Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt SŁONECZKO pracownia HORYZONT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 240
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czy daszki nad wejsciem i nad tarasem nie warto lekko wysunac by byly bardziej funkcjonalne?(lub zrezygnowac nad wejsciem -mam wrazaenie ze pelnia bardziej funkcje ozdobna). Jak one sie sprawdzaja?Chronia troszke przed deszczem ?Pozdrawiam.Dziekuję.

czy daszki nad wejsciem i nad tarasem nie warto lekko wysunac by byly bardziej funkcjonalne?(lub zrezygnowac nad wejsciem -mam wrazaenie ze pelnia bardziej funkcje ozdobna). Jak one sie sprawdzaja?Chronia troszke przed deszczem ?Pozdrawiam.Dziekuję.

masz racje 90% to ozdoba 10 % to raczej przed sniegiem chronia, polac jest spora bo ponat 7m i ma co sie zsówac rezygnujac z nich trzeba postawic plotki albo okraglaki przeciwsniezne. Paatrzac dzis na decyzje czy robic czy zrezygnowac to na 100% pozostaBbym przy zrobieni ich

dodaja mnostwo uroku domkowi. Jestem zadowolony ze z nich nie zrezgnowalismy z zona

Witam

podoba mi się gienia ale będę stawiał słoneczko i sąsiedzi obok nas też, tylko ja chcę lustrzane odbicie

sąsiedzi mówią, że stawiają z silki ja z BK

przeróbki standardowe już opisane, z tym że garaż na całą długość budynku i kawałek nad garażem mały taras z wejściem z sypialni nr 2 na poddaszu

Waldon:

- jaką grubą ścianę stawiasz i ile warstw?

Ja też będę stawiał Słoneczko ale chyba zrezygnuję z okapów. ZAmontuje na dachu płotki przeciwśnieżne a nad drzwiami wejściowymi mamy zamiar zrobić nieduży daszek. Do zmian zaliczyć trzeba przesunięcie garażu w tył dzięki czemu zamiast strychu będziemy mieli dużą garderobe. Pozatym łączymy na dole łazienkę z WC. Rezygnujemy też z okien połaciowych w łazience i 2 sypialniach. W zamian powiększymy okna w sypialniach i wstawimy okienko normalne w łazience. Więcej zmian na razie nie planujemy.

dobry pomysl z tym wejsciem na stryszek od pokoju a nie od lazienki(jednak przy naszym garazu od przodu to chyba nie bedzie mozliwe). czy deska kalenicowa jest w sloneczku bardzo potrzebna, mozna z niej zreyzgnowac? a jak doswietlic schody- okno w scianie kolo kuchni czy o. dachowe- zmiesci sie kolo okapu ? dzieki za odpowiedzi !! :)

Witam.

Czy ktoś może podpowie jak zrobić ten domek w II Etapach? Podstawowe założenie to najpierw dół a potem poddasze. Ale jak to zrobić? Wydaje mi się sensowne wogóle nie wykańczać góry (no moze posadzki bo na scianach płyty planuje) zostawic w stropie otwor na schody, na posadzce ulozyc welne (ktora później pojdzie w skosy) no i zamknąć to płytą GK (no moe zrobic schody strychowe). Czy macie może jakies rady?? Dzieki za każde przemyslenie.

Pozdrawiam Tomek

Link do projektu http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=36&id_autora=3&spacer=2&proj=SŁONECZKO

Witam

oj, ja też mam ochotę zrobić w 2 etapach, z tym że schody ze spocznikiem i od razu, a na stropie napewno coś trzeba położyć, żeby dachówek nie grzać

nas jest trójka + pies, to na dole się zmieścimy

no cóż, wszystkie instalacje i tak trzeba wyciągnąć na piętro

ja piszę wszystkie zmiany i propozycje, a puźniej architekt będzie się wypowiadał co robić a co nie

zaczynam na wiosnę 2005 (może)

Witam

nie jestem budowlańcem z zawodu, to nie wiem czy okna połaciowe montować teraz czy jak będziemy robić poddasze

zapytam o to architekta, ale na pewno rezygnujemy z jednego okna połaciowego w sypialni nr2 i nr4 a jak może być za ciemno to w ścianach

damy większe

i przykład naszego słoneczka

http://sloneczko358.w.interia.pl/parter_lustrzane_odbicie.jpg

http://sloneczko358.w.interia.pl/sloneczko1_lustrzane_odbicie.jpg

Podobnie jak Wy planujemy zrezygnowac z okien polaciowych na gorze w sypialniach tych po przeciwnej stronie garazu (nie pamietam nr). Garaz przesowamy do tylu a zamiast strychy robimy garderobe dostepna z jednej sypialni. W alzience na gorze montujemy okno w scianie. Pozatym zastanawiamy sie jak doswietlic schody. Na parterze tez mamy zmiar polaczyc WCi łazienke.

• 1 month później...