toomas 01.09.2004 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Projekt jest dostępny ze ścianką kolankową 80cm. A nie przypadkiem 68cm?? Przekrój z taką ścianką otrzymałem z Horyzontu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 02.09.2004 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Projekt jest dostępny ze ścianką kolankową 80cm. A nie przypadkiem 68cm?? Przekrój z taką ścianką otrzymałem z Horyzontu... tak z 68 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiszer10 02.09.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Wznosimy sloneczko również. Jesteśmy przed ułożeniem dachu(zaczynamy za 2 tygodnie). Stad pytanie czy ktoś zwiekszal okapy-daszki nad wejsciem i tarasaem i czy przedłuzal pałacie dachu w wersji z podwyzszona sciana kolankowa?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 02.09.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 nie zwiekszalismy. poszly troche do gory daszki ale przy tym kacie dachu w stosunku do szerokosci budynku to okapy wystawalyby troche za daleko i dlugosc, teraz jest 60 cm w rzucie a okolo 100 po polaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiszer10 02.09.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 czy daszki nad wejsciem i nad tarasem nie warto lekko wysunac by byly bardziej funkcjonalne?(lub zrezygnowac nad wejsciem -mam wrazaenie ze pelnia bardziej funkcje ozdobna). Jak one sie sprawdzaja?Chronia troszke przed deszczem ?Pozdrawiam.Dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 02.09.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 czy daszki nad wejsciem i nad tarasem nie warto lekko wysunac by byly bardziej funkcjonalne?(lub zrezygnowac nad wejsciem -mam wrazaenie ze pelnia bardziej funkcje ozdobna). Jak one sie sprawdzaja?Chronia troszke przed deszczem ?Pozdrawiam.Dziekuję. masz racje 90% to ozdoba 10 % to raczej przed sniegiem chronia, polac jest spora bo ponat 7m i ma co sie zsówac rezygnujac z nich trzeba postawic plotki albo okraglaki przeciwsniezne. Paatrzac dzis na decyzje czy robic czy zrezygnowac to na 100% pozostaBbym przy zrobieni ich dodaja mnostwo uroku domkowi. Jestem zadowolony ze z nich nie zrezgnowalismy z zona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 03.09.2004 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Witam podoba mi się gienia ale będę stawiał słoneczko i sąsiedzi obok nas też, tylko ja chcę lustrzane odbiciesąsiedzi mówią, że stawiają z silki ja z BKprzeróbki standardowe już opisane, z tym że garaż na całą długość budynku i kawałek nad garażem mały taras z wejściem z sypialni nr 2 na poddaszuWaldon:- jaką grubą ścianę stawiasz i ile warstw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 03.09.2004 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 Ja też będę stawiał Słoneczko ale chyba zrezygnuję z okapów. ZAmontuje na dachu płotki przeciwśnieżne a nad drzwiami wejściowymi mamy zamiar zrobić nieduży daszek. Do zmian zaliczyć trzeba przesunięcie garażu w tył dzięki czemu zamiast strychu będziemy mieli dużą garderobe. Pozatym łączymy na dole łazienkę z WC. Rezygnujemy też z okien połaciowych w łazience i 2 sypialniach. W zamian powiększymy okna w sypialniach i wstawimy okienko normalne w łazience. Więcej zmian na razie nie planujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiszer10 03.09.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2004 dobry pomysl z tym wejsciem na stryszek od pokoju a nie od lazienki(jednak przy naszym garazu od przodu to chyba nie bedzie mozliwe). czy deska kalenicowa jest w sloneczku bardzo potrzebna, mozna z niej zreyzgnowac? a jak doswietlic schody- okno w scianie kolo kuchni czy o. dachowe- zmiesci sie kolo okapu ? dzieki za odpowiedzi !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 04.09.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2004 a jak doswietlic schody- okno w scianie kolo kuchni czy o. dachowe- zmiesci sie kolo okapu ? dzieki za odpowiedzi !! Nad tym się też zastanawiamy. Będę kombinował z okienkiem w ścianie bo jakoś nie lubie połaciowych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 05.09.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Witam.Czy ktoś może podpowie jak zrobić ten domek w II Etapach? Podstawowe założenie to najpierw dół a potem poddasze. Ale jak to zrobić? Wydaje mi się sensowne wogóle nie wykańczać góry (no moze posadzki bo na scianach płyty planuje) zostawic w stropie otwor na schody, na posadzce ulozyc welne (ktora później pojdzie w skosy) no i zamknąć to płytą GK (no moe zrobic schody strychowe). Czy macie może jakies rady?? Dzieki za każde przemyslenie.Pozdrawiam TomekLink do projektu http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=36&id_autora=3&spacer=2&proj=SŁONECZKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 05.09.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Witamoj, ja też mam ochotę zrobić w 2 etapach, z tym że schody ze spocznikiem i od razu, a na stropie napewno coś trzeba położyć, żeby dachówek nie grzaćnas jest trójka + pies, to na dole się zmieścimyno cóż, wszystkie instalacje i tak trzeba wyciągnąć na piętroja piszę wszystkie zmiany i propozycje, a puźniej architekt będzie się wypowiadał co robić a co niezaczynam na wiosnę 2005 (może) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 05.09.2004 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Instalacje tez wyciągniemy ale chyba nie bedziemy wszystkiego robić. Niewiem też jak zrobić z oknami (w tym 2 połaciowe). Najchetniej bym ich nie robil bo o to za filozofia żeby wstawić okna i zamknąc poddasze niewiadomo na ile... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 05.09.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Witamnie jestem budowlańcem z zawodu, to nie wiem czy okna połaciowe montować teraz czy jak będziemy robić poddaszezapytam o to architekta, ale na pewno rezygnujemy z jednego okna połaciowego w sypialni nr2 i nr4 a jak może być za ciemno to w ścianachdamy większei przykład naszego słoneczka http://sloneczko358.w.interia.pl/parter_lustrzane_odbicie.jpg http://sloneczko358.w.interia.pl/sloneczko1_lustrzane_odbicie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 05.09.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 Podobnie jak Wy planujemy zrezygnowac z okien polaciowych na gorze w sypialniach tych po przeciwnej stronie garazu (nie pamietam nr). Garaz przesowamy do tylu a zamiast strychy robimy garderobe dostepna z jednej sypialni. W alzience na gorze montujemy okno w scianie. Pozatym zastanawiamy sie jak doswietlic schody. Na parterze tez mamy zmiar polaczyc WCi łazienke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 05.09.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2004 a to dalsza część: http://sloneczko358.w.interia.pl/1.jpg http://sloneczko358.w.interia.pl/2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 09.09.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 ja mam doswitlenie klatki schodowej oknem w scianie 60x90http://foto.onet.pl/upload/47/21/_315948_n.jpgwidzialem tez z oknem polaciowym jest tu http://www.domnahoryzoncie.pl/3/pliki/realizacje/sloneczko_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 09.09.2004 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2004 I właśnie takie okienko mi trzeba. Dodatkowo mam zamiar nie robic ścianki kolankowej nad garażem. Dzieki temu u góry w łaience (cofam garaż) bedzie okno w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 15.10.2004 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 z t sciank kolankowa to dobrze wymysliles faktycznie bedziesz mial 1 okno wicej no i bryBa garazu bedzie bardziej proporcjonalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 20.10.2004 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 no dzisiaj dzwoniłem do urzedu i maja wydać WZiZT po mojej mysli. Także Słoneczko o malutki kroczek bliżej )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts