Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

słup energetyczny na działce

maro62

Recommended Posts

Dzień dobry, na mojej działce jest postawiony słup energetyczny. ten słup jest średniego napięcia, syn chciał zacząć budowę na na części działki, ale przez ten słup nie da rady. czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia związane z walką z energetyką? wszelka pomoc i wymiana informacji mile widziana.

pozdrawiam,

marek

Ja miałem słup na środku działki który uniemożliwiał budowe :) Poprzedni właściciel zrobił na swój koszt przebudowę sieci energetycznej. Na wiosne słup mi zdemontowali i pociągnęli prąd ziemią. Z tego co wiem to zabawa ze słupem to jakieś 1,5 roku, przynajmniej w moim przypadku.

• 2 years później...
Ja dziś odkryłam, że mam słup w granicy działki, ale w miejscu, gdzie planowałam wjazd do garażu. Aby wytłumaczyć swoje gapiostwo powiem, że jak kupowałam działkę, to nie było ani drogi, ani słupów. p[otem nie odwiedzałam tej działki, bo nie miałam po co. Jak już odwiedziłam, to słup był. Ale nie wzbudziło to mojej czujności, bo nie było jeszcze domów ani wydzielonych działek. Teraz jak zaczęły się budować i grodzić, a ja jak już mam koncepcję domu, to mnie olśniło, że słup nie stoi w granicy działek mojej i sąsiada (w rogu), ale mniej więcej około 6 metrów od tej granicy i jest w miejscu, gdzie miałam zaplanowany wjazd na działkę i do garażu. Działka jest mała, więc manewru nie ma. :( Jednym słowem załamałam się.