Kendra 13.12.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Wątek narodził się w jednym z dzienników budowy stąd też odrębny temat - może na FM jest więcej osób, które zechciałyby się podzielić swoimi doświadczeniami w zakresie wegetarianizmu? zapraszam U mnie dzisiaj na obiad naleśniki ze szpinakiem - szpinak z czosnkiem oraz serem typu greckiego ser kroimy w plasterki lub kosteczki - wedle uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 13.12.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Fajnie że już założyłaś wątek. To przenosimy się z dziennika Ja melduje się jako druga wegetarianka w wątku. I bardzo ciekawa jestem czy jest nas więcej. Jak uda mi się wyciągnąć od mamy przepis na zapiekane brokuły to napiszę, bo są pyszne Kendra u nas takie naleśniki są dodatkowo zapiekane pod serkiem i chyba czymś zalane. Jak masz jakiś fajny przepis na nadzienie do pierogów to podziel się proszę (bo pierogi umie ugotować ) Dla czytaczy dodamy że ja i Kendra jesteśmy wege od wielu lat, nie jest to chwilowe widzi mi się, do jedzenia mięsa nic nas nie przekona. A teraz proszę o wpisy wszystkich wege i nie tylko oczywiście. Niech pisze każdy kto ma coś do powiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 13.12.2012 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Pierogi jadam raczej tradycyjne - ruskie, z kapustą i grzybami, z jagodami. Kiedyś jadłam ze szpinakiem - były pyszne. Przymierzam się od dłuższego czasu do pierogów z tej strony: http://zwegowani.pl/category/przepisy-na-pierogi/ wszystkie by mi odpowiadały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 15.12.2012 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 dzisiaj polecam pesto na obiad pomidory podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy czosnek. makaron gotujemy oddzielnie ( mogą być świderki, kokardki - kto co lubi) pomidory mieszamy z makaronem, dodajemy pesto, oliwki pokrojone w połówki i ser typu greckiego. kmiszamy kmiszamy i wcinamy szybkie i niesamowicie pyszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 15.12.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Witam się - też jestem wegetarianką , moja córka i wielu jej przyjaciół są weganami . W domu mam też wcinających mięso, więc często gotuję dwa rodzaje dań. A gotuję wegetariańskie dania, raczej mało wymyślne, z naszych warzyw ,takie które sezonowo można tanio i łatwo na targowisku kupić. Lubię podczytywać przepisy i jak jest łatwy i dobry to wtedy próbuję to ugotować. Pozdrawiam Was ciepło:) Będę zaglądać do Was ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.12.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Pozdrawiam Was ciepło:) Będę zaglądać do Was ! Tu zajrzyjcie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?204512-Kuchnia-wegetaria%C5%84ska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 16.12.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A no Cieszynianko ! Fakt jest wątek o wegetariańskim jedzonku ! Ty to masz linki w jednym paluszku ! A pamięć jeszcze lepszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 16.12.2012 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 o ja tez nie wiedziałam Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 16.12.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 o ja tez nie wiedziałam Dziękuję No to przyjajmniej wiem dlaczego 9-10 lat temu zbankrutowałem i musiałem zamknąć zakład:) Wcześniejsze 10 lat z okładem żyłem z ubojni. Myślałem, że wykończyło mnie wejście do UE, ale dzisiaj zmieniam zdanie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 17.12.2012 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 oj tam o j tam przecież większość ludzi je mięso i wędliny to nie nasza wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 17.12.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 RD2011 u mnie w domu trochę się boją że w końcu weganką zostanę Ja zamiaru takiego nie mam ale kto wie co życie przyniesie. piotrmak i bardzo dobrze dzięki temu mogłeś znaleźć sobie normalne zajęcie. A wątku z przepisami wege też nie znałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 17.12.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Kwitko - a co tam , jak zostaniesz weganką- to się i do weganki przyzwyczają !!:D piotrmak - no widzisz , przynajmniej znalazłeś normalne zajęcie:p A że jest drugi wątek - to Kendra - w niczym nie szkodzi, że tu piszemy - co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 17.12.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Ja z tamtego wątku też sobie mogę tu popisać A co mi szkodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 18.12.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Amalfi ! Fajnie ! będziemy pisać tutaj też i będzie super ! Ja dziś przygotowuję farsz z pieczarek do pierogów świątecznych! Tzn. pieczarki ,cebula ,pieprz ziołowy. imbir sproszkowany, wszystko ładnie duszę do odparowania wody,na końcu sól do smaku . Następnie po ostudzeniu ,tę masę w termomiksie rozdrabniam - bo z takiego farszu lepiej mi się kleją pierogi. I tylko takie pierogi robię na święta - znikają pierwsze ze stołu wigilijnego! Pozdrawiam miło !:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 18.12.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 RD2011, a obsmażasz te pierogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 18.12.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Hej. "Wegetuję" od 1991 pozdrawiam adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 18.12.2012 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Adam? Facet? Jak miło! A ja myślałam że nie spotkam bezmięsnego mężczyzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 18.12.2012 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Kwitko ! Witaj ! Tak obsmażam je zawsze - takie lubią moje dzieciaki najbardziej ! Masełko + cebulka i do tego obgotowane pierogi. A robię ich zawsze dużo, zamrażam - szczególnie po wigili moi lubią jeszcze dojadać i to właśnie pierogi z pieczarkami ! Witaj Adam ! wśród wegetarian Wśród moich gości są też wegetarianie faceci ! Kwitko - a najlepsze jak ugotują sami jakieś dobre jedzonko - to dopiero - to są świetni Goście Faceci !! Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 18.12.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Ja też najbardziej lubię obsmażane, mniam, już nie mogę się doczekać świąt A wiecie że ja do tej pory nie znałam żadnego faceta wegetarianina. W ogóle jest nas jakoś mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 19.12.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Witaj Kwitko ! Właśnie przed chwilą skończyłam z pierogami ! Aleee się cieszę , że już są w zamrażarce Wegetarian jest więcej, tylko może nie za bardzo chcą się ujawniać - tak myślę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts