Krokusia 28.02.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 To wróciłam z zakupów, oto efekt: hosty sadzonki - szt 4 kolekcja letnich kwiatów cebulowych w kolorze żółtym - 65 cebul w koszyczku forsycja - 1 krzaczek jaśminowiec - 1 krzaczek agrest uva-crispa - 1 krzaczek porzeczka czerwona ribes rubrum - 1 krzaczek malina norna - 2 krzaczki malina polana - 1 krzaczek róża pnąca żółta - 1 krzaczek jabłoń jonagold - 1 drzewko jabłoń cox orange - 1 drzewko to wszystko za ....128,24 zł Czy ja przypadkiem nie zwariowałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 28.02.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 To już zapowiada Ci się ładny ogród z owocami i kwiatami ! A forsycja będzie się szybko i mocno rozrastała, więc możesz ją sobie tak zasadzić - by przewidzieć w przyszłości jej rozmiary. Kolekcja cebul , aż 65 szt to super zakup, i całość za te pieniądze , jest zakupem świetnym ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 01.03.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 nita Kendra chodziłam jak byłam piękna i młoda teraz co najwyżej chodzę po drewnianej podłodze Przypuszczam że dalej jesteś tylko skromnośc nie pozwala Ci powiedzieć tego na głos czasem na drzewo wskoczyć można i takie zakupy porobiłaś!! oj jutro męża też będę próbowała wyciągnąć do Auchana powiem że Krokusia ma i ja też chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 01.03.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Krokusiu powiedz mi proszę ile litrów humusu zamawiałaś i jaka była waga przesyłki którą dostałaś?? moja paczka waży 5 kg a zamawiałam 14l... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 01.03.2013 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Kendruniu - to po kolei Skromność moja wrodzona nie pozwala przyznawać się publicznie, że nadal jestem piękna i młoda Co do argumentu krokusiowego względem męża to jestem pewna, że mu się nie oprze Humusu zamawiałam 49 litrów, paczka waży jakieś 23-24 kilo. Na aukcji jest podana objętość nasypowa. Objętość nasypowa mierzona jest dla świeżo nasypanej substancji sypkiej (bo może się przecież ubić). Czyli po przesypaniu humusu do jakiegoś pojemnika powinno być około 14 litrów. Może masz jakieś wiaderko o podobnej pojemności to możesz sprawdzić (tak mi mówił Pan Sprzedawca bo pytałam ) Zwróć zresztą uwagę jak kupujesz ziemię do kwiatów w workach to ilość podawana jest w litrach. Ciężar ziemi zmienia się zależnie od wilgotności. Zważyłam właśnie jeszcze nie rozpakowany 5 litrowy worek z ziemią i sama się ździwiłam bo waży zaledwie kilogram To chyba nie masz się czym martwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 01.03.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Danusiu jak widzisz staję się mistrzynią w wyszukiwaniu okazji oby tylko te okazje pięknie rosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 01.03.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 No przecie ,że maja bardzo dobrze rosnąć i dawać pyszne owoce te które mają dawać Danusiu - mając takie piękne plany - wizje ogrodu, to sobie z sadzonkami pogadasz - sadząc je ! Powiesz im ,że mają szybko i dobrze rosnąć i dobrze owocować i tyle A zobaczysz ,że tak będzie ! To samo powiesz do róży i innych kwiatów - a ogród bedzie jak malowanie ! Ja nie żartuję - trzeba pogadać do roślinek ,one to lubią ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 01.03.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Danusiu, na razie gadam do świerka na balkonie, który po Świętach został Mówię mu, że ma się trzymać do wiosny a potem ładnie zadomowić na działce i jeszcze się trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 01.03.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Aha - czyli działa !! I tak ze wszystkimi roślinkami ! Zamówiłam różne nasiona , takie ciekawostki , chcę wyhodować z nasionek ładne krzewy - ma się udać ! Napiszę Ci jak dojdą nasionka i zacznę siać . Zamówiłam też ciekawe zioła - zobaczymy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 02.03.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Byłam dziś na działce, słoneczko wygląda zza chmur ale i tak mam doła Karmnik skradziony, kukurydza, którą wywiesiliśmy zającom zabrana, paliki, którymi zaznaczyliśmy działkę z jednej strony wyrwane, oczywiście ktoś też próbował przejechać przez naszą działkę i widać, że wpadł w błoto....cóż, zachowanie niektórych jednostek pozostawię bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 02.03.2013 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Krokusiu bardzo Ci dziękuję za informacje już humus wysypałam, pierwsze warzywka zasiałam ( te co na luty i marzec - sałata, pietruszka, rzodkiewki, cebulki) co to za wandale u Ciebie byli!! ;( strasznie mi przykro, że Cię to spotkało ludzie potrafią być okropni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 02.03.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) zgodnie z sugestią Nity post przeniosłam do dziennika Edytowane 3 Marca 2013 przez Krokusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 02.03.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Danusiu ! Ależ odwaliliście kawał roboty ! A spod liści wyjrzały kępki przebiśniegów - odwdzięczą Ci się pięknym rozrastaniem - będzie ich coraz więcej i więcej ! :yes: Ładne domki dla ptaszków - żal tego poprzedniego , był taki zgrabny ! kurka wodna chyba trzeba jak najszybciej ogrodzić działkę ! Na kiedy jesteście umówieni z firmą grodzącą ? Inaczej nie da rady z ludziskami !! Ale nic to , najważniejsze ,że słońce świeciło dziś pięknie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 02.03.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Danusiu, grodzenie mam zamówione na 13 kwietnia. Ale chyba zdecyduję się przesunąć na wcześniejszy termin. Chociaż znów zastanawiam się nad ogrodzeniem z siatki i słupków metalowych. Tylko boję się, że z kasą nie dam rady Sprawa dociągnięcia wody znów się przeciąga i nadal nie wiem ile to mnie będzie kosztować aby móc dalej planować wydatki. Ech...życie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 02.03.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 pieknie Pani Krokusiowa prace w polu czas zacząć a tak na marginesie, czy nie chciałaś czasem popełnic tego wpisu w dzienniku a nie w komentarzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 02.03.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 nita co ja bez Ciebie bym zrobiła. Jasne, że chciałam w dzienniku, to chyba z przepracowania i nadmiaru świeżego powietrza Już zgłosiłam do moderacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 03.03.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Danusiu ! Z tym ogrodzeniem to ja bym jeszcze przeliczyła o ile więcej będzie kosztowało i wtedy ostatecznie zdecydujecie z M. A może zrób tylko z przodu domu już taką lepszą a dalej z tej leśnej . ! Ja też jak zaczynam się zastanawiać nad przyszłym ogrodzeniem to chyba tak zrobię ! Bo ,ogrodzenie jest jednak zabezpieczeniem ! A z tyłu domu i po bokach planujesz i ja też obsadzić żywopłotem - różnymi krzewami , to i ogrodzenie jest w naturalny sposób wzmocnione i ładniejsze ! Mam przykład z obecnego ogrodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 03.03.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Właśnie Danusiu liczę i liczę....i rzecz w tym, że wstrzymuje mnie kwestia wody bo nie wiem zupełnie ile mnie ta przyjemność wyniesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 03.03.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 UWAGA! Teraz będzie zagadka Skąd wzięła się "dziura" w śniegu? http://i2.fmix.pl/fmi1246/6f50b6680019b83c51330df1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna2802 03.03.2013 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 z mini ogniska:)? Pięknie już u Was a te budki dla ptaków no miodzio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts