jaworzyna 08.06.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Shago chyba nie chce nam pokazać swojego 'Słońca' Shago...my tak ładnie z Sylwią prosimy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 25.08.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 wątek słoneczek zginał... u mnie w przyszłym tygodniu wylewamy strop słoneczka... jednak schody będą ze spocznikiem tak jak to opisał ktoś wczesniej... i co nikt więcej słoneczka nie buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea paweł 22.01.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Jak narazie jesteśmy zdecydowani na kupno tego projektu ze strony http://www.e-projektydomow.pl PDJ 0099 (słoneczko) = SŁONECZKO Założenia:- mały, skromny- niepodpiwniczony- z 1stn. garażem- kuchnia oddzielna- z użytkowym poddaszem, ale z możliwośćią zrezygnowania z okien dachowych- mały koszt budowy (co chyba najważniejsze...) z możliwością upiększania go w przyszłości, jak będą fundusze i chęci... Pytanie: czy jest ktoś na forum tak samo bardzo oczarowany tym domem, jak my? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 25.02.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Mi wpadł w oko PDJ-0461 - ale w zdecydowanie innych kolorach, no i z likwidacją jednego okna na tyłach budynku , żeby uzyskać dwa takie same pokoje dla dzieciaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 25.02.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 witaj tak naprawdę to projekt jest z pracowni horyzont (i tam koszt zakupu projektu to 1300) a tu ma swój wątek wątek słoneczko z horyzontu a dużo zdjęć z budowy tego domku znajdziesz w moim dzienniku (link w podpisie) pozdrawiam Sylvia PS: słuszny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 27.02.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Pozdrawiam wszystkich budujących Słoneczko. Obserwuję ten wątek od chwili jego narodzin. Też żałuję ,że nie jest popularny Rekompensuję to sobie odwiedzając dziennik budowy Sylvia1. Jestem na etapie rozmów z pracownią. Nie wiem czy kupować gotowy projekt w stanie w jakim jest proponowany i w ramach adaptacji dokonywać przeróbek czy nalegać już teraz na zmiany. Jestem zdecydowana na lustrzane odbicie wersji C : z podwójnym garażem. Nie wiem o ile ścianka kolankowa zwiększy powierzchnię użytkową . Chcę się załapać na kredyt z dopłatą . Domek bardzo mi się podoba szczególnie ze zmianami jakie wprowadził Boowa i Sylvia1 Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bea paweł 13.03.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Dziękuję!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 ciaszka bardzo mi miło, że czytasz mój dziennik zapraszam do komentarzy... wiem że w paru wątkach trafiłam na nicki z takim samym avatarkiem więc słoneczko znowu zyskuje swoją popularność co do powierzchni to z 118 m2 robi się 139 (ale bez powierzchni nad garażem bo ja mam wersję bez) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 14.03.2007 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 trafiłaś także na mój avatarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 14.03.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ja zaczynam budować Słoneczko w wersji z podwójnym garażem i w odbiciu lustrzanym. Kilka zmian wprowadzamy, żeby zwiększyć funkcjonalnosc domku... W tym tygodniu kopareczka wykopie fundament, a w nastepnym gruszka wyleje do niego beto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DONKK 25.04.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 WitamJa zaczynam budowę słoneczka w czerwcu z podwójnym garażem niedaleko Torunia, może znajdzie się kilka osób które również w tym roku reazlizują ten projekt powymieniamy sie informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 25.04.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam Ja zaczynam budowę słoneczka w czerwcu z podwójnym garażem niedaleko Torunia, może znajdzie się kilka osób które również w tym roku reazlizują ten projekt powymieniamy sie informacjami. ja aktualnie jestem na etapie wylanych ław fundamentowych i wsypywania piachu do wnętrza fundamentów.... Możliwe, że w piątek bedzie lana płyta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 26.04.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 a u nas wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 26.04.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witam, jak tylko dostaniemy decyzję o pozwoleniu na budowę (btw co za idiota wymyślił wyłączanie gruntu z produkcji rolnej, o czym dowiadujemy się jak odrzucą wniosek o pozwolenie??) ruszamy z robotą. Mam nadzieję w tym sezonie po leku zrobić stan zero. Póki co woda , prąd i buda na działce. Jest przynajmniej gdzie zrobić grilka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania_O 27.04.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Witam wszystkich budujących Słoneczka.My w Słoneczku mieszkamy od ponad dwóch lat - od grudnia 2004. Zakochałam się w tym projekcie od pierwszego wejrzenia.Zmiany jakie wprowadziliśmy to:-podniesienie ściany kolankowej (bez tego pokoje na górze to straszne klitki)-połączenie łazienki na dole z WC i wejście od korytarza - powstała bardzo wygodna łazienka.-otwarta kuchnia - żałuję.-wyjście na taras z boku domu.-na górze dodaliśmy podest nad schodami - bez tego korytarz byłby strasznie mały - trudno by było nawet rozłożyć schody na strych.Co bym zrobiła teraz - gdybym mogła:zamknięta kuchnia!!! podczas gotowania albo śmierdzi albo wyciąg hałasuje, nawet cicha zmywarka przeszkadza nam w oglądaniu tv.zmieniony bieg schodów + spocznik. (zabiegowe są bardzo niewygodne - jeszcze teraz - po przeszło dwóch latach nie zejdę po nich nie patrząc pod nogi).spiżarka pod schodami - wtedy większa kuchnia.garaż cofnięty do tyłu domu - przez co wejście do pokoju nad garażem z jednej sypialni, a nie z łazienki (tak mam teraz, dlatego służy tylko jako graciarnia - a przecież mogła być taka piękna garderoba).Większe okna na górze - te z projektu są bardzo małe.I jeszcze jedna uwaga. Ten dom jest bardzo głośny: kiedy ogląda się tv w salonie, to na górze w pokojach przy otwartych drzwiach słychać głośniej niż na dole!!! Bardzo mnie to denerwuje.Wiatrołap jest stanowczo za mały.Pokój na dole też jest bardzo mały - skromny jednoosobowy.Pozdrawiam wszystkichAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 27.04.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 ale czy zamknięcie kuchni jeszcze bardziej nie zmniejszy optycznie salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DONKK 03.05.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Dzięki Aniu za tak szeroki opis zmian, właśnie zmieniliśmy z żoną opinię co do otwartej kuchni na jednak zamkniętą, gdyż wielu znajomych nam tak radziło (i Ty jako użytkownik tego konkretnego domu ) to przesądziło sprawę. 1)Ja zmieniam schody z zabiegowych na takie ze spocznikiem. 2)Łączę standardowo łazienkę na dole z wc, i zastanawiam się właśnie czy ścianka kolankowa 68 cm to nie za mało.... 3)Wyjście na taras będdziemy mieli z boku domu, 4) Garaż będzie cofnięty i wydłużony z osobnym dachem 5) U góry powiększyliśmy okna. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.05.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Ania dzięki za opis ja mam -otwartą kuchnię, -schody ze spocznikiem i zamienionym biegiem, -większe okna na górze (a i tak za mało powiększyliśmy), -powiększony wiatrołap, -połączone łazienki na dole... -zmieniony dach nad tarasem -między dwoma pokojami na górze wykroiliśmy garderobę wokół komina zmartwiłaś mnie tym hałasem a z czego budowaliście może to wina ścian? Donkk : powiekszcie do 150x150 cm my mamy 120x150 i to troszkę za mało... warto zrobić doświetlenie klatki schodowej w postaci okienka pod wieńcem stropowym lub między wieńcami... my nie zrobiliśmy i żałujemy no i dołożyć okienka w szczytach na strychu bo tam wychodzi śliczny strych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DONKK 04.05.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Witaj sylvia1 Właśnie mam zmienione okna na 120x150 i mówisz że to za mało sam już nie wiem, 150x150 wydają mi się takie wielkie w tej ścianie szczytowej, zobaczę jeszcze. Mam też dołożone okienko na klatce schodowej, widziałem na zdjęciu że ktoś miał tak zrobione. Sylvia1 mam pytanko czy jak zamawiałaś więźbę to zamawiałaś wymiary dokładnie tak jak są w projekcie czy dodawałaś coś więcej, tak w razie czego? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.05.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 domawiałam ze względu na daszek nad tarasema okna w pokojach na górze wyglądają tak (też mam 120 x150 i zrezygnowałam z dachowych): http://img245.imageshack.us/img245/3861/img9316lx2.th.jpg Z zewnątrz ale mam dołożone okno w kuchni: http://img442.imageshack.us/img442/315/img8986ze7.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts