eddi1987 11.12.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Witam wszystkich bardzo serdecznie, to jest mój pierwszy post i zapewne nie ostatni gdyż zamierzam w pełni uczestniczyć w życiu forum. Pragnę się zwrócić do bardziej doświadczonych osób orientujących się w kwestii mojego pytania odnośnie dobudowy domu. Chciałem zapytać o orientacyjny koszt rozbudowy domu jednorodzinnego, prostokąt 12x8 w połowie podpiwniczony. Chcę dobudować w długości 7metrów bez podpiwniczenia lub 5 metrów z podpiwniczeniem na całej szerokości gdzie urządził bym kuchnie i pomieszczenie gospodarcze. Dach dwuspadowy. Chodzi mi o koszt samych materiałów do stanu surowego. Wykończeniówkę będę robił sam. Reasumując do w/w wymiarów rozbudowy: Fundamenty, (z piwnicami lub bez, wtedy ciągniemy wzdłuż 7m) ściany nośnie (od gruntu do dachu 6-7m), strop, więźba, dach pozostaje dwuspadowy z blachodachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo_N 22.10.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Cześć. Mam podobne plany ale dołożę jeszcze koszty przyłączy do istniejących mediów. Może ktoś określić ceny?? Pozdrawiam Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts