DONKK 10.05.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Wielkie dzięki sylvia1 ja też zrezygnowałem z dachowych i skoro można to zdecyduję się na 150x150. A jak wg twojej opinii ścianka kolankowa jest dobrej wysokości ? Byłem niedawno u kolegi i w pierwotnej wersji projektu też miał ściankę kolankową na 2 pustaki + wieniec, ale murarz mu zaproponował podwyższenie o 1 pustak, że to będzie niedużym kosztem a doda dużo więcej miejsca. I mam teraz dylemat.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 10.05.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Donkk nam taka ścianka pasuje ale znam osoby dla których to za mało jednak trzeba zwrócić uwagę coby potem dach ładnie wyglądał z domem bez ścianki słoneczko wygląda jak taka przyduszona chatynka, ze ścianką 2 pustaki + wieniec + murłata wygląda o niebo lepiej ale ten daszek nad wejściem za wysoko wypada. wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DONKK 13.05.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Masz racje Sylvia, zdecydowaliśmy z żoną że nie zmieniamy tej ścianki kolankowej żeby nie zaburzyć zewnętrznej proporcji domu. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie więźby, byłem wczoraj w tartaku i gościu mi powiedział ze nie zrobi mi deski kalenicowej 6x25 długa 13,10 w jednym kawałku a co najwyżej w dwóch albo trzech. Nie wiem czy tak może być, czy można je łączyć, a wy jak mieliście? W ogóle to się dziwił czemu taka decha aż 25cm, że pierwsze słyszy że ktoś tyle daje, ja tam się nie znam i w poniedziałek jeszcze pojade do innego tartaku.Ogólnie to mam info od architekta, że będę miał pozwolenie na budowę za 2 tygodnie, hip hip hurra....pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 05.11.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witajcie Zainteresowałam się projektem słoneczko i tak sobie myślę, że może tak jakąś galerię tu zrobić? , pochwalilibyście się domkami ,a osoby postronne by popodziwiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 06.11.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 można, jednak jedna galeria już istnieje na stronie horyzontu:http://www.domnahoryzoncie.pl/klub/index.php?s=galeria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 06.11.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Dzięki byłam na tej stronie, ale znalazłam tylko jedno słoneczko, dopiero teraz zauważyłam zakładkę, i to że jest ich więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 06.11.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 A czy ma ktoś na poddaszu tylko dwa pokoje tyle że większe?i na ile wysoki jest stryszek dostępny z górnej łazienki? mógłby pełnić funkcję suszarni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 06.11.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 jeśli projekt jest ze ścianką kolankową, to spokojnie zrobisz tam pralnię i suszarnię (taką realizację oglądałem pod wrocławiem). Pokoje na górze są wystarczająco duże jak dla mnie, więc robienie z 3 pokoi dwóch, mija się z celem Ale połączyć można. Sporo osób idzie w przeciwnym kierunku (z dwóch pokoi wydzielają jeszcze garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 08.11.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Szukam budującego słoneczko z garażowym dachem będącym przedłużeniem dachu domu (słoneczko wersja a nr 11 w galerii na stronie horyzontu) jest tu może na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
p_piatek 04.12.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Witam, W dniu dzisiejszym dokonaliśmy zakupu słoneczka Jesteśmy z Wrocławia budujemy w okolicach Świdnicy...mozę jest ktoś z okolić Wrocławia kto mógłby pochwalić się swoim Słoneczkiem i spostrzezeniami..pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olusicka 11.04.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 Witam, zastanawiam się (i to dość poważnie) nad budową tego domku, czy mogłabym prosić o jakieś fotki? np. z budowy albo i wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olusicka 11.04.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 acha, mój mail to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rymcymcym 17.06.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 a ja widzę ten projekt tak http://twojezdjecie.pl/pliki/d27778e6a6750d980555d15d93fed665.jpg 1- wiatrołap powiększony schody po prawej na górę 2- schowek pod schodami wyjdzie większy niż spiżarnia 3- kuchnia będzie duzo większa 4- typowo łazienka zostanie połączona co otym sądzicie? wiem że może się wydawać dziwne że schody będą w wiatrołapie ale tak mi jest wygodniej no i zmieni się układ na poddaszu http://twojezdjecie.pl/pliki/eaab42899393d29836f2ecea4f7bc365.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapan 18.06.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 uwag mam kilka. Zmniejszenie salonu na dole kosztem kuchni wg mnie jest dużym błędem. Kuchnia osiąga prawie wielkość salonu. Mam stan surowy zamknięty i zdecydowaliśmy sie wbrew wcześniejszym planom na pozostawienie kuchni otwartej z tego względu, że salon jest po prostu mały, a połączenie go z kuchnią optycznie go powiększa. Nie wyobrażam sobie np zejścia w nocy do kuchni po szklankę wody przez wiatrołapy, hole itd. Wysokość schodów także uniemożliwia wykonanie stropu nad pierwszym biegiem schodowym (początkiem schodów) tak aby możliwe było powiększenie dodatkowo pokoju. Wg mnie pokoje na górze są wystarczające jeśli to jest projekt ze ściana kolankową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rymcymcym 18.06.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 salon 30 m2 wcale nie jest mały a kuchnie chcę powiększyć do 15m2 no i końiecznie musi być zamknięta dla mnie to bardziej komfortowe( to wciecie w salon poprostu nie wiem jak jest z długościami ścian aby sobie to policzyć) dlatego te schody a schowek pod nimi i drugi aspekt że wejście na górę będzie osobno, a co do szklanki wody to mam sypialnie na dole ( to dzieciaki maja ganiać po schodach a nie ja ) a co do góry to narazie nie mam koncepcji bo i tak tam chcę tylko 2 pokoje zrobić to było tylko teoretycznie narysowane a takie schody mi chodzą po głowie http://twojezdjecie.pl/pliki/aa29caf4964025378c605263ebeee828.jpg a tak to widze w słoneczku czekam na opinie http://twojezdjecie.pl/pliki/66ee3435a8e477b0abee7b10346ab680.jpg a co do góry to narazie nie mam koncepcji bo i tak tam chcę tylko 2 pokoje zrobić to było tylko teoretycznie narysowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rymcymcym 18.06.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 a to kilka fotek tych którzy już zbudowali ale zastosowali ciekawe zmiany tu jest fajny wykusz w kuchni tylko ciekawe jak są rozstawione meble w kuchnihttp://twojezdjecie.pl/pliki/d71bae3039b7b31dd727497eec4bdc51.jpg a to reszta http://twojezdjecie.pl/pliki/7950780aeeb5977f701ecc78f4c0a72a.jpg http://twojezdjecie.pl/pliki/1c777fb81c1a974ca2171c320a62aa18.jpg http://twojezdjecie.pl/pliki/df10a5a06bf8647b56005edb57e2ccc3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 22.06.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 rymcymcym, nie zmniejszaj salonu kosztem kuchni. Salon na prawdę nie jest duży,chyba ,że zrezygnujesz z kominka. Na styk zmieścisz w nim komplet wypoczynkowy i TV. Ja już mam problem , ponieważ w salonie chcę mieć stół z krzesłami co powoduje ,że nie ma dobrego miejsca dla TV . Kuchnia moim zdaniem jest akuratna. Nie mała i nie duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rymcymcym 25.06.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 rymcymcym, nie zmniejszaj salonu kosztem kuchni. Salon na prawdę nie jest duży,chyba ,że zrezygnujesz z kominka. Na styk zmieścisz w nim komplet wypoczynkowy i TV. Ja już mam problem , ponieważ w salonie chcę mieć stół z krzesłami co powoduje ,że nie ma dobrego miejsca dla TV . Kuchnia moim zdaniem jest akuratna. Nie mała i nie duża to była tylko teoria ze zmiejszeniem salonu, i chyba od tego już całkiem odejdę w kuchni nie będzie spiżarki ( będzie pod schodami pogłębiona jak w projekcie w49.12 robią) i z kuchni będzie blisko, kominka nie robię nie jest praktyczny (ale uroku daje dużo) też nie wiem jak w takim układzie będzie stał stół ( zobaczymy) ale co napewno przesunę to wiatrołap) co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 16.07.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witam !Zastanawiam się nad robieniem ścianki kolankowej, jak wyglądają pokoje bez ścianki. Można o jakieś zdjęcia ? Generalnie nie zależy mi na dużych pokojach na górze.- Kuchnia na pewno będzie zamknięta,- Łazienka na dole połączona. - schody drewniane wejście na schody od strony ścianki wiatrołapu,- zmniejszenie ścianki od holu (przez puszczenie na niej krótszej części schodów),- taras z tyłu powiększony 30 m2,- powiększenie okna w kuchni do takiego jak w salonie,- rezygnacja z części okien dachowych,- powiększenie okien na ścianach bocznych piętro.- powiększenie kuchni kosztem spiżarki,Czekam na konstruktywne rady ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 21.07.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 rymcymcym uważam ,że warto mieć większy wiatrołap. Zatem jestem za powiększeniem. Kominek w salonie zajmuje sporo miejsca. Ja jeszcze go nie mam , mimo to zarezerwowane miejsce mniej więcej daje obraz całości. Można bez niego się obejść . To już decyzja indywidualna. Ja chcę mieć kominek w salonie chyba bardziej niż stół. krzys i aga, jeśli można kilka wtrąceń z własnych doświadczeń : powiększenie okien i owszem bardzo dobry pomysł. Co do tarasu, ja mam 30 metrów i nie wydaje mi się za duży. Może kiedyś tak jak Sylvia1 wyciągnę go bardziej w stronę ogrodu. Ja mam schody wylewane a pod nimi mini- piwniczka. Na pewno zdecydowanie ładnej wyglądałyby drewniane.Łazienka na dole nawet po połączeniu nie jest za duża. Nie wyobrażam sobie gdybym została przy wersji jaką zakłada projekt. W kuchni przydaje się spiżarka a skoro chcecie z niej zrezygnować zwróćcie uwagę na komin. Lepiej przesunąć go w kąt.Pokoje bez ścianki kolankowej są w galerii zdjęć na stronie pracowni projektowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts