marekw14 11.12.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) O co chodzi, macie jakieś pomysły.A może komuś sie już udało ! (-_-) Pochwalcie się swoimi wynalazkami, próbami i spostrzeżeniami,Zachęcam do dyskusji,Czasy mamy coraz cięższe. Edytowane 12 Grudnia 2012 przez marekw14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 12.12.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 O co chodzi, macie jakieś pomysły. A może komuś sie już udało ! (-_-) Pochwalcie się swoimi wynalazkami, próbami i spostrzeżeniami, Zachęcam do dyskusji, Czasy mamy coraz cięższe. Ja mam takie perpetuum mobile na klatce schodowej. Nie jest niczym zasilane a działa. Wygląda to tak: sąsiadka z I pietra schodzi na dól i gasi światło przed blokiem bo to kosztuje. 15 minut później wychodzi sąsiad z parteru i światło zapala bo nie po to jest światło by było ciemno. Pani z piętra jak tylko zauważy to w te pędy na dół i pstryk. No to ten pan zaraz również pstryk. Ostatniej nocy perpetuum mobile działało przez 3 godziny. Zobaczymy dzisiaj, może padnie rekord? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 12.12.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Pochwalcie się swoimi wynalazkami, próbami i spostrzeżeniami, Zachęcam do dyskusji, Czasy mamy coraz cięższe. Jest taki wynalazek, którego działania nie mogę zrozumieć a spełnia on wszystkie założenia stawiane perpetuum. To jest nasz obecny rząd . Tutaj ilość energii jaką sam wprowadza do układu jest mniejsza niż mierzony efekt końcowy, objawiający się ostatecznym wynikiem wyborczym i sondażami. Być może to urządzenie konsumuje dodatkową porcję energii, wydatkowaną przez opozycję a może jest to jedyna w przyrodzie doskonała wymiana adiabatyczna dla perpetuum mobile II rodzaju. Nie obserwuje się też dla tego urządzenia żadnego wzrostu entropii, chociaż szczatkowa energia oddawana do otoczenia napędza skutecznie opozycję. Tak czy inaczej, należy się Nobel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekw14 12.12.2012 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Ja mam takie perpetuum mobile na klatce schodowej. Nie jest niczym zasilane a działa. Wygląda to tak: sąsiadka z I pietra schodzi na dól i gasi światło przed blokiem bo to kosztuje. 15 minut później wychodzi sąsiad z parteru i światło zapala bo nie po to jest światło by było ciemno. Pani z piętra jak tylko zauważy to w te pędy na dół i pstryk. No to ten pan zaraz również pstryk. Ostatniej nocy perpetuum mobile działało przez 3 godziny. Zobaczymy dzisiaj, może padnie rekord? Jesteś niesamowity! Uśmiałem się do bólu. Proszę o kolejne dłużej działające "Perpetum mobile" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekw14 12.12.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Jest taki wynalazek, którego działania nie mogę zrozumieć a spełnia on wszystkie założenia stawiane perpetuum. To jest nasz obecny rząd . Tutaj ilość energii jaką sam wprowadza do układu jest mniejsza niż mierzony efekt końcowy, objawiający się ostatecznym wynikiem wyborczym i sondażami. Być może to urządzenie konsumuje dodatkową porcję energii, wydatkowaną przez opozycję a może jest to jedyna w przyrodzie doskonała wymiana adiabatyczna dla perpetuum mobile II rodzaju. Nie obserwuje się też dla tego urządzenia żadnego wzrostu entropii, chociaż szczatkowa energia oddawana do otoczenia napędza skutecznie opozycję. Tak czy inaczej, należy się Nobel. Tu się też z tobą zgodzę, to będzie działać, działać, działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekw14 15.12.2012 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 A jednak, przestało działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 15.12.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 A jednak, przestało działać. Bo nie zaczęło. Może daj jakiś przykład z tym perpetuum. Trochę osób tu interesuje się techniką, a parę nawet zna się na fizyce To może być fajny wewątek tylko nadaj mu kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekw14 02.02.2013 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Co tu dawać, ważne Wasze twórcze umysły.Po prostu otworzyłem drzwi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 10.04.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Byla taka strona o Zimnej fuzji ale ACTA zrobiło swoje .Dobre do sledzenia wrogow systemu.,a potem ich zalatwic.jest taki filmik na YT https://www.youtube.com/watch?v=3oavW_TrBQgMozna posiedzie pare latPolacy nie moga miec firmyZarabiac moga tylko wybrani lu wyznaczeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rotan 10.04.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Nie perpetum, ale ciekawe; http://www.sfora.pl/swiat/Rewolucyjne-tanie-paliwo-Do-baku-tankuja-wode-morska-s66503 Arabowie, ruscy i jeszcze paru co ciągną to mazidło spod ziemi są posrani:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesel 25.05.2014 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 W szkole średniej miałem kolegę,który na ćwiczeniach z maszyn elektrycznych,podłączył prądnicę tak,żeby zasilała silnik,który tą prądnicę napędzał. Źle się to skończyło.Ale próbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 26.05.2014 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 W dzieciństwie zrobiłem perpetuum mobile. Miałem ciężarówkę zabawkę, do której dokleiłem magnes, na "pace". Drugi magnes, która miał przyciągać ten pierwszy - przyklejony, zamocowałem na masce. Proste, prawda? Niestety, nie działało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts