Smooth 13.12.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Witam, mam pytanie związane z betonową posadzką będącą wersją finalną wykończenia podłogi. chodzi mi o uzyskanie efektu jak na zdjeciu pytanie czy na strop, wystarczy wylać wylewkę samopoziomującą i po drobnym przeszlifowaniu zabezpieczyć ją jakimś lakierem, czy też są inne na to sposoby. Chodzi mi o możliwie tanie rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.12.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Nie ma taniego rozwiązania na taką posadzkę. To co pokazałeś to jest cienkowarstwowy beton dekoracyjny. Cena 330 zł/m2 (chcesz namiar na wykonawcę ?) Inną opcją, jest zalanie żywicą , koszt znacznie mniejszy ok 160 zł/m ale efekt raczej odbiegający od tego co pokazałeś. Beton polerowany wygląda raczej tak http://www.gabro.pl/images/poler.jpg i używa się do tego celu specjalistycznych maszyn, a nie papieru ściernego i szlifierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smooth 14.12.2012 00:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Dzieki wielkie za odpowiedź. Na beton dekoracyjny dostałem w Krakowie ofertę w wyskokości 220pln/mkw. niedawno byłem w biurze kolegi, który twierdził, że u nich podłoga jest betonowa (zwykla warstwa samopoziomująca), wyszlifowana i pomalowana farbą epoksydową. Rozwiązanie wybitnie tanie w jego ocenie - jedyny mankament to konieczność przemalowania podlogi raz na dwa-trzy lata. Chciałbym sie zmieścić w kwocie 100pln/mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.12.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 farbą epoksydową ? czy może na wylewkę samopoziomującą ma położoną (wylaną) żywicę epoksydową ?Takie rozwiązanie jest tanie , techniczna żywica to koszt ok 50-60 zł. Ale nie licz na efekt pokazany wyżej. I niestety tak tania żywica nie jest UV stabilna, więc musisz się liczyć z tym,że odbarwi się w miejscach gdzie pada światło słoneczne. No i żywica z czasem pokrywa się siateczką mikropęknięć - dla mnie akurat to nie jest jakaś mega wada,ale wiedz,że tak się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 15.12.2012 01:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Taki efekt jak na zdjęciu w pierwszym poście ma w domu jedna forumowiczka(i tu całkiem nie pamiętam,chociaż gdzieś podawałam niedawno do jej domku link).Malka,Ty będziesz na pewno wiedziała-nie dam głowy sobie uciąć,ale chyba na imię Edyta i nick od imienia,a dom to taka piękna nowoczesna stodoła z dachem "na rąbek".Z tego co mi coś świta,jej mąż zajął się takimi sprawami z betonu(podłogi,donice,itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.12.2012 01:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Chodzi o editę Ale ona nie ma betonu, ma żywicę epoksydową cienkowarstwową (chyba 3 mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 15.12.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 aaaaaaaaaaaa żywica................. Smooth,a gdzie ta podłoga ma być?biuro,magazyn,pomieszczenia gospodarcze czy mieszkalne?Bo jak mieszkalne to odpuść sobie wszelkie malowanie,to się ściera,łuszczy(jak sam widzisz konieczność przemalowywania)będzie Ci fruwać po całej chałupie i zasprzątasz się i zawąchasz tego na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smooth 15.12.2012 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 OK, przyznaje - zdjęcie z pierwszego postu nie jest optymalne. Wkleiłem to bardziej jako przykład - gładkiej powierzchni bez łączeń z pytaniem o możliwie tanie osiągnięcie takiego efektu Miejsce w którym chce to zrobić praktycznie nie ma dostępu do światła dziennego, ale trochę ludzi po tym przewalcuje (korytarze w starym biurowcu). A gdzieś słyszałem, że można to osiągnąć malując wylewkę betonową farbą (farba olejna? farba epoksydowa? żywica?). Mikropęknięcia kompletnie mi nie przeszkadzają. Nie przeszkadza mi tez fakt, że może zajść konieczność odmalowania takiej podłogi raz na 2-3 lata. Kryzys idzie - Cena nad jakość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 15.12.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) No to masz duży wybór dobrych farb do betonu.Z najbardziej znanych np betondur.Ale czy to będzie tanio? http://sklep.betondur.com/professional-line/13-betondur-standard.html Edytowane 15 Grudnia 2012 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smooth 15.12.2012 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 jeśli poniżej 100PLN/mkw to będę kontent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.12.2012 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Betondur - przy dużym natężeniu ruchu pozostaną ścieżki komunikacyjne , znaczy wytrze się pośrodku,pozostanie ładne na bokach. Skoro to korytarz, machnij żywicę przemysłową - taką jak w garażach , cena 50 -60 zł/m2 , zrobi firma -więc masz gwarancje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smooth 16.12.2012 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 no i bomba dzięki za wszystkie informacje. Jak zrobię wrzuce zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.12.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 trzymam za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janzar 21.12.2012 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Beton polerowany posadzki dekoracyjne i ozdobnewykonujemy takie zapraszam na stronę http://www.termolit.plpozdrawiam janzar Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gienia82 11.02.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Witam a ja mam takie pytanie dla znających się w tym temacie. czy ja mogę w bloku taka posadzke sobie zrobic? zalezy mi na podlodze wlasnie wyszlifowanej na wysoki polysk w białym kolorze, miałaby być ona w kuchni, boje się robić żywicznej ponieważ jedną widziałam i po jakims czasie było widać na niej zarysowania itp będe wdzieczna za odpowiedzi bo jestem totalnym szczypiorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 11.02.2013 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Za znawcę tematu sie nie uznaję, ale odpowiem w miarę swojej wiedzy Cienkowarstwową oczywiście możesz,o ile znajdziesz wykonawcę, który wtaszczy sprzet do bloku by zrobić posadzkę w jednym pomieszczeniu . Robiłam rozeznanie na rynku i nie znalazłam wykonawcy,który poniżej 80m2 chciałby robić. Niemniej życzę owocnych poszukiwań. Aha i beton też po jakimś czasie ma mikropękniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gienia82 12.02.2013 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Dziękuje bardzo za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata_Sik 10.01.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 JANZAR - super podziękowania za pomoc i wyjasnienia jak uratować zawilgoconą podłogę w piwnicy. dzięki Pana pomocy dokładnie wiem, nie tylko co zostało przez "fachowców" zrobione źle, ale jak uratować sytuację. Raz jeszcze serdeczne dziękuję za pomoc http://forum.muratordom.pl/images/smilies/bye.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strada79 25.02.2019 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Dzieki wielkie za odpowiedź. Na beton dekoracyjny dostałem w Krakowie ofertę w wyskokości 220pln/mkw. niedawno byłem w biurze kolegi, który twierdził, że u nich podłoga jest betonowa (zwykla warstwa samopoziomująca), wyszlifowana i pomalowana farbą epoksydową. Rozwiązanie wybitnie tanie w jego ocenie - jedyny mankament to konieczność przemalowania podlogi raz na dwa-trzy lata. Chciałbym sie zmieścić w kwocie 100pln/mkw Czesc podeslalbys mi namiar na firme ktora zrobila ci wylewki betoniwe ze szlifowaniem prosze moj numer 692503699 Magda dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strada79 25.02.2019 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2019 Pilnie szukam ekipy badz osoby do wykonczenia domu posadzka betonowa polerowana namiary mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts