asiazett 11.12.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Witammam pytanie- jakie zastosować listwy łączeniowe do paneli, kafli i wykładziny dywanowej (pod drzwiami) na ogrzewanie podłogowe?dysponuje zdjęciami z czasu instalacji podłogówki i w niektórych przejsciach uda mi się zamontować normalne wkręcane listwy na kołki rozporowe, ale w przejsciach drzwiowych do pomieszczeń, gdzie mam rozdzielnie c.o. jest to niewykonalne. zakupiłem nawet specjalny wykrywacz boscha, który wykrywa rury z wodą, myślałem, że będzie prościej, ale nic z tego, rurki są za gęsto. zauważyłem na allegro listwy na klej aspro - jak się spisują? może ktoś ma już dłuższy czas? czy przy przyklejeniu listwy nie puści ona jak podłoga będzie "pracować"?u mnie i tak w 1 pomieszczeniu będzie łączenie paneli i wykładziny dywanowej i to akurat przy pomieszczeniu z rozdzielnią c.o. więc i tak nie wszędzie mogę te klejone listwy dać. jak Wy poradziliście sobie z tym tematem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 11.12.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Witam mam pytanie- jakie zastosować listwy łączeniowe do paneli, kafli i wykładziny dywanowej (pod drzwiami) na ogrzewanie podłogowe? dysponuje zdjęciami z czasu instalacji podłogówki i w niektórych przejsciach uda mi się zamontować normalne wkręcane listwy na kołki rozporowe, ale w przejsciach drzwiowych do pomieszczeń, gdzie mam rozdzielnie c.o. jest to niewykonalne. zakupiłem nawet specjalny wykrywacz boscha, który wykrywa rury z wodą, myślałem, że będzie prościej, ale nic z tego, rurki są za gęsto. zauważyłem na allegro listwy na klej aspro - jak się spisują? może ktoś ma już dłuższy czas? czy przy przyklejeniu listwy nie puści ona jak podłoga będzie "pracować"? u mnie i tak w 1 pomieszczeniu będzie łączenie paneli i wykładziny dywanowej i to akurat przy pomieszczeniu z rozdzielnią c.o. więc i tak nie wszędzie mogę te klejone listwy dać. jak Wy poradziliście sobie z tym tematem? są listwy dwu częściowe. Część dolna jak kątownik wsuwana pod spód paneli lub wykładziny na klej. Cześć wystająca tego kątownika ma coś w rodzaju wąskiego korytka. W to korytko wciska się lub przykręca śrubkami górną część listwy. W ten sposób obie podłogi są połączone, a dylatacja między nimi przykryta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 07.05.2015 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2015 Bardzo proszę o pomoc.Od dłuższego czasu bezskutecznie staram sie znaleźć listwy łączącą panel 10 mm z płytką o tej samej grubości. Rozmawiałem z wieloma producentami i odwiedzałem róże sklepy. Wszędzie słyszałem jedną i tę samą odpowiedź " 8 mm to najwyższe jakie mamy". Dziwna sprawa bo tyrakota standardowo ma10 mm. Bardzo dziękuje za wszelką podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts