doranna 18.01.2013 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Ptaszki mądre wiadomo co dobre. Ja też lubię słonecznik, ale pszenicę to już mniej haha:no:, no chyba że w chlebie:rolleyes:. Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 18.01.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Danusiu - fakt te podłączenie w tej ilości metrów to koszt duży ! Dobrze ,że właściciel działek dołączy się do kosztów ! Kendra ! Dobrze ,że podałaś koszty podłączenia do wodociągu, będę miała porównanie z moimi i ewentualne moje rozmowy na temat kosztów, to będę pewniejsza swego! :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 18.01.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 oj to u Was skomplikowana akcja wodociąg....pamiętam że jak u nas były pierwsze rozmowy na temat wody to też była opcja pod drogą powiatową - i nie kopanie tylko właśnie przeciskiwanie ( czy jak to nazwać) - rury. nie da się tak jakoś żeby nie przez drogę?? pewnie jakby się dało to byś już to ogarnęła.. paranoja z tymi wodociągami... też nad tym ubolewałam że płacimy, robimy i potem oddajemy im za darmo.. chory ten system.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 18.01.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 1200 to ja dałam za sam projekt przyłączy ;(Kanalizę mamy podłączoną ,ale to sami zrobiliśmy więc tylko koszt materiałów.Boję się podłączenia wody, w sumie też sami zrobimy, ale za wcinkę i montaż licznika to pewnie sobie doliczą.Powinni sami wszystko podłączać , no ale cóż mają monopol to i dyktują warunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 18.01.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 doranna sikorki to są takie wybredne niby zima sroga, jedzenie nie ma a one jeszcze wybrzydzają Danusiu, tez się cieszę, że przynajmniej na połowę te koszty rozłożą się Kendra więcej okaże się jak będę miała projekt wykonany, wtedy też mogę wysyłać do różnych firm o wycenę - oby poszło gładko no ja też nie rozumiem dlaczego jak odkupują to nie płacą od razu? ja im muszę płacić za wodę na bieżąco :mad: Renatko ja za projekt to miałam wyceny od 550 zł + vat aż do blisko 3.000 zł , Pani, która proponowała projekt za 3 tys. zrobiłam Dzięki dziewczyny za odwiedziny Kurcze! chłopcy jakoś tu mało zaglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pacyfist 22.01.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Ja zaglądam Krokusiu regularnie przynajmniej raz w tygodniu może ostatnio mniej się udzielam ale śledzę na bieżąco i kibicuje nieustannie Ja jutro robię kolejne podejście do energetyki, gazowni i gminy... kurde kiszka jest z załatwianiem papierów zwłaszcza jak się spieszy człowiek. Wszyscy odwlekają a czas goni niemiłosiernie. Oby się nie okazało że umowa przedwstępna dobiegnie końca przed uzyskaniem Warunków Zabudowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 22.01.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Cześć chłopcze dziękuję za kibicowanie Mój mąż robił dziś podejście do wodociągów w kwestii zmiany warunków przyłączenia do wody z uwagi na podział działki, który nastąpił. Ciekawe, że za każdym razem trafia się na innego pracownika, który ma ciut inną wersję od poprzedniego co i jak należy zrobić - ach uwielbiam te urzędy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 22.01.2013 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Krokusia gratuluję postępów z tymi papierzyskami strasznymi!Byle do przodu, byle do wiosny:)Działka w zimie równie piękna co w lecie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 22.01.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Krokusiu poproszę namiary na geodetkę bo mój się nie nadaje do wytyczania fundamentów ( ma złą opinię ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 22.01.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Kendra poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 22.01.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 bardzo bardzo dziękuję !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 22.01.2013 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Krokusiu ! A jak pani geodetka tę mapę zrobiła ? Myślałam , że to trzeba po działce latać z tyczkami i innymi ustrojstwami do pomiarów geotechnicznych ! I ile zapłaciłaś za te mapkę - proszę podaj cenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 22.01.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Danusiu pojęcia nie mam jak to zrobiła ale to mapka do celów projektowych to chyba nie trzeba mierzyć w terenie. Musiała tylko ze starostwa jakieś mapki powyciągać. Mapka będzie w formie papierowej i elektronicznej. Za całość 700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 22.01.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2013 Aha - to kapuję ! Tak właśnie mogła zrobić , tym bardziej ,że nie dawno miałaś podział działki ! Cena według mnie dobra - i szybko ! Fajnie ! powoli paierologia do przodu - świetnie Danusiu !:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doranna 23.01.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 No i super geodeta odhaczony , Jeszcze trochę i komplet:yes: Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 26.01.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Danuś ! Gzie przebywasz ? Zaglądałam do Twojego dziennika - tam też nie byłaś ! Co u Ciebie ? :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 26.01.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 ni ma - łikenduje pewnie przy grzańcu w takie zimno to zalecane nawet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 27.01.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Kendro ! Nooo - karnawał w końcu jest - należy zabawiać się ! U nas wczoraj na wsi zrobiono kulig - i dzieciaki i dorośli mieli frajdę , że hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 27.01.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Cześć dziewczyny a łikenduję, łikenduję....tylko, że nie przy grzańcu, ale to jest myśl Kendra, dawno nie grzałam, trzeba się poprawić A tak na prawdę to miałam ciężki tydzień w pracy i nadmiar patrzenia w monitor, dla celów czysto zdrowotnych zrobiłam sobie "odwyk" od komputera Danusiu, kulig fajna rzecz, Ty też poszalałaś na kuligu? Ja oczywiście wczoraj i dziś na działce była, no trzeba sprawdzić czy nikt nam nie ukradł Ptaszkom nowe zapasy dostarczyłam z mężem. Najbardziej to im smalczyk z ziarnami smakuje Przy okazji odkryłam, że to co ptaszkom ze stołówki na ziemie spadnie, znajduje również amatorów w postaci gryzoni. Na śniegi maciupeńkie ślady były w dwóch kierunkach, pewnie myszka jakaś, bo za chwilę w dziurce pod śniegiem ślady się urywały A niech jedzą stworzonka na zdrowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 27.01.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Danuś - nooo jeśli odwyk w dobrej sprawie , to nie ma wyjścia ! Odpoczęłaś od monitora , to i prawidłowo - odreagować - rzecz święta ! : Ptaszki nakarmione , działka gospodarskim okiem ogarnięta , pobyłaś na mroźnym powietrzu , czyli nabrałaś sił ,na nowy tydzień w pracy ! Na kuligu nie byłam , tylko moje dzieciaki - zadowolone były, bo na ferie nigdzie nie jadą , to i taka frajda dobra ! U nas nadal mroźno , rano leciał delikatny biały puszek, byłam na spacerze - sama przyjemność - spacer w lekkim mrozie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts