliwej, ale w zamian otrzymamy plac pomiędzy tą właśnie ulicą, a domem. Przy ulicy cichej bliskie usytuowanie domu nie będzie problematyczne, a ogród - to zawsze ogród. No i prywatność za domem, a przed nim, pomiędzy domem a ulicą... Heh, no właśnie o tym mowie. Pieniążki przeznaczone na wybudowanie garażu, można było przeznaczyć na doposażenie domu albo na wakacje. Tak to troszkę są wyrzucone w błoto. A takie rzeczy można było przewidzieć na etapie projektu i zrezygnować z budowy garazu, ewentualnie zrobić tylko miejsce postojowe, skoro i tak stoi na polu. Z drugiej strony ja 100 razy wole siadać rano do cieplutkiego, nie zaśnieżonego samochodziku, do którego wsiadam prosto z przytulnego domku. Jak mam szczęście to wysiadam na parkingu podziemnym w pracy i zima z chlapa nie straszna Ps. Drzwi otwierane i bramę automatyczne tez można było przewidzieć na etapie projektu. Oczywiście przy budowie od podstaw. Pozdrawiam. Edytowane 11 Grudnia 2012 przez fiodork Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil69 10.01.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 zostaw sobie duży ogród z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts