Kendra 10.01.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 no to łądnie u nas sarny grasują są takie piękne!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 10.01.2013 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Sarenki są super Latem w zaroślach niedaleko od mojej działki to przebywała łania z młodym, kropkowanym Jak lubisz sarenki oglądać to można je podglądać TUTAJ nocą głownie przychodzą tam żubry i sarny. W dzień jak ich nie ma kamera skierowana jest na ptaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacyfist 10.01.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 No to gratuluję serdecznie, pierwszy DUŻY krok za wami, Super :wave::wave::wave::wave: A teraz kopać budować murować ocieplać wykańczać iiiii wypoczywać Gratuluję raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 10.01.2013 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Dziękuję Pacyfist Pozwolisz, że przeniosłam Twój wpis z dziennika do komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 10.01.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Danusiu - WIELKIE GRATULACJE dla Was !!:wave: Z małżem Swym otwórzcie szampana - coby oblać datę tak ważną dla Was ! Byłam dziś na wyjeździe we Wrocku i jak tylko wróciłam, to rzecz jasna na forum biegiem ! Jesteśmy tutaj jedną Wielką Rodziną wielce zaprzyjaźnioną !:yes: I ciągnie nas wzajemnie by tu być i choćby słowem się wspierać !! Danuś piszesz o geologu - jasne zrobicie jak uważacie ale ja miałam doświadczenie z pracy geologa w naszej gminie. Szukali wody 6 km od mojej miejscowości, co oni się nawiercili;) Mając do wglądu mapy z różnymi wykresami - pomiarami. Trafili na wodę nie wiem jakim sposobem , za bodaj wierceniem w 6 -tym miejscu. Wiem,że wiele osób w ten sposób szuka wody i rzecz jasna każdy wybiera taką formę , jaką według niego jest najbardziej skuteczna. My z córką biorąc pod uwagę finanse ,szybkość i skuteczność działania wybrałyśmy tego polecanego radiestetę ze studniarzem. Wśród znajomych są znani z tego ,że są skuteczni. No i jesteśmy bardzo zadowolone. Aha z sarenkami to ja ostatnio mam przykre doświadczenie wpadła mi czołowo sarna pod samochód no i nie wiem co z nią się stało - ja jechałam tak 70 km/godz,rozpędzałam samochód ,było szarawo ,a ona z rowu wybiegła, tak że samochód z przodu do naprawy był. Bardzo lubię je ,ale teraz to trochę mam stracha, aby mi któraś znowu nie wpadła Ze zdrowiem Danusiu - mam nadzieję już lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 10.01.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Danuś - jeszcze o ewentualnych wiosennych spotkaniach ! Byłoby świetnie ! A wiesz już nawet myślałam by wykopać dla Ciebie barwinka, i kalinę ,która ma takie ładne czerwone gałązki, no i tak jeszcze wiosną popatrzę coby jeszcze , Ja kiedyś z racji pracy byłam bodaj ze trzy razy w Twojej miejscowości. trochę znam te tereny bardziej tak rolniczo. Danuś - a kawę wg. tego szczegółowego przepisu to ja robię od święta lub jak przyjadą goście do córki. Ale smakuje bardzo - choć każdy z nas ma swoje upodobania i to jest bardzo dobre ! Bo byłoby na Świecie baaardzo nudno,gdybyśmy wszyscy byli tacy sami !!:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 10.01.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Danusiu jeszcze cały cza się waham co do sposobu szukania wody, bo na razie to kasy za bardzo nie ma na pewno pierwszym kryterium będzie koszt rozbudowy wodociągu. Jeśli to będzie bardzo duży wydatek to ze studni na razie i tak muszę zrezygnować. A z drugiej strony bardzo mnie ciekawi czy jest woda na naszej działce i jak głęboko - ile dylematów do rozwiązania Zwierzaki to potrafią niestety wyskoczyć nagle na drogę. Ile to już widziałam sytuacji, że dzik wyskoczył na drogę i przód auta skasowany. U nas to często się zdarza. Ostatniej jesieni jak rano jechałam z kolegą do pracy to dwa łosie nam przed autem przebiegły a to już prawdziwa rzadkość Bardzo się cieszę, że będziesz miała dla mnie roślinki, bardzo chętnie przyjmę A gdzie to Danusiu kochana pracujesz? Wyślij proszę informację na priv Jak znasz moje tereny rolniczo to i na roślinkach musisz się znać dobrze Co do mojego zdrowia to wygląda na to, że dziś po południu jakieś przesilenie nastąpiło, to już chyba z górki Do następnego klikania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 10.01.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 Krokusia- działka prześliczna!!! gratuluję! A co do sadzenia pod dębami roślin- hmmm - pod dębami raczej mała szansa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 10.01.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 domanki dziękuję za odwiedziny Ja jestem dobrej myśli, że coś mi tam wyrośnie (no chyba, że dziki zjedzą ) Tutaj przykład jak fajnie może być pod dębem http://i3.fmix.pl/fmi602/b96322a7001aa08050ef40a5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 11.01.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Krokusiu dzękuję za "kamerkę" Aha z sarenkami to ja ostatnio mam przykre doświadczenie wpadła mi czołowo sarna pod samochód no i nie wiem co z nią się stało - ja jechałam tak 70 km/godz,rozpędzałam samochód ,było szarawo ,a ona z rowu wybiegła, tak że samochód z przodu do naprawy był. Bardzo lubię je ,ale teraz to trochę mam stracha, aby mi któraś znowu nie wpadła Miałam dokładnie to samo - wyskoczyła tak, że nie miałaąm szans zeby jej nie skrzywdzić. Za mną jechała siosta - mówiła mi że sarna się pozbierała i uciekła. Auto mamy z mocnej blachy - ucierpiał jedynie lewy migacz a sarna wbiegła z prawej strony. Żyję w przekonaniu żę uderzyła tylko kopytkiem, straciła przez to równowagę i nic jej nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacyfist 11.01.2013 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Dziękuję Pacyfist Pozwolisz, że przeniosłam Twój wpis z dziennika do komentarzy Oczywiście że pozwolę Tak się ucieszyłem z waszej księgi wieczystej że to z wrażenia pomyliłem dziennik z komentarzami:oops: Pozdrowionka Edytowane 11 Stycznia 2013 przez pacyfist Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 11.01.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Krokusia - pięknie tu pod tym dębem. tak mi się dzieciństwo przypomniało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 11.01.2013 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Oczywiście że pozwolę Tak się ucieszyłem z waszej księgi wieczystej że to z wrażenia pomyliłem dziennik z komentarzami:oops: Pozdrowionka :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 11.01.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Krokusia - pięknie tu pod tym dębem. tak mi się dzieciństwo przypomniało Mnie również okropnie ta inspiracja się podoba. Obecnie większość przydomowych ogrodów jest taka pusta, głównie trawnik i kostka brukowa taki ogród jak na tym zdjęciu dodaje niesamowitej energii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 11.01.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Danusiu - piękną inspirację z ogrodem po dębami pokazałaś !! Taka - jak mnie również bardzo podoba się. jak najbardziej naturalne ogrody, z roślinami, które akurat w danym miejscu czują się dobrze i dobrze rosną. Tak rozplanować nasadzenia ,by jednocześnie było pięknie i jak najmniej pracy przy nich było - tak sobie marzę ! :bye:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 11.01.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Danusiu napisałam wiadomość na Twój priv ! mam nadzieję ,że dotarła i :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 11.01.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Dotarła Danusiu, dotarła i cieszę się niezmiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 11.01.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 poddębie zdjęciowe zaiste zachwycające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 11.01.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Danusiu - dzięki Ci za Twoja wiadomość ! Ciesze się - mamy już swoje namiary ! Byłam w Twoim dzienniku i jeszcze raz czytałam o projekcie Waszego ogrodzenia. Ja też -podobnie do Was - chcę z siatki leśnej , tylko kombinowałam aby kupić takie kontowniki metalowe , o długości 6 m, pociąć je na odcinki 2 metrowe , wkopać w ziemię , trochę obłożyć kamieniami i zalać cementem . Będa stabilniejsze , a i tak siatkę obsadzę żywopłotem , to tych słupków nie będzie widać, a będą trwalsze. Danusiu - tak myślę , bo na obecnym podwórzu słupki z drewna , szybko zmurszały i trzeba było co niektóre wymieniać ! Ze zdrowiem już lepiej ? Do pracy idziesz we wtorek - tak ? Dziś wyczytałam , że bardzo dobrze jest jeść w taki czas jesienno - zimowy miksturę z : imbir z korzenia pokroić tak z 10 dkg w plasterki ,przemieszać z miodem i wcisnąć do tego pół cytryny - wymieszać i na drugi dzień tak sobie podjadać co jakiś czas. A w kolejnych dniach ponownie zrobić taką miksturę, mieć tak stale pod ręką. Można dodawać też do herbaty. :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 12.01.2013 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Danusiu, co do ogrodzenia to na razie wybieram najtańszą opcję Myślałam o innych rozwiązaniach ale bez wody i prądu na działce samemu trudno byłoby to szybko zrobić (a gdzie składować materiały jak nie ma ogrodzenia, że ktoś sobie nie "pożyczył"?). Docelowo chcę zrobić z 3 stron ogrodzenie z siatki a z przodu płot drewniany. Mam cichą nadzieję, że zabezpieczone lepikiem drewniane słupki tak do 3 lat wytrzymają Do pracy idę w środę Podobne miksturki piłam, teraz mam już lekki przesyt i mój żołądek od nich odpoczywa Ale przyznaję, że herbatki z imbirem świetne są U mnie taka fajna zima a ja muszę w domu siedzieć chyba się dziś zbuntuję Danusiu przytulam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts