monka 09.02.2005 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Boowa fajne to Wasze słoneczko Ile kosztował dach i jaka to dachówka? Jaki kolor elewacji planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JolaS 09.02.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 Wiem doczytałam, że budujesz w okolicy Oleśnicy, ale nie śmiałam prosić wprost. Jeżeli nie będziesz miał nic przeciwko temu to skontaktuję się z Tobą wkrótce na podany przez Ciebie e-mail.Bardzo dziękuję za tak szybki odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 09.02.2005 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 JolaS zapraszam...! monka, przepraszam że poprawiam ale nie "wasze" tylko niestety "twoje", bo mam dopiero 25 lat i jestem jeszcze kawalerem dachówka firmy Meindl produkowana w niemczech, ceramiczna glazurowana, moi majstrzy mówili że bardzo łatwo się ją kładzie bo jest bardzo prosta.. co do koloru elewacji to od zawsze planowałem piaskowy, no i okiennice w kolorze słupów i podbitki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 09.02.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2005 chyba mnie końcówka "a" w nicku zmyliła A możesz podać ogólną kwotę za dach? Oczywiscie jeżeli to nie problem dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 10.02.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 łączny koszt dachu około 45 tysięcy, dach ma powierzchnie około 180m2, dachówka z membraną paroprzepuszczalną, taśmami pod gąsior i do uszczelnienia komina o ile dobrze pamiętam 20-22 tysiące.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 14.02.2005 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 powitać, ja dopiero dół kopie i to za miesiąc, ale potem mam nadzieje że słoneczko wzejdzie nad polaną. ciekawią mnie koszty jakie ponieśliście po maju 2004 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 19.02.2005 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 bowa nie masz więcej zdjeć?jakbyś miał to jeśli mozesz wyślij na adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 19.02.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2005 hej niestety mam kupe zdjęć ale zrobionych zwykłym aparatem, a nie mam możliwości poskanowania u siebie odbitek.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 21.02.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2005 schade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosikk 19.04.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 Witam za miesiąc prawdopodobnie zaczynam budowe "słoneczka"czkam na pozwolenie i ruszamy .Czy może ktoś się podzielić swoimi doswiadczeniami? Wszelkie sugestie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 19.04.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2005 ciężko doradzić coś co może być uniwersalne dla wszystkich budujących Słoneczko, wszystko raczej trzeba aranżować wg własnych potrzeb, a jedyne co przychodzi mi na myśl to żeby planować wszystko z dużym wyprzedzeniem, żeby ważnych decyzji nie podejmować pod naciskiem czasu lub nagłej potrzeby..konsultujcie wybory ze znajomymi lub ludźmi na forum (niekoniecznie budującymi ten sam dom), pytajcie jak najwięcej o rady, czytajcie... pozdrawiam i życzę powodzenia gosikk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 20.04.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 uważaj na ławy fundamentowe, są moim zdaniem przewymiarowane, idzie na nie 15 metrów betonu. (razem z garażem) bez garażu 13,5. ławy sa 80 typowo na gline i to mocną. pal gazem lub olejem bo inaczej kominy ci sie nie zmieszczą w kotłowni. narazie tyle, konczą mi strop nad piwnicą(dorobiłem sobie piwnice) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosikk 20.04.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Witam i dziekuje za podpowiedzi które są zawsze mile widziane.Moje "słoneczko"jest w odbiciu lustrzanym z podwujnym garażem i przesuniętym do tyłu i zrobiliśmy pare zmian w środku :zrezygnowalismy z jednego komina, taras mamy z boku budynku ze względu na usytuowanie działki wjazd od południa ,zrezygnowalismy ze spizarni ,schody mamy ze spocznikiem ,otworzylismy kuchnie i jeszcze pare drobnych poprawek. My mamy własnie na dzialce gline,ale po wykopaniu fundamentów bedzie można dokładnie zbadać grunt.Jestem na etapie wybierania ekipy do budowania ,możecie podać ceny jakie płaciliscie za robociznę stanu surowego otwartego z dachem z góry dziękuje Gosikk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 21.04.2005 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 możecie podać ceny jakie płaciliscie za robociznę stanu surowego otwartego z dachem z góry dziękuje Gosikk murarz 9500(piwnica, parter i poddasze-murki oporowe, stropy itd) , pomocnicy na bierząco dniówka 55 zł (2 sztuki ale tylko jak potrzebni), cieśla i dekarz z obróbkami kominów, obitkami , rynnami, wstawieniem 7 okien dachowych itd, 8500 robocizna. nie jest to bardzo tanio ale jak bierzesz firme to dolicz drugie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 14.08.2005 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2005 Jeszcze 3 mies temu byłam na 100 % przekonana, że będziemy budować Kropkę z pracowni p. Charkiewicza (apa-domy). Niestety pozmieniało nam sie i obecnie poszukuję domu z użytkowym poddaszem- prostego i taniegio w budowie. Prosze o odpowiedź tych, którzy już zbudowali (a wiem, że tacy są bo wątki dawne przewertowałam) o uwagi na temat tego co i dlaczego zmieniali w projekcie słoneczko z horyznotu oraz na jakie pułapki natrafili podczas realizacji. (Acha intetresuje mnie wersja bez garazu) Dziękuję Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 19.12.2005 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 czy powstały jakieś nowe Słoneczka? możecie się nimi pochwalić? zdradzić koszty? Zachęcić do budowania? albo zniechęcić do wyboru tego domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 19.12.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Witam A powstały nowe . Moje słoneczko stan surowy 100kzł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.12.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 no własnie pochwalcie sie prosze też rozwazamy ten projekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 20.12.2005 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 moje 200 tys, bez mebli, paneli, płytek, drzwi wewnętrznych. ale ja mam dodatkowo pełne podpiwniczenie i dwa garaże w bryle. w tej cenie jest tez ogrodzenie działki 1100 m2. w cześci klinkierem w czesci siatką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loxia 20.12.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 A może jakieś zdjęcia macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts