RD2011 03.02.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Danusiu ! Ferma za lasem, około 7 km przez las , z tym ,że tam już jedna jest na kilkadziesiąt tysięcy futerkowych zwierzątek. No i drugi człek też chce tuczyć je na futerka i już stawia jakieś pawilony -klatki na około 20 tyś sztuk. Smród już do nas dochodzi gdy z ich strony wieje wiatr ! No to nic dobrego nie wróży ! No i Renatko o to idzie, że ludzie się sprzeciwiają, ale to guzik daje ! W naszej Polsce zagraniczni inwestorzy robią śmietnik z naszego kraju ! W Holandi, Szwecji , Norwegii, Niemczech tego typu fermy są zabronione i na tak dużą ilość , no to w Polsce tworzą te fermy , i po paru latach całkowicie zdewastowane środowisko zostawiają ! Nie wiem jak bronić - właściwie i środowisko i te biedne zwierzątka! Przepraszam za to wyżalanie się - ale muszę szukać gdzieś jakiejś pomocy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 03.02.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 Ojej Danusiu To nie wesoło. Wiem niestety jak "pachną" hodowlane zwierzęta futerkowe. A z drugiej strony jak możliwe jest jeszcze w obecnych czasach takie barbarzyństwo jak hodowla tylu zwierząt na raz! Ja raz widziałam w jakich warunkach są hodowane listy srebrne. Tragedia!!! Jak ludzie mogą jeszcze kupować wyroby w ich futerek Wkurza mnie czasem, że nasi posłowie głupotami się zajmują a media jeszcze to rozdmuchują ale poważnymi problemami jakich wiele to jakoś nie kwapią się zajmować :mad: Szkoda zdrowia bo już mi ciśnienie skacze do góry Wyżalaj się Danusiu, wyżalaj. Najgorsza jest bezsilność, że w tego typu sprawach nie wiele można zrobić Ale na zrozumienie Twoich problemów i przytulanie zawsze możesz u mnie liczyć :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 03.02.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 hello!! witam się u Krokusi!! RD - współczuję Ci fermy, zapach może być okropny Krokusiu - śliczna kuchnia się szykuje - taka przytulna - i nawet kwiatka wiszącego już zaprojektowałaś rozstawienie fajne - funkcjonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msilent 04.02.2013 02:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 (edytowane) Cześć Wchodzę dziś na dziennik i patrzę na fotki i wydają mi się znajome. Po kilku minutach eureka:P Często jestem w tych rejonach, a za parę lat mam zamiar mieszkać 100m od Ciebie:yes: Widzę, że zablokowałaś skrót, którym jeżdżę na rowerze i chodzę na przystanek od dziecka, teraz będzie trzeba chodzić bokiem lub przez wąwóz, no ale trudno, choć myślałem, że to przedłużenie ul. P**** jest dalej drogą publiczną. Mam nadzieję, że będzie się miło i dobrze mieszkać, miejsce świetne. Drogi są super odśnieżone zawsze, o to się nie martw. Z dzikami możesz mieć czasem problem, po zmierzchu lubią chodzić w tamtym rejonie. Często tereny wokół są "poryte". Odnośnie fermy, to też masz jedną niedaleko Ciebie, co prawda mała i tylko gęsi - śmierdzi jakoś 3-4 razy do roku, więc nie ma problemu. Kedra u mnie na szczęście kopalnie są bezpiecznie daleko Woda powinna być - pytanie na jakiej głębokości Teren pod tobą będzie raczej idealnie piaszczysty, co do studni to bym się nie nastawiał, tak mi się wydaje - na północ masz rzekę i wąwóz, który ściąga wodę. Chyba że studnia głębinowa - no ale z map wynika, że na tym terenie akurat wody nie ma, więc to ryzyko. Odnośnie kopalni, obecnie pod nami nie ma wydobycia, aczkolwiek złoże węgla jest i to bardzo dobrze rozpoznane i jest na tyle dobre, że w przyszłości może być możliwie wydobycie, gdzieś w jakichś dokumentach wyczytałem. Kopalnię masz rzut beretem za lasem - Kopalnia Halemba. 4. blisko do przystanku autobusowego (bo ja nie kierowca jestem ) - do przystanku piechotą 5 min Co do busika, to niestety tylko kilka razy dziennie i w weekendy nie ma:/ 7. najlepiej z drzewami na działce - że aż na dęby trafię to się nie spodziewałam W okolicy jest naprawdę kilka świetnych starych dębów schowanych w wąwozie. Na tym terenie świetnie rosną sosny i iglaki - teren piaszczysty. Masz obok działki takie pokręcone sosny - to właśnie efekt piaszczystej gleby. No a wodociągi u nas w mieście to prawdziwe bizancjum:P Prawie najdroższa woda w Polsce, ale siedziba piękna. Zawsze problemy robili, zawsze, zawsze. Edytowane 4 Lutego 2013 przez msilent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.02.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 o Krokusiu - widzę że sąsiad sie znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 04.02.2013 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Danusiu ! Ale super Sobie ustawiłaś w kuchni ! Fajnie że potrafisz ! Wiesz , to że chcesz mieć stół pod oknem ,to Cię rozumiem! też tak mam:yes: Uważam ,że zlewozmywak w tym układzie jest dobrze ustawiony. Nie pamiętam wymiarów Twojej kuchni ale wiem, że u mnie jest mniejsza , więc muszę mieć mniej szafek. No i stół to się raczej nie zmieści, ale zlewozmywak dam pod oknem Ale będę wracać do Twoich inspiracji i proszę ustawiaj kolejne Swoje wnętrza - będę podglądać . Wirusy Danusiu przepędzone ? Poszłaś do pracy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 04.02.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Kendra dziękuję za pochlebna opinie mojej kuchni Jak projektować to projektować razem z kwiatkiem msilent witaj sąsiedzie! No proszę, jeszcze nie mieszkam a sąsiadów już poznaję, to mi się podoba A gdzie dokładnie będziesz mieszkał? Napisz na priv Rozumiem, że z tych rejonów pochodzisz i wrócisz na "stare śmiecie"? Przejazd na razie tak zastawiony, że rowerem spoko przejedziesz ale za nami jest druga wydzielona działka, będzie pewnie w przyszłości cała ogrodzona aż do siatki sąsiadów. Co do studni to masz chyba rację, też mi się wydaje, że rzeka odciąga wodę. Muszę i tak dociągać miejską to na razie nie mam kasy na studnię głębinową. Dziki ryją oj tyją, ale jak na razie mam z tego samą radochę I Ferma gęsi to moja ulubiona atrakcja w okolicy. Strasznie lubię jak gęgąją w oddali. Takie już mam dziwne upodobania Co to ich zapaszku to jeszcze nie zdarzyło mi się poczuć od tej strony. Ciągnie bardziej w stronę lasu na te otwarte pola. Dęby to w okolicy rosną super. A sosny prześliczne przez to swoje poskręcanie. Zgadzam się z Tobą, że okolice tutaj super dlatego szukałam tylko w tych rejonach a nie dalej i broń Boże przy głównych ulicach. Życz mi szczęścia w wodociągach i zaglądaj do mnie na działce bo nawet zimą można mnie tam często spotkać Danusiu fajnie, że projekt kuchni przypadł Ci do gustu Też możesz Sobie spróbować zrobić. Trzeba założyć konto na stronie Ikea. Mają tam program do planowania kuchni ich wyposażeniem. Całkiem przyjazny w obsłudze. Jak chcesz to na telefon udzielę Ci instrukcji Wirusy jako tako opanowane. W ramach terapii poszłam wczoraj z moim M na działkę. Uzupełniłam karmę dla ptaszków, pooglądałam ślady dzików i poszliśmy do lasu na spacer. Od razu lepiej się poczułam. Na razie mam tylko znośny katar. W pracy oczywiście byłam chociaż bardzo nie lubię poniedziałków Ściskam mocno Danusiu i lecę poprzelewać - bo wczoraj zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.02.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 to cieszę się że lepiej się już czujesz. paskudne te choróbska tej zimy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 04.02.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Dzięki Kendra, na wiosnę muszę już być zdrowa jak koń. Muszę działkę do grilla przygotować bo już tu, niektórych na Forumowiczów pozapraszałam, jak pewnie pamiętasz Albo może lepsze będzie ognisko? Oj ognisko to bym zapaliła Co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 04.02.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Danusiu - oky - nie ma pośpiechu Jak już się wezmę za projektowanie to sobie pogadamy - i ciesze się , że mi pomożesz ! Wiesz , swoja drogą to jestem ciekawa jak to projektowanie wyjdzie w praniu ! Wiosna chcę cały domek nanieść - rozrysować na trawie na podwórzu i zobaczyć , tak sobie, jakie to będą pomieszczenia , jak to się ma do moich wyobrażeń o całości - rozplanowaniu itp. A wracając do tych ferm , to znalazłam w necie parę dobrych stron , wspierających mieszkańców w walce z coraz liczniejszymi fermami tuczu ! Nam kiedyś też udzielono pomocy , minęło parę lat a w tej materii ferm jest coraz gorzej dla mieszkańców, dla środowiska ! Złość na miejscowe władze -ich zarządzanie - złość na tzw. lobby producentów, a jednocześnie coraz większa świadomość ludności miejscowej, daje większą szansę na wygranie z takimi fermami ! Dziękuję za wasze wsparcie z tymi fermami - jak się człowiek wyżali to zaraz lepiej ! Danusiu dobrze ,że wirusa przeganiasz !! A choćby krótki spacer na działce poprawia samopoczucie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 04.02.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Danusiu! Tak patrząc na rozplanowanie Twojej kuchni to nie zmieniałabym ustawienia kuchenki gazowej. Jak dla mnie to, to pierwsze ustawienie jest lepsze, dlatego ,że u mnie często coś pryska , rozlewa się jak gotuję i wówczas moja ściana bardzo się brudzi. Wiec zostawiłabym tak jak w pierwszym rozplanowaniu. A może forumowiczki jeszcze coś podpowiedzą w rozplanowaniu ? ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 04.02.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Krokusiu Fajne Twoje wizualki . Ja sobie planuję zlew pod oknem, obok kuchenka - może to i oklepane, ale z racji mojej małej kuchni inaczej się nie da, no może się i da, ale gdzie tam jeszcze. Zawsze się zastanawiałam skąd są te programy do wizualek - dzięki Tobie teraz będę miała nową zabawę Ściskam mocno :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.02.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Krokusiu- obojętnie czy grill czy ognisko- byle naleweczka była bo o wyborne towarzystwo się nie martwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 04.02.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Krokusiu- obojętnie czy grill czy ognisko- byle naleweczka była RD-nko to do Ciebie bo o wyborne towarzystwo się nie martwię a to o nas wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 04.02.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Renatko fajnie, że pomogłam w odkryciu wizualek Oczywiście czekam na Twoje plany kuchenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.02.2013 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 tak - z podtekstem do RD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 04.02.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Danusiu ! Kendro ! I Całe Nasze Wyborne Towarzystwo ! Tak jest - a jasne -że będę produkować różniste naleweczki ! Takie - aby smakowały należycie ! :D Już się cieszę na nasze spotkania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.02.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 ja też ino niech już ta wiosna przyjdzie !! jeszcze 45 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 04.02.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 Właśnie pokazali w telewizji bociana, który już przyleciał.....może już jest wiosna??? :wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.02.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2013 jak dla mnie może już być wiosna. A zima won na Madagaskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts