Krokusia 24.02.2013 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Danusiu super, że mogłaś obejrzeć już "Swój" domek Bardzo podoba mi się rozwiązanie ze zwiększeniem kąta nachylenia dachu Miejsce na stryszku jak najbardziej jest potrzebne a ponadto domek ja lubię dachy o nachyleniu 30-35 stopni Danuś skoro teraz wiesz co i jak to do budowania! Przytulam mocno i trzymam kciuki za szybkie rozpoczęcie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 24.02.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Danusiu ! To wizyta super udała się ! A zakupy ogrodnicze rzeczywiście w dobrej cenie no i jak znalazł do prac wiosennych ! Wiesz - nawóz też bym taki kupiła - gdzie go zakupiłaś,? bo jest dobrym nawozem ! U mnie z budową ruszę - Danusiu - jak finansowo wyjdzie , to co ma wyjść ! Jak Ty zaczniesz - to będę Cię dopingować ! Fajnie ,że wróciłaś z wojaży ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 24.02.2013 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Danusiu, nawóz kupiłam na Allegro, na TEJ aukcji Cieszę się, że wybrałam dobry nawóz Danusiu, trzymam kciuki aby finansowo wyszło to co ma wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 24.02.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Już byłam zobaczyć ten nawóz ! Danusiu ! Jak dobrze że go znalazłaś - kurcze - do głowy mi nie przyszło , że jest sprzedawany na tej stronie Jest super nawozem i taki spokojnie stosuj , bardzo poprawi strukturę gleby a posiane roślinki będą rosły jak na drożdżach ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 25.02.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Hello - gratuluję zakupów nawóz oczywiście zgapiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 26.02.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Hej dziewczyny! Nawóz właśnie dotarł ładnie zapakowany Pomidorki rosną na parapecie w górę aż miło, a papryczka już pięknie wschodzi A na brzegu przy mojej działce odkryłam dziś....uwaga!!!! Przebiśniegi Wychodzą właśnie z ziemi, były zakryte liśćmi z drzew. Jest ich ze trzy kępki ale jeszcze muszę delikatnie poszukać pod liśćmi bo jest ich bardzo gruba warstwa. Ale się cieszę jak głupia :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 26.02.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Krokusiu to super wieści! to znak, że wiosna tuż tuż zazdroszczę tych pomidorków, ale sobie tłumaczę, że nie mam gdzie ich obecnie trzymać, a potem wsadzić. Jeszcze będzie na to czas. Ale tak bardzo bym chciała już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 26.02.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Kurcze tyle czasu mówiłam że kupię cebulki przebiśniegów , i nie doszłam do tego jeszcze... Fajnie ....... To z Ciebie ogrodniczka Pomidorki,papryczka , a a to dopiero początek. Trzymam kciuki:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 26.02.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 Widać już wiosnę na całego , ptaszki grasują na Twojej działce , a teraz i przebiśniegi pojawiły się , ale fajnie ! Raźniej się robi na duszy ! i już by się chciało brać do pracy w ogródku ! Danusiu , a pomidory i paprykę to kiedy siałaś ? Dziś w gazetce sklepu Li ... są pokazane świetne pomoce do pracy w ogrodzie. Taką podkładkę pod kolana muszę sobie sprawić , bo dobrze się na niej pracuje. Są też inne rzeczy Danusiu - zaglądnij tam to coś wybierzesz !! A nawóz szybko przyszedł , ja jeszcze nie zamówiłam , muszę go jak najszybciej zamówić ! A i Danusiu znalazłam ciekawy sklep z różnymi nasionami i sadzonkami krzewami ,już pisałam o nim u Kędrusi , są tam jak dla mnie bardzo ładne rośliny : http://www.ogrodymaryli.com popatrz sobie . Ja oglądałam i oglądałam i chyba sobie coś zamówię ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 26.02.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 nita mam nadzieję, że sadzonki pomidorów własnej produkcji spiszą się dobrze, ale to mój debiut więc tfu, tfu przez lewe ramię renatko widzisz, a ja nie kupowałam sadzonek a przebiśniegi mam, to się nazywa fart Danusiu, pomidory i paprykę wysiałam niecałe 2 tygodnie temu, nie wiem czy się nie pospieszyłam trochę, ale drugą partię wysieję w marcu tak dla bezpieczeństwa Podaną stronę zaraz obejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 27.02.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 hej Krokusiu nawóz do mnie tez dotarł a zamawiałam zaraz po tym jak napisałąm w Twoim dzienniku ze odgapiam byle by się tylko roślinkom podobał i do tego słoneczko i będzie ogródeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 27.02.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 oj to ja chyba o zniżkę wystąpię skoro tak skuteczną reklamę zrobiłam Kendra a ogródeczki nasze będą na pewno najpiękniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 27.02.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Hej Danuś! A może za przebiśniegami jeszcze jakieś kwiatki wyrosną spod liści ! ? Fajnie by było - co ? Ja ziemi jeszcze nie zamawiałam,ale zamówię w przyszłym tygodniu! Zamówiłam za to nasiona na tej stronie którą wczoraj pokazałam. Będę siać na sadzonki - ciekawa jestem jak mi wyrosną ! Super ,że już zaczynamy z rozsadami ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 27.02.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Danusiu, oby wyrosło jak najwięcej różnych kwiatków i fajnych roślinek Na brzegu działki mam dziki bez. Co z nim robić? Przyciąć trochę żeby jakoś go ładnie uformować? Bo taki trochę rozwichrzony Na sobotę pokazują raczej pogodę to wybiorę się na działkę na pierwsze porządki. Pousuwamy uschnięte gałęzie. Zastanawiam się czy wygrabić liście spod dębów do jest ich tam dostatek, warstwa miejscami na ok.20 cm. Jak to zrobię delikatnie to chyba nie zaszkodzę ewentualnym roślinkom po liśćmi? Acha...na gwałt drabiny potrzebuję aby budki lęgowe powiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 27.02.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 Znalazłam fajne informacje pomocne w ekologicznej uprawie to się nimi dzielę Jak sadzić i pielęgnować pomidory Opryski naturalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 27.02.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 to przebiśniegi się sadzi??? ja w swej naiwności myślałam, że one tak same, dziko rosną a kiedy się je sadzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 28.02.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Krokusiu to Ty nie chodzisz po drzewach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 28.02.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 nita cebulki przebiśniegów sadzi się jesienią, ale można też wiosną po przekwitnięciu rozsadzić przez podział kępki. Kendra chodziłam jak byłam piękna i młoda teraz co najwyżej chodzę po drewnianej podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 28.02.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 W Auchan rzucili już sadzonki drzew i krzewów lecę pooglądać, jak wrócę to opowiem co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 28.02.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Danusiu nie podcinałam nigdy dzikiego czarnego bzu ! Wiesz - może to i rzeczywiście jest dobry pomysł na to by był gęściejszy ? Ale chyba najpierw trzeba by o tym poczytać - tak sobie myślę ! Dopiero przed chwilą wróciłam z dalszego wyjazdu - pobyt w mieście dla mnie jest okrutnie męczacy - dobrze ,że mieszkam na wsi ! Informacje o uprawie ekologicznej przeczytam - fajnie Danusiu , że wklejasz różne ciekawe wiadomości - cieszę się ,wiemy wtedy co , gdzie kupić ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts