Kendra 23.01.2013 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 owsiankę obowiązkowo na śniadanie pochłaniam sałatki nie znałam - na pewno spróbuję dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 26.01.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Kendro ! Ja w gotowaniu bardzo dużo paruję , a najlepiej różne warzywa ! Dziś uparowałam marchewkę , brokuł i brukselkę , polałam masłem z odrobiną bułki tartej i obiad pycha ! Bardzo szybko i obiad gotowy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 26.01.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 lubię bardzo ino parowianki nie mam kiedyś dostałam do zjedzenia taki mus z brukselki. wyglądało to jak bardzo gęsta zupa która miała spotkanie z blenderem. powiem szczerze że pyszne to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.01.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 lubię bardzo ino parowianki nie mam Są takie podwójne garnki do gotowania na parze, górna część ma dziurawe dno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 26.01.2013 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 Są takie podwójne garnki do gotowania na parze, górna część ma dziurawe dno cieszynianko - olśniłaś mnie - mam takie coś - o jak dobrze że się pochwaliłam brakiem parowaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 26.01.2013 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 cieszynianko - olśniłaś mnie - mam takie coś - o jak dobrze że się pochwaliłam brakiem parowaru Bardzo się cieszę, żeś olśniona Ps. "Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie" (czy jakoś tak) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 28.01.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Kendro ! Cieszynianko ! Ja do parowania kupiłam w sklepie z art. gospodarstwa domowego taką rozkładaną jakby tacę - podstawkę . jest to bardzo dobre , dlatego ,że można wkładać to-to do różnej wielkości garnków - rondli. Jak paruję mało warzyw czy jarzyn to świetnie się rozkłada w małym rondlu. Jak w dużej ilości to też bardzo dobrze sprawdza się w dużym rondlu. Ja przez sezon jesienny,gdy są tanie kalafiory , czy brokuły , to właśnie szybko je tak paruję . A smak jest o niebo lepszy niż gotowane w wodzie. A uparowana fasolka to niebo w gębie A ta podstawka do parowania to kosztuje coś około 12 zł. Dla mnie jest świetna i wygodna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 30.01.2013 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 oj RD mi smaka robisz.... musze se kupić i taką podkładkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 30.01.2013 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 pyszności.. uwielbiam uwielbiam .... oj i mi smak teraz przyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 29.03.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 http://img689.imageshack.us/img689/9363/wielkanocnakartkazzycze.jpg Nie żebym całkiem popierała, ale tak mi się spodobało i pasuje do jajkowych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 09.08.2013 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Dziewczyny, poszukuje galaretki bez żelatyny.Znacie jakieś oprócz delecty na szybko i galatelli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 10.08.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Kwitko ! Znalazłam na tej stronie http://ecopradera.pl/index.php?products=product&prod_id=38 żelatynę roślinną. Dopiero dziś przeczytałam Twoje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 10.08.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 I jeszcze wkleję Ci jedną stronę ://www.tobio.pl/zelatyna-roslinna-agar-agar-30g.htmlję . Ja czasami używam takiej żelatyny ale wówczas daję jej trochę więcej i dobrze - szybciej tężeje potrawa ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 11.08.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Dzięki, tylko że ja szukam już takiej gotowej galaretki. Ja z gotowaniem to tak trochę na bakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 11.08.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Kwitko ! Na bakier z gotowaniem- nie na bakier - a eksperymentować zawsze możesz ! Odpowiednią ilość żelatyny rozpuścić we wrzątku tzn. zgodnie z zaleceniem na opakowaniu do tego sok i owoce jakie lubisz, pozostawisz do stężenia. Za każdym razem zrobisz inną galaretkę - deser . Bo owoce nadają smak ! Spróbuj ! Uda Ci się ! A potem to już wpadniesz w słodki nałóg !!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 11.08.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2013 Mówisz? Kurcze może mi się uda Chociaż mam jeszcze nadzieję że znajdę gdzieś gotową galaretkę Ciekawe dlaczego producenci tak niechętnie rezygnują z żelatyny. Dziś w sklepie chciałam kupić trochę żóltego sera na wage, pytam się na jakiej podpuszczce ten ser jest zrobiony na to pani "ale że... ale że w jakim sensie? " i poszłam po ser pakowany. A Wy macie jakieś wypróbowane miejsca gdzie można kupić ser na wagę bez dziwnych pytań? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD2011 12.08.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 Jak namierzę gotowe galaretki - to dam Ci namiary ! Kupowałam też dużo wegetariańskich produktów w Czechach, są o wiele tańsze i b. duży wybór, może będą i galaretki , muszę w jakiś sposób zrobić rozeznanie ! Kwitko ! a sery żółte lubię kupować na wagę w delikatesach w ALMIE. Jeśli jestem w Opolu lub Wrocławiu , to tam są własnie takie sery jakie chcesz, obsługa zna się na gatunkach i jeszcze często są dobre promocje, warto wówczas zrobić większe zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.08.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Zwierzęcej podpuszczki nie używa do serów Arla apetina, a do masła Lurpak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.08.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Polecam TEN dziewczyna od wielu lat jest wege i tworzy cuda w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.