shago 28.10.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 ej, koledzy i kolezanki skad macie te wizualizacje?dlaczego nie ma ich na stronie projektu?ja juz mam projekt po uzgodnieniach i wniosek zlozylem ale ta wersja jest rewelacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 28.10.2004 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2004 Witambo to są nasze wolne przemyślenia nad tym projektem i dlatego ich nigdzie nie ma oprócz tego tematu zrobione jest to zwykłm programem do obróbki grafiki jakich pełno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 29.10.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 dorobiłem za pomoca architekta piwnice do tego projektu, z garazem od strony salonu w piwnicy, nawet ładnie wygląda, narazie porjekt w starostwie , ale za tydzien bede go mial więc moze uda sie zaskanowac i wkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 29.10.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 fajnie to moze juz nie dlugo zalozymy grupe budujacych sloneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania67 29.10.2004 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Witam SHAGO! będę czekać na te zdjęcia , ponieważ interesuje mnie ten projekt właśnie z piwnicą i garażem w piwnicy!!! jestem na etapie wyboru projektu i własnie ten jest jednym z moich faworytów! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lydia 01.11.2004 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 Witajcie. Jestem w trakcie budowy Słoneczka / obecnie jest juz parter /, ale zastanawiam się nad pytaniem natury estetycznej ,czy okna w ścianach szczytowych w pokojach na poddaszu nie są zbyt małe w stosunku do szerokości ściany i wielkości pokoju.Bardzo proszę o opinie. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lydia 01.11.2004 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 Witajcie. Jestem w trakcie budowy Słoneczka / obecnie jest juz parter /, ale zastanawiam się nad pytaniem natury estetycznej ,czy okna w ścianach szczytowych w pokojach na poddaszu nie są zbyt małe w stosunku do szerokości ściany i wielkości pokoju.Bardzo proszę o opinie. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 01.11.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 lydia, a gdzie znalezc ten projekt? moze podaj jakis link pozdrawiam a nazwa domku fajniutka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 24.11.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2004 pozwolenie mam, ale skaner padlw przyszlym roku kole maja bedą pierwsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiszer10 25.11.2004 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Z naszym słoneczkiem jest źle- runeła ściana szczytowa - ta nad salonem. zabrala ze soba kominy.... Przewróciła więźbę. Wszystko przez opoznienia z wiezba.... Braklo 2 dni....A teraz idzie-jest zima... czy ktos ma doświadczenia ze wzmocnieniami scian szytowych..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomas 27.11.2004 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Z naszym słoneczkiem jest źle- runeła ściana szczytowa - ta nad salonem. zabrala ze soba kominy.... Przewróciła więźbę. Wszystko przez opoznienia z wiezba.... Braklo 2 dni....A teraz idzie-jest zima... czy ktos ma doświadczenia ze wzmocnieniami scian szytowych..... Można wiedzieć dlaczego runeła?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 28.11.2004 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 W Słoneczku nie ma wieńca na ścianach szczytowych ? Buduję Lilię - bardzo podobną do Słoneczka i w niej jest wieniec zbrojony 4xfi16mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiszer10 28.11.2004 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Powod ????!.... Był wiatr, słabe murowanie, nie zwiatrowana wiezba ?!! W sloneczku jest wieniec w scianie szczytowej (ok 1m w glab od naroza ze sciana kolankowa)...Sciana pekla nad wiencem.....mimo ze byla podparta scianka dzialowa 12cm i 2 h .... zostal gruz z tych scian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 29.11.2004 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 U mnie wieniec był zaprojektowany na szczycie ścian szczytowych - czyli ma kształt trójkąta. Podstawa tego wieńca to wieniec stropu nad parterem, z niego wypuściłem po 4 pręty zbrojeniowe pionowe, które później związały w jedną całość dwa fragmenty wieńca lane po całkowitym wymurowaniu ścian szczytowych (te pod kątem 45 stopni do poziomu). http://slaw.kosnet.pl/files/PICT4647_Wieniec_na_scianach_szczytowych.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tropicielka 11.01.2005 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 proszę prześlij zdjęcia mnie również jeżeli możesz [email protected] nie wiem czy się zdecydiwać na ten projekcik pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tropicielka 11.01.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 proszę o zdjęcia i koszty jakie ponieśliście dotychczas dzięki [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FigoFago 14.01.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Waldon i inni Czy byli byście skłonni podzielić się informacjami o kosztach jakie do tej pory ponieśliście? Na ile wyceniacie koszty stanu surowego zamkniętego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 22.01.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 witam, w maju 2004 zacząłem budowę Słoneczka.. wybór padł na ten projekt, ponieważ najbardziej odpowiadał moim wymaganiom, jak rónież najbardziej pasował do okolicy w której jest budowany (mała wieś pod Oleśnicą - niedługo myśle będzie to duża, spokojna noclegownia dla mieszkańców tego miasta..) zdecydowałem się na zmiany w projekcie, zamiast zadaszenia z przodu spory ganek, zamiast tego z tyłu- spore przedłużenie dachu jako przykrycie tarasu na który wychodzi się z salonu.. inną zmianą jest przesunięcie do tyłu i wydłużenie garażu (wejście do pokoju nad nim jest z sypialni) i podwyższenie jego szczytu.. aha no i oczywiście jak wielu z was do projektu dorzuciłem ścianę kolankową.. obecnie dom wygląda jak na zdjęciach poniżej, nie zamontowane są jeszcze okna dachowe, których ilość zmniejszyłem o jedno (w pokoju nad kuchnią), ale jeszcze zastanawiam się czy nie przesunąć go tylko nad schody.. ściany postawione są z betonu komórkowego o grubości 36cm, więźba strasznie solidna, położona dachówa to ceramiczna glazurowana, od niemieckiej firmy Meindl, baardzo ją polecam..chętnie podyskutuje na temat aranżacji wnętrz, wykończeń bo właśnie mam to przed sobą.. problemem dla mnie obecnie jest: zaplanowanie miejsca na miał (chcę mieć dwa piece, na gaz i miałowy, przygotowane mam już pod to przewody kominowe), ale chciałbym zachować i łazienkę i toaletę na parterze, a w kotłowni wstawić także pralkę.. drugi problem to zaplanowanie łazienki na górze.. chciałbym tam mieć i wannę i prysznic ale uniknąć chciałbym ustawienia wanny na lewo od wejścia do tej łazienki.. prześlijcie mi proszę fotki lub opiszcie tutaj i wklejcie zdjęcia waszych zmian, postaram się być w kontakcie.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JolaS 09.02.2005 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Jestem również zainteresowana tym projektem. Bardzo chciałabym zobaczyć realizację Słoneczka. Czy byłaby możliwość obejrzenia już wybudowanego Słoneczka w okolicach Wroclawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 09.02.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 zerknij na mój post nad Twoim, to Słoneczko powstaje 28 km od Wrocławia, jak chcesz oglądnąć to zapraszam.. mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts