RD2011 03.03.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Danusiu ! W śniegu - ja myślę ,że bawił się jakiś ptak ? A może Ty szukałaś przebiśniegów ? Danusiu - z wodą to urzędnicy niech policzą : jak podłączyć i ile metrów i niech się zdecydują !! Kurka wodna ,sposoby " pracy" izałatwianie tego co jest ich podstawowym obowiązkiem to się w głowie łysego apacza nie mieści ! Wiesz , brakuje sposobów na normalne załatwianie każdej sprawy !! Danusiu! Trzymam kciuki i życzę jak najszybszego dobrego skończenia z podłączeniem wody !!:stirthepot::stirthepot: Wtedy wiecie co i jak dalej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 03.03.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Kachna nie zgadłaś Danusiu urzędnicy nie policzą bo u nas to inwesor jak chce mieć wodę musi we własnym zakresie rozbudować sieć wodociągową, tak jak to jest w moim przypadku. Wodociągi tym się nie zajmują. Wiem, że to trudne do zrozumienia ale niestety prawdziwe A odpowiedź na zagadkę niestety błędna Chociaż mogę zdradzić dla ułatwienia, że to sprawka zwierzątka, więc z ptaszkiem było lekko, lekko blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 03.03.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Danusiu - no to chyba zgadnę , to z tym śniegiem to jest robota - sarenki ! No ,własnie wodociągi sobie ułatwiły - Wy wykonujecie podłączenie, a oni to po całej inwestycji biorą dla siebie tę inwestycję , a Wy i tak za wodę musicie płacić - tak to ma być u Was ??? !! Jeśli tak - to to jest rozbój w biały dzień ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 03.03.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Danusiu! Brawo! Tu spała sarenka, takich spanek było 3 obok siebie Zostawiły po sobie nie tylko wytopiony śnieg A z wodociągami u nas to dokładnie tak jak opisałaś. Potem jesteśmy zobowiązani odsprzedać im inwestycję w ten sposób, koszt inwestycji będzie nam zwracany poprzez zwrot raz w roku 20% zużytej wody. Jednak, żeby nie było za pięknie koszt inwestycji oceniają sami. Wkurzające ale nic nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 03.03.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Danuś- fajnie - zgadłam ! Wiesz , z tymi wodociągami , jak tak zdrowo pomyśleć , to to jest zwykła grabież ! Danusiu - z całego serca życzę Wam , by wyszło jak najtaniej ! I jak najszybciej !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 04.03.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 ale u Ciebie wiosennie na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 06.03.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Hej , Danuś , co u Ciebie ? Na działce zabrałaś się do pracy - tak ? Ja dopiero dziś weszłam na te strony podane przez Ciebie ! Świetne są - bardzo ciekawe - zawsze jeszcze czegoś człowiek dowie się ! Ja też podsypuję przed siewem popiołem ze spalonego drewna , jest bardzo dobrym nawozem na warzywa, a szczególnie dla cebuli, marchewki,pietruszki. Do zobaczenia:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 06.03.2013 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Kendra wiosna pełną gębą najbardziej czują to ptaki i wydzierają dziobki, że aż miło Danusiu od soboty poczyniłam następujące działania: - rozpikowałam pomidorki - dokupiłam sadzonki 2 róż wielokwiatowych i jedną sadzonkę tawuły białej - zamówiłam bronowanie i walcowanie działki na sobotę, a raczej mój M zamówił Tylko pogoda ma się popsuć - przyspieszyłam termin ogrodzenia działki na 23 marzec, jednak zostaję przy siatce leśnej (względy finansowe niestety) - dopinam szczegóły zamówienia domku narzędziowego - kwestia wody stoi w miejscu wodociągi mają czas Z grubsza to chyba tyle. Jak tylko mam chwilę lecą choć na moment na działkę rozkoszować się własnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 07.03.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Danusiu - duuużo do przodu u Was !! Fajnie że przyśpieszyłaś grodzenie - słuchaj , jak dobrze rozrosną się krzewy , to - to z czego jest ogrodzenia wcale tego nie widać ! A później to zrobicie tylko bramę i już . I domek też w drodze - świetnie ! Jasne ,że każda chwila na działce to sama radość ! Tylko wiesz co - z tymi wodociągami , to może jakiegoś znajomka tam znajdziesz - albo co ! Poszukaj wśród tych którzy już coś z ostatnio tam załatwiali, niech Ci podpowiedzą do kogo tam uderzyć , albo ostatecznie w kogoś , Ja ciągle się zastanawiam czy w ogóle podłączyć się do wodociągów ! Jak już ostatecznie przyjdzie czas i radiesteta obada działkę czy jest woda to studnia będzie i cześć ! U nas od rana dzisiaj ciągle pada deszcz i znowu mokro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 07.03.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Kochane mam nadzieję że nie zaśmiecę wątku, ale podajcie jeszcze raz namiar na ten nawóz dżdżownicowy .. Opowiedziałam w pracy , no i dziewczyny teraz wołają że ONE TEŻ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 07.03.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Reniu to Danusia podała go tutaj tylko nie umiem go odnaleźć ! A ja dzisiaj dostałam zamówione nasiona w sklepie który podawałam, i nasiona doszły dobrze , no bo w maleńkich foliowych paczuszkach. Ale krzewy mniejsze jak podawane w wykazie i jeden krzew kolcowój jadalny złamany doszedł. Powiadomiłam ich o tym telefonicznie ale oni chcą by im wysłać zdjęcie tego połamanego krzaczka i odechciało mi się już z nimi cokolwiek załatwiać ! Te nasionka co dostałam posieję i niech mi ładnie wyrosną, a krzewy będę kupować na targach ogrodniczych i już ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 07.03.2013 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 A to ja muszę wziąść od sprzedawcy wynagrodzenie za reklamę Renatko aukcja jest TUTAJ Pozdrowienia dla dziewczyn z pracy Danusiu zrób zdjęcie, to zwrócą koszt lub wyślą nową sadzonkę. Ja tak raz miałam z rozbitym talerzykiem od wylicytowanego zestawu śniadaniowego z porcelany. Jak sprzedawca otrzymał fotkę to oddal pieniądze. A nasionka niech rosną pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 08.03.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Dziś od rana Danusiu net u mnie działa tak jakby go coś trzymało !! Dobrze ,że jakoś weszłam na forum ! Do poczty nie mogę się dostać ! Później spróbuję by im wysłać to zdjęcie - choć powiem Ci szczerze - to krzewów żadnych wysyłkowo już nie będę kupować ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 08.03.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Danusiu ! Trzymam kciuki za bezdeszczowy jutrzejszy dzień ! A w ogóle to tak generalnie - ma być zawsze ładnie , jak masz jakąś zaplanowaną robotę na działce !! A domek z zielonym dachem i okiennicami jest śliczny,niemal jak miniaturka domu dużego ! Wiesz z tym sklepem to się zawiodłam - nie podoba mi się ich traktowanie klienta ! Niby tacy w rozmowie telefonicznej w porządku itd. a tu klops ! Mam dość konwersacji z nimi ! Zobaczymy jak się zachowają ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 08.03.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Danuś, widzę że net w końcu ruszył Co do sadzonek zamawianych przez internet to chyba faktycznie ryzyko czasem. Chociaż czasami pewne sadzonki są trudniej dostępne na zwykłym rynku wtedy internet jednak wygrywa A podejście sprzedawców bywa różne. Zawsze dziwi mnie jak ktoś nie dba o klienta, przecież wiadomo, że już drugi raz u niego nie kupisz i innym też nie będziesz polecać. Ale cóż, jego wybór. Niestety w tę sobotę na działce nie będzie można zabronować. Jednak za bardzo popadało i jest ryzyko, że traktor się zakopie. Musimy czekać na poprawę pogody A domku już nie mogę się doczekać fajny - prawda? I już zaczyna mi się marzyć taka drewniana huśtawka na działkę....chyba zaśpiewam "money, money,money...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 08.03.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 No mnie też marzy się podobny domek jest baardzo ładny !! Czyli juto kreślimy Lotka - ale tak skutecznie - możemy po połowie mieć wygraną - tyle wystarczy nam ! :wiggle: Z wodą super wiadomość ! tak ma być ! Jak o czymś zaczniemy gadać , to to zaraz się elegancko robi ! I za wodociągi trzymam od teraz na okrągło kciuki !:yes: i na dokładkę czaruję skutecznie !:stirthepot: Danusiu tak - masz rację z tego sklepu to już na pewno nic nie kupię ! i nie polecam go, bo co innego w opisie a co innego wysyłają - maciupcie takie krzewinki i jeszcze połamane ! Ten odłamany kawałek wsadziłam do ziemi , bez ukorzeniacza , bo nie mam , ale pogadałam se do niego - prosiłam ,żeby się przyjął ! Ma posłuchać - za jakiś czas napiszę ,że tak się stało I jak patrzę na powrót zimy , to dobrze , że nie odsłaniałam całkowicie tulipanów i innych kwiatuszków ! Danuś ! byle już do rzeczywistej wiosny , żeby prace na działce ruszyły spokojnie , bez "nieciekawych " przygód ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 09.03.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Gratuluję !!! Jak by nie było to jednak woda jest najważniejsza Domek super , bardzo mi się podoba nie będziesz musiała wozić narzędzi w aucie. Dziś zamówię nawóz , będzie taniej trochę, bo koszt przesyłki podzielony Szkoda tylko że pogoda się obraziła .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 13.03.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Wiosny!!!! Wiosny!!!!!!! Wiosny chcę!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 13.03.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 No tak ! Zacznijmy wszyscy głośno ją przywoływać , to wreszcie do nas przyjdzie ,zza gór i lasów ! Danusiu ! jakoś tak nic się nie chce przy tym padającym białym ........ noo - śniegu i wietrze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 13.03.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Danusiu, mam to samo Mogłabym już ogrodzenie robić a tu klops! Zamiast wiosny znów zima Jak tak dalej będzie to złapię doła jak stodoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts