markiz 12.12.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Witam,posiadam ciężkie drzwi Gerdy. Drzwi są ciężkie, antywłamaniowe, szerokie, metalowa futryna.Czy można coś zamontować aby uniemożliwić trzaskanie tymi drzwiami?Niekiedy zdarza się że przeciąg, lub osoba nieświadomie zamknie drzwi z takim impetem, że ich zamknięcie odczuwam w każdym kącie domu i widzę jak drży każda z szyb w oknach.Odpadają wielkie mechanizmy montowane w górnych rogach nad zawiasami, bo są wielkie i nieestetyczne, a ponadto ja nie wymagam żeby drzwi się same zamykały.Sądzę że wiele osób ma taki problem montując potężne drzwi. Podwójna uszczelka też nie wchodzi w rachubę bo montaż rozwiązania nie może uniemożliwiać swobodne ale spokojne zamykanie drzwi. Dziękuję za odpowiedzi i pomysły. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.12.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Może coś takiego: http://www.akcesoria-meblowe.sklep.pl/product.php?id_product=55 To jest przeznaczone do o wiele lżejszych drzwi meblowych, do takich trzebaby dać kilka sztuk w różnych punktach futryny. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiodork 12.12.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Mam dokladnie ten model w meblach kuchennych. Do ciezkich antywlamaniowych drzwi to sie nie nada Hehe nawet 10 sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 12.12.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Mam podobne innego producenta i właśnie je testowałem na okoliczność silnego pierd...nięcia drzwiami i niestety masz rację. Ale generalnie szukałbym czegoś w tą stronę. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekw14 12.12.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Witam, posiadam ciężkie drzwi Gerdy. Drzwi są ciężkie, antywłamaniowe, szerokie, metalowa futryna. Czy można coś zamontować aby uniemożliwić trzaskanie tymi drzwiami? Niekiedy zdarza się że przeciąg, lub osoba nieświadomie zamknie drzwi z takim impetem, że ich zamknięcie odczuwam w każdym kącie domu i widzę jak drży każda z szyb w oknach. Odpadają wielkie mechanizmy montowane w górnych rogach nad zawiasami, bo są wielkie i nieestetyczne, a ponadto ja nie wymagam żeby drzwi się same zamykały. Sądzę że wiele osób ma taki problem montując potężne drzwi. Podwójna uszczelka też nie wchodzi w rachubę bo montaż rozwiązania nie może uniemożliwiać swobodne ale spokojne zamykanie drzwi. Dziękuję za odpowiedzi i pomysły. Pozdrawiam. Mam takie drzwi, problem rozwiązałem całkiem przypadkowo i "zjawisko fizyczne" mi w tym pomogło, mianowicie: przez 3 lata nie miałem drzwi w przedsionku (na załączonym zdjęciu oznaczone nr 1),oddzielających drzwi wejściowe od holu odkąd je założyłem (a to jest niewielki przedsionek 1,8m na 1,3m) różnica ciśnień w momencie zamykania drzwi zrobiła swoje. Od czasu założenie drugich drzwi problem zniknął samoistnie, jesteśmy nauczeni że jak otwieramy drzwi zewnętrzne to drzwi z przedsionka na hol mają być zamknięte, nawet jak byś chciał siłą trzasnąć to nie ma takiej opcji, tworzy się "niewidzialna"poduszka powietrzna. Powierzchnia przedsionka to około 2,5m2, rozwiązała uciążliwy problem, działa rewelacyjnie do tej pory. Edytowane 12 Grudnia 2012 przez marekw14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts