Krokusia 12.01.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 poddębie zdjęciowe zaiste zachwycające domanki już nie mogę się doczekać kiedy będę coś z moim poddębiem mogła robić przesyłam Ci pozytywne fluidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 12.01.2013 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Danusiu ! No zaczęła się typowa zima ! U nas też śnieżek sobie prószy, raz mocniej a to znowu sypie że hej ! Świata nie widać i jeszcze zawiewa ! Danuś z wychodzeniem na dwór to może do jutra się wytrzymaj - wiesz jak to jest - lepiej dmuchać na zimne ! A z ogrodzeniem to masz rację , Wasze słupki wytrzymają i parę lat więcej - bo ja to planuję już na stałe te słupki metalowe. Siatka obsadzona ciekawym żywopłotem liściastym , okryje się ładnie i będzie oky ! Mam gdzieś zapisane zioła które będą w moim ogrodzie, to Ci opiszę. Jedno wiem na pewno,że mięta panoszy się bez opamiętania ! Jak ją sadziłam to byłam bardzo zadowolona,że się tak ładnie i szybko rozrasta, a potem to już jej było o wiele za dużo !! W przyszłości też dam Ci sadzonki mięty, a mięty jest kilka odmian , postaram się przygotować kilka odmian . Tylko należy przemyśleć gdzie ją posadzić ! Jak opisuję o ogrodzie i patrzę na Twoją inspirację ogrodową, to jakoś przy tej powracającej zimie - już wiosnę czuć :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 13.01.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Danusiu, nosi mnie już strasznie i wczoraj nie wytrzymałam, opatuliłam się ciepło i pojechaliśmy na chwilę na działkę Cała w śniegu - ale fajnie Dziś rano jak wstałam to śniegu za oknem jeszcze więcej. Dziękuję Ci za wszelkie zapowiedziane sadzonki z wielką chęcią skorzystam Teraz siedzę w internecie i szukam wykonawcy projektu rozbudowy sieci wodociągowej do mojej działki. Jakoś ciężko znaleźć albo nie wiem gdzie szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 13.01.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witaj Danusiu ! Tak myślałam - że nie wytrzymasz i pojedziecie na działkę ! Taka ładna zima - to normalka,że Cię ciągnie popatrzeć sobie na działkę , na zaśnieżone dęby , połazić po śniegu .... Też dziś łaziłam po polu zasypanym śniegiem - idąc do domku ogrodowego - rześkie zimowe powietrze - ale fajnie! Napisałaś ,że szukacie wykonawcy projektu rozbudowy sieci wodociągu do Waszej działki. Tak myślę - a czy pytaliście w wodociągach - może jest tam jakiś pracownik , który by Wam wykonał ten projekt. Albo może mają namiary na takiego kogoś ? Przeważnie znajdują się tacy wykonawcy u źródeł w tych firmach , od których my budujący coś aktualnie potrzebujemy ! Danusiu podzwoń - popytaj . My tak mieliśmy z energią. :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 13.01.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Zrobię Danusiu jak radzisz A przy okazji wystawiłam ofertę na oferia.pl o oferteo.pl . Może ktoś się zgłosi to będę miała porównanie cenowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Te*konto usuniete 13.01.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Bajkowo a za skarpę dorzucę jeszcze wielkiego plusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 13.01.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Danusiu - popatrzyłam na Twoje fotki z działki ! Zima , że hej ! Ale fajnie , że droga jest odśnieżana - u mnie do wsi nie zawsze ! Jak będziesz miała oferty to proszę opisz je - oky ! Domek dla ptaków to od gapię - podoba mi się ! A jeszcze z brzozy , to takie drzewo akurat mam złożone pod szopką . :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaka 13.01.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Krokusia- piekną masz działkę, a i plany jej zagospodarowania jakie przemyślane:yes:Podziwiam, masz talent - to będzie na pewno piękny dom i piękna działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 13.01.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 dziękuję dusiaka , tak sobie planuję na razie, sama jestem ciekawa jak kiedyś będą się miały moje plany do realiów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikazhr 14.01.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Krokusia zakochałam się w Twojej działce, jest piękna/ Te widoki, malowniczy krajobraz, marzenie. Mój staruszek stoi niestety pośród innych domów i to prawie w środku miasta (na szczęście małego). Czekam na dalszy rozwój sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 14.01.2013 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Moniko, dziękuję za odwiedziny Małe miasteczka są super, ja też w takim mieszkam i tu też kupiłam działkę. Twój staruszek ma to coś Niedaleko mnie tez jest taki, cały z cegieł, super okna, choć większość powybijanych Ale po pierwsze nic nie wiem aby ktoś to chciał sprzedać, a po drugie z uwagi na wielkość działki poza moim zasięgiem No to mam pustą działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 14.01.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Bajkowo a za skarpę dorzucę jeszcze wielkiego plusa Bardzo dziękuję za plusa Dopominam się o kolejnego za dokarmianie ptaszków p.s. pozwoliłam sobie przenieść Twój post z mojego dziennika do komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 14.01.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam się u Ciebie Krokusiu Wpadałam na Ciebie w innych wątkach,i nawet nie spodziewałam się że blisko mieszkamy -prześledziłam Twoje komenty jak detektyw Twoi goście mają rację mówiąc, że masz super działkę , a droga dojazdowa zaśnieżona wygląda super. Domek jak najbardziej w moim guście,czy to już ostateczny wybór ? Pozdro i zapraszam. Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 14.01.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Danusiu ! Fakt te ceny z kosmosu ! U mnie podobnie - niektórym - to mimo woli chciałam - kółko na czole namalować !! Ale fajnie ,że masz z czego wybierać Ja jeszcze szukam, obdzwaniam , dopytuję tych, którzy są na dalszym etapie budowy, w mojej okolicy. Zobaczę ale i tak muszę znaleźć wykonawców w podobnych cenach do twoich ! :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 14.01.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Renatko - widzisz jaki świat jest mały Myślę, że ten projekt będzie ostatecznym wyborem. Już przeglądałam chyba setki innych projektów...i zawsze wracam do niego To była chyba miłość od pierwszego wejrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 14.01.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Danusiu, ja rozumiem pewne różnice cenowe ale 500 zł a 3.000 zł to ja dziękuję. I zauważyłam pewną zależność, jak zaczyna ktoś opowiadać ile to pracy musi wykonać, jakie trudności wynikną po drodze, a jakież to u nas szczególne warunki trudne...to już wiadomo z jaką ceną wyskoczy. Ci co mówili krótko i konkretnie podawali ceny normalne a nie z kosmosu. Na geodetę już się zdecydowałam. Zrobi mapkę za 700 zł. Od jutra zaczyna procedurę. Projektanta też mam wstępnie wybranego i chyba już nie będę szukać innego. Cena jest zadowalająca. Powodzenia w szukaniu dobrych i tanich wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 14.01.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Oj mały ten świat, ale to dobrze Z tą miłością to trafiłaś , jak zobaczyłam Lolka poczułam to samo, choć nie ukrywam że koszt budowy też był ważny. Po czasie wiem że to tak tylko wygląda, i czasem inne projekty mi się podobają - nie zamieniłabym się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 14.01.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Danuś - ale fajnie masz- odzywają się do Ciebie budujące sąsiadki Możesz podjechać - pogadać sobie - dopytać się !! Super ! Ze zdrowiem już oky ? :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 14.01.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Renatko u mnie też oczywiście koszty grają rolę ale nawet gdyby mnie było stać na większy dom to ja raczej wolę mniejsze, przytulniejsze. Gonić się mogę po podwórku, nie muszę po domu U mnie kryterium wyboru wielkości domu jest następujące, jak zawołam "kochanie" w jednym rogu domu to ma mnie być słychać w przeciwnym Danusiu fajne określenie wymyśliłaś "budujące sąsiadki" znaczenie może być dwojakie Ze zdrowiem dziękuję, coraz lepiej. Jeszcze mnie trochę katar męczy i kaszel ale idzie ku dobremu. Jutro jeszcze w domu a od środy do pracy a już się przyzwyczaiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doranna 15.01.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Hej Krokusia wpadam z rewizytą i wpadłam po uszy. Z wypiekami na twarzy czytałam twoje posty. Super, ze działka już jest wasza, teraz media i do dzieła:wiggle: Boze ty masz wszystko zaplanowane. Ja już mieszkam, a ogrodu jeszcze nie mam w planie, wstyd. Trzymajcie się mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts