cypryski 11.12.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Witam, dom będzie wkrótce w stanie surowym otwartym z dachem. Mam takie pytanie: czy nie ma jakichś istotnych przeciwskazań, aby zamontować drzwi zewnętrzne (2 sztuki - wejściowe i z kotłowni do ogrodu) oraz wewnętrzne stalowe (również 2 sztuki) na parę tygodni PRZED montażem okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kartos 11.12.2012 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Jeśli jesteś pewien że drzwi nie ulegną uszkodzeniu, nie będą przeszkadzać przy wnoszeniu okien i są stalowe to można je montować. Osobiście nie polecam na etap budowy domu montować docelowych drzwi wejściowych, z doświadczenie wiem, że nikt poza inwestorem o takie drzwi szczególnie nie dba. Lepiej zrobić sobie tymczasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawellod 11.12.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Dokładnie, lepiej zamontuj na samym końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.12.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Ale jakże tak zostawić kable i inne materiały w domu bez drzwi? Mieszkam daleko od budowy... Drzwi zewnętrzne będą raczej niskobudżetowe, stalowe - więc potencjalne uszkodzenia nie będą jakąś katastrofą. Ale oczywiście uczulę ekipę "w tym temacie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 11.12.2012 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Po co Ci drzwi, jak nie masz okien? Złodziej i tak wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.12.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 A tak w ogóle.. to po co te drzwi teraz? Dom będzie "pod klucz"? Nie mogą gdzieś poczekać na okna? Bo poza zwykłym obchodzeniem się z nimi w grę wchodzi jeszcze zgranie poziomu z oknami balkonowymi.. Ps. Drzwi dla potencjalnego złodzieja są towarem łatwiej sprzedawalnym niż okno.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.12.2012 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Margoth, przecież nie zacznę żadnych prac wykończeniowych bez drzwi ORAZ okien. Moje pytanie w tym wątku dotyczyło tego czy kolejność drzwi-okna jest obojętna bo chciałbym zrobić drzwi o parę tygodni wcześniej niż okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 11.12.2012 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 finlandia, dzięki za zwrócenie uwagi na preferencje złodziei... To faktycznie jest argument za tym, aby poczekać z drzwiami. Nie wiem tylko o jakie drzwi balkonowe Ci chodzi (akurat ja nie będę miał żadnych balkonów). Może uzupełnię tylko informację, że montaż okien nastąpi na początku kwietnia, a mój pomysł był taki aby zrobić drzwi nieco wcześniej. Po prostu nie chcę ryzykować żadnych opóźnień gdyż natychmiast po oknach wprowadzam ekipy do instalacji. Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.12.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Hmm... skoro nie masz balkonów, to zgrywanie poziom podłogi zależy tylko od drzwi. Drzwi to towar typowy - pasujacy w każdą dziurę.. okno już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 11.12.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 .... Po prostu nie chcę ryzykować żadnych opóźnień gdyż natychmiast po oknach wprowadzam ekipy do instalacji. ...! W 2013 nie będzie żadnych opóźnień z realizajami czegokolwiek w budownictwie a wręcz przeciwnie, terminy ulegną przyspieszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts