Miras12 29.12.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2012 Krokusiu dobrze planujesz, tak samo jak my przed budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 30.12.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 krokusiu kopa w tyłek swoimi przemyśleniami mi dałaś i mamy już pierwsze "budowlane" grabie i miotłę(mietłę oraz jest po pierwszych wstępnych porządkach wokół domu. Jutro planowane kolejne. Także tyłki w górę i do pracy coby przed śniegiem zdążyć, bo że będzie to już się mirek o to postarał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 30.12.2012 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 No to witamy się w Klubie Wygranej w LOTKA ! A cooo ! Też tak mam :) Wygramy - inni wygrywają - to teraz kolej na wygrane dla tych , którzy na wiosnę 2013 r. zaczynają budowę !!:yes: Marzymy , marzymy i się spełnia !! Danusia - musi się udać ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 31.12.2012 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 nita czuję się usatysfakcjonowana, że zmobilizowałam Cię do działania przed śniegiem pewnie zdążysz bo jakoś petycja Mirka nie trafiła chyba tam gdzie należy bo śniegu ani huhu Danusiu jakbyś gdzieś miała przecieki co do 6 pewnych liczb to pamiętaj o mnie a właściwie jak na moje wymagania to wystarczy 5 pewniaków w mini lotto - na taki mały domek jak ja chcę wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 31.12.2012 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Szczęścia pomyślności w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 31.12.2012 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Taaak jest ! Danuś !:yes: Jak tylko doznam olśnienia - to migiem daję cyferki i wygrana musi być !:wiggle: Na 2013 Rok Życzę Ci spełnienia wszystkiego co najpiękniejsze ! Życzenia obejmują WYGRANĄ GŁÓWNĄ w LOTKA !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 31.12.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Danuś ! Kup też w markecie budowlanym taką taśmę biało-czerwoną i na wbite w ziemie kołki, pozawijaj tę taśmę, wykonacie takie zaznaczenie granicy - co razem z ułożonymi kamieniami itp. da zabezpieczenie przed rozjeżdżaniem drogi. Ja tak oznaczyłam i jak na razie pomaga Ludziska tak robią , aby bliżej,łatwiej ! :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 31.12.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 Tobie też działkę rozjeżdżali? Wiesz u mnie to do tej pory nikt na to nie zwracał uwagi. Nie chcę wyjść na miejscową zołzę Ale rozumiem przejechać od czasu do czasu i jeszcze jak pogoda pozwala ale zaczęli mi strasznie drogę rozjeżdżać. Najgorzej te ciężkie pojazdy. Straszne koleiny zaczęły się robić, a droga przypomina mocno wymieszane błoto. Już ciężko tam nam autem naszym podjechać żeby nie utknąć. Podejrzewamy, że nasza działka drogowa jest wygodnym i dyskretnym skrótem do lasu po drzewo Po widać było ślady jakby ktoś bardo duże gałęzie przeciągał. A zresztą w końcu to żadna droga tylko moja działka, ze którą zapłaciłam ciężkie pieniądze i nie mam zamiaru wydawać kolejnych na ciągłe utwardzanie drogi. Zresztą mam taką nadzieję, że jak będzie widać, że teraz często tam się kręcimy to ludziska zrozumieją, że koniec skrótu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 31.12.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 U nas ludziska też szukają skrótów , teren gliniasty, no wyobrażasz Sobie - wielkie dziury wypełnione ślizgającym błockiem No to tak dodatkowo - na wszelki wypadek zrobiłam - tak jak Ci opisałam wyżej. Danusiu - pomyśl - ile będzie Cię kosztowało utwardzenie drogi ? A w tym to raczej nikt Ci nie pomoże. Ja spychającą machinę załatwiałam i załatwiałam, w końcu dojechała , no i co nieco zasypała, ale na wiosnę i tak trzeba będzie kupić kamień albo jaki gruz. Zrobicie jeszcze dodatkowe zabezpieczenie i przestaną jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 01.01.2013 02:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 http://img22.imageshack.us/img22/797/nowyrokm.jpgUploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 01.01.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Danusiu ! Witam się Noworocznie ! Czy byliście dzisiaj na Swojej działce ? :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 01.01.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Danusiu ! Witam się Noworocznie ! Czy byliście dzisiaj na Swojej działce ? :bye: No ba! Musowo! I mur z kamieni nam trochę podrósł Pięknie, cicho i cieplutko było dziś na naszej działce. Słoneczko jak świeci to pięknie się tam opiera. I poznaliśmy bardzo miłe, starsze małżeństwo mieszkające w bliskich okolicach. A jakiego psiura super mają Wzdycham do niego do tej pory. Krzyżówka owczarka niemieckiego i kaukaza. Robi wrażenie A wytarmosiłam go za to bujne futro ile wlezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miras12 01.01.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 No to juz wiadomo co Krokusi trzeba dac w prezencie. Dużego włochatego pieska, żeby miała co tarmosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 01.01.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 No to juz wiadomo co Krokusi trzeba dac w prezencie. Dużego włochatego pieska, żeby miała co tarmosić. Oj duży musi być koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 02.01.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Krokusiu wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 02.01.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 To fajnie - pierwsze sąsiedzkie kontakty nawiązane, i jeszcze takie psisko - sama radość A przyjaźni sąsiedzi zawsze ale to zawsze, są cenni !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krokusia 02.01.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Kendra dziękuję za życzenia Danusiu psisko bardzo zapadło mi w pamięć, lubię takie duże piesy. Chęć posiadania dużego psa to jeden z wielu powodów kupna działki i budowy domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 02.01.2013 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Tak Danusiu ! Pies najlepszy przyjaciel na dobre i na złe, a jego wierność jest nie wyobrażalna :yes: Też jeszcze takiego będę mieć . teraz mam mniejszego ktoś go podrzucił i ten akurat już został,rozrabiaka ,że hej ! Nadal chowa buty - gdzie mu popadnie Można mu gadać on i tak swoje musi zrobić, trzeba bardzo pilnować i nie zostawiać butów na jego widoku ! Wiesz zapora na działce wykonana dobrze - z pewnością pomoże i nie będą już Wam jeździć ! Jeśli chodzi o studnie to jak znajdę namiary na moich studniarzy to podam Ci i ewentualnie porozmawiasz telefonicznie z nimi , są spod Kluczborka ale jeżdżą dalej też. Współpracują z radiestetą , u nas ustalił miejsce i nawet głębokość na jakiej będzie woda i tak wywiercili! Czyli prawie 20 m w głąb ziemi. Zawsze warto negocjować ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 02.01.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Danusiu ! my też na przy obecnym domku ogrodowym będziemy robić ogrodzenie z siatki leśnej na wysokość 120 cm. Wasz cena za 1 mb ogrodzenia z materiałem i robocizną nie jest wysoka - tak myślę. My chcemy kupić siatkę a słupki metalowe i to ogrodzenie obsadzimy krzewami , które stworzą żywopłot. Ale żywopłot taki by nie trzeba było go przycinać tylko w pierwszym roku po posadzeniu lub ewentualnie drugi raz, by go zagęścić i na tym koniec z przycinaniem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 03.01.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Hej Krokusiu - kurcze my też chcieliśmy studnię ale u nas kopalnia odciąga wodę i sąsiedzi mają puste studnie, ani kropelki wody w nich - ale zrobię sobie studnię na deszczówkę, która bedzie zbierała wodę z rynien:D wiesz, że my tez budujemy dom między innymi dlatego bo chcemy mieć psa? a w zasadzie dwa, np. owczarki niemieckie i dwa koty ( planowałam jednego kota ale mąż powiedział " nie więcej niż dwa" więc nie będę się kłóciła) - w domu nie możemy mieć zwierzątek bo alergicy jesteśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts