Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Krokusi komentarze Pod Dębami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 494
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Danusiu - fakt te podłączenie w tej ilości metrów

to koszt duży !

Dobrze ,że właściciel działek dołączy się do kosztów !

Kendra !

Dobrze ,że podałaś koszty podłączenia do wodociągu,

będę miała porównanie z moimi i ewentualne moje rozmowy

na temat kosztów, to będę pewniejsza swego!

:bye::bye:

oj to u Was skomplikowana akcja wodociąg....pamiętam że jak u nas były pierwsze rozmowy na temat wody to też była opcja pod drogą powiatową - i nie kopanie tylko właśnie przeciskiwanie ( czy jak to nazwać) - rury. nie da się tak jakoś żeby nie przez drogę?? :rolleyes: pewnie jakby się dało to byś już to ogarnęła..

paranoja z tymi wodociągami... też nad tym ubolewałam że płacimy, robimy i potem oddajemy im za darmo.. chory ten system..

1200 to ja dałam za sam projekt przyłączy ;(

Kanalizę mamy podłączoną ,ale to sami zrobiliśmy więc tylko koszt materiałów.

Boję się podłączenia wody, w sumie też sami zrobimy, ale za wcinkę i montaż licznika to pewnie sobie doliczą.

Powinni sami wszystko podłączać , no ale cóż mają monopol to i dyktują warunki .

doranna sikorki to są takie wybredne ;) niby zima sroga, jedzenie nie ma a one jeszcze wybrzydzają :)

Danusiu, tez się cieszę, że przynajmniej na połowę te koszty rozłożą się :wiggle:

Kendra więcej okaże się jak będę miała projekt wykonany, wtedy też mogę wysyłać do różnych firm o wycenę - oby poszło gładko :) no ja też nie rozumiem dlaczego jak odkupują to nie płacą od razu? ja im muszę płacić za wodę na bieżąco :mad::mad::mad:

Renatko ja za projekt to miałam wyceny od 550 zł + vat aż do blisko 3.000 zł , Pani, która proponowała projekt za 3 tys. zrobiłam :bye:

Dzięki dziewczyny za odwiedziny :hug: Kurcze! chłopcy jakoś tu mało zaglądają :p

Ja zaglądam Krokusiu regularnie przynajmniej raz w tygodniu :p może ostatnio mniej się udzielam ale śledzę na bieżąco i kibicuje nieustannie ;)

Ja jutro robię kolejne podejście do energetyki, gazowni i gminy... kurde kiszka jest z załatwianiem papierów zwłaszcza jak się spieszy człowiek. Wszyscy odwlekają a czas goni niemiłosiernie. Oby się nie okazało że umowa przedwstępna dobiegnie końca przed uzyskaniem Warunków Zabudowy :o

Pozdrawiam

Cześć chłopcze :) dziękuję za kibicowanie :)

Mój mąż robił dziś podejście do wodociągów w kwestii zmiany warunków przyłączenia do wody z uwagi na podział działki, który nastąpił. Ciekawe, że za każdym razem trafia się na innego pracownika, który ma ciut inną wersję od poprzedniego co i jak należy zrobić - ach uwielbiam te urzędy! :bash:

Cześć dziewczyny :bye: a łikenduję, łikenduję....tylko, że nie przy grzańcu, ale to jest myśl Kendra, dawno nie grzałam, trzeba się poprawić ;)

A tak na prawdę to miałam ciężki tydzień w pracy i nadmiar patrzenia w monitor, dla celów czysto zdrowotnych zrobiłam sobie "odwyk" od komputera ;)

Danusiu, kulig fajna rzecz, Ty też poszalałaś na kuligu? :lol:

Ja oczywiście wczoraj i dziś na działce była, no trzeba sprawdzić czy nikt nam nie ukradł :rotfl:

Ptaszkom nowe zapasy dostarczyłam z mężem. Najbardziej to im smalczyk z ziarnami smakuje :) Przy okazji odkryłam, że to co ptaszkom ze stołówki na ziemie spadnie, znajduje również amatorów w postaci gryzoni. Na śniegi maciupeńkie ślady były w dwóch kierunkach, pewnie myszka jakaś, bo za chwilę w dziurce pod śniegiem ślady się urywały :) A niech jedzą stworzonka na zdrowie :)

Danuś - nooo jeśli odwyk w dobrej sprawie , to nie ma wyjścia !

Odpoczęłaś od monitora , to i prawidłowo - odreagować - rzecz święta ! :

Ptaszki nakarmione , działka gospodarskim okiem ogarnięta ,

pobyłaś na mroźnym powietrzu , czyli nabrałaś sił ,na nowy

tydzień w pracy !:yes:

Na kuligu nie byłam , tylko moje dzieciaki - zadowolone były,

bo na ferie nigdzie nie jadą , to i taka frajda dobra !

U nas nadal mroźno , rano leciał delikatny biały puszek,

byłam na spacerze - sama przyjemność - spacer w lekkim

mrozie ! :)