fiodork 11.12.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) My mamy garaż oddzielny, daleko od wjazdu i... nie korzystamy z niego (jako miejsca dla samochodu), albo naprawdę sporadycznie. Może gdybyśmy mieli automatyczną bramę i drzwi garażowe (i nie mieli psów oraz odśnieżania) to tak... Poza tym mamy wygodne miejsca przy ulicy, więc nie mamy za bardzo napinki w tym kierunku. Co do ustawienia domu na działce: ja bym "ustawiał się" jak najbliżej ulicy, aby mieć jak największy ogród. Niezależnie, czy to ulica ruchliwa, czy nie. Pozornie należałoby sie odsunąć od ulicy ruchliwej, ale w zamian otrzymamy plac pomiędzy tą właśnie ulicą, a domem. Przy ulicy cichej bliskie usytuowanie domu nie będzie problematyczne, a ogród - to zawsze ogród. No i prywatność za domem, a przed nim, pomiędzy domem a ulicą... Heh, no właśnie o tym mowie. Pieniążki przeznaczone na wybudowanie garażu, można było przeznaczyć na doposażenie domu albo na wakacje. Tak to troszkę są wyrzucone w błoto. A takie rzeczy można było przewidzieć na etapie projektu i zrezygnować z budowy garazu, ewentualnie zrobić tylko miejsce postojowe, skoro i tak stoi na polu. Z drugiej strony ja 100 razy wole siadać rano do cieplutkiego, nie zaśnieżonego samochodziku, do którego wsiadam prosto z przytulnego domku. Jak mam szczęście to wysiadam na parkingu podziemnym w pracy i zima z chlapa nie straszna Ps. Drzwi otwierane i bramę automatyczne tez można było przewidzieć na etapie projektu. Oczywiście przy budowie od podstaw. Pozdrawiam. Edytowane 11 Grudnia 2012 przez fiodork Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/174395-ile-miejsca-z-przodu-a-ile-z-ty%C5%82u-domu/page/2/#findComment-5639625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil69 10.01.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 zostaw sobie duży ogród z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/174395-ile-miejsca-z-przodu-a-ile-z-ty%C5%82u-domu/page/2/#findComment-5694880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts