sylvia1 26.12.2005 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 okna na poddaszu radze zostawić, są naprawdę takie jak potrzeba, innych sie nie da tam wstawić bo ściana za mała, co do dachowych to większe przy ściance kolankowej tylko i wyłącznie z napędem bo osoba poniżej 180 będzia miała trudnosci z otwarciem. hmm a pani z horyzontu zapewniała ze te okna można powiekszyć... nie chodzi mi o dachowe tylko zwykłe. no cóż zobaczymy jak juz będzie projekt w ręku... chętnie zobaczę zdjecia ze srodka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 27.12.2005 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 hmm a pani z horyzontu zapewniała ze te okna można powiekszyć... nie chodzi mi o dachowe tylko zwykłe. można powiększać okna robiąc adaptację projektu, czy to zwykłe czy to dachowe, dobrze Ci powiedziano.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 27.12.2005 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 pewnie że można, ale nie wiem jak twoim zdaniem Boowa ale na mój kaprawy łep to na poddaszu jest naprawdę wiele światła. polecałbym okno nad klatką schodową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 28.12.2005 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 shago zależy ile kto światła potrzebuje.. ja też mam okno nad klatką, które doświetla bardzo dobrze korytarzyk na piętrze.. i widzę, że Ty zrobiłeś tak samo jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 28.12.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 shago zależy ile kto światła potrzebuje.. ja też mam okno nad klatką, które doświetla bardzo dobrze korytarzyk na piętrze.. i widzę, że Ty zrobiłeś tak samo jak ja powiem więcej, w tamtym roku gdzies widziałem to rozwišzanie, moze nawet u Ciebie i zrobiłem tak samo, to akurat nie był mój pomysł autorski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 30.12.2005 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 a mam pytanka o zdjątka lub czy można któreś z waszych słoneczek odwiedzić? prosze powiedzmyalbo okolice warszawy albo górny ślask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 02.01.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 sylvia zapraszam, ale niestety buduje pod wrocławiem... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 03.01.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 ups to dla mnie za daleko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 04.01.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Boowa, a mnie zainteresowały Twoje kominy - czym są wykończone powyżej dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 04.01.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Ja też bym chciała Słoneczko, ale narazie bije się z myślami. Podziwiam Wasze pomysły i czytam wszystko ciekawsko Mam nadzieje,że pomożecie jak się zdecyduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 06.01.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Boowa, a mnie zainteresowały Twoje kominy - czym są wykończone powyżej dachu? witaj, kominy wymurowane są z cegły klinkierowej rustica z celowymi przebarwieniami w różnych odcieniach, do tego miała być ciemno szara fuga, która dałaby zdecydowanie lepszy efekt, ale niestety jak potrzebowałem barwnik do zaprawy to wszędzie był tylko czarny i niestety fugi są bardzo ciemne.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 06.02.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 mam prośbe możecie powiedzieć na ile kosztorys z horyzontu jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 06.02.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 to jest kosztorys na dom surowy zamknięty, czeciowo z tynkami metoda gospodarcza. co do konkretnych wyliczeń bym się nie zgodził, ale moje słoneczko 125 tys bodajże za surowy zamknięty. instalacje, okładziny itd. nastepne 125 tys. nie mam marmurów (przysłowiowych bo obecnie marmurowy schodek kosztuje tyle co debowy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 06.02.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 dzieki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boowa 07.02.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 wg mnie kosztorys jest strasznie kiepski, przyjęte są naprawdę najtańsze i niegodne polecenia materiały.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shago 08.02.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 wg mnie kosztorys jest strasznie kiepski, przyjęte są naprawdę najtańsze i niegodne polecenia materiały.. niektóre tak, niektóre nie, ogólnie jes to kosztorys pozwalajacy zorientowac się w przedziale cenowym, niekoniecznie tyle samo wyjdzie ale wiesz ze dom kosztował bedzie w przyblizeniu 125 tys a nie 200 tys. i o to chyba tu chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 08.02.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Shago tak i o to chodzi ale bardziej o uściślenie do której kwoty bliżej mają się realne ceny... ninijeszym informuje: tadam! projekt zamówiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosikk 08.02.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Sylvia1 gratuluje podjęcia decyzji ja też buduje "sloneczko" za stan surowy otwarty do tej pory wydalam 100tys. obecnie jestem na etapie okien są już zamówione czekam na zamontowanie .dodam jeszcze że garaż mam dwustanowiskowy i podniesioną scianke kolankową i w środku troche zmian.Pozdrawiam i życze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.02.2006 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 jak juz dostanę projekt w swoje łapki to peweni będę miała mnóstwo pytań... a na razie mam pytanko czy zmienialiście technologie ścian z ytonga na coś innego? czy są jakies zmiany które polecacie? - na pewno powiekszenie daszku nad gankiem i zmiana daszku nad tarasem na palpitowy - połaczenie łazienek na dole - powiekszenie wiatrołapu (przesunięcie w stronę łazienki) - okno doświetlające schody - zamiana tarasu wylewanego na drewniany (wysoki stan wód gruntowych) - czy zamieniliście schody z zabiegowych na schody ze spocznikiem? dziękuję od razu za wszelkie uwagi a czy są jakieś "niedoróby" w projekcie? na co warto zwrócic uwagę szczególną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosikk 09.02.2006 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 sylvia1 zmiany, które zrobiliśmy to:większosci te o których piszesz _schody ze spocznikiem_okno doświetlajace schody_powiekszenie wiatrołapu_połączenie na dole łazienki z wc_zrezygnowanie ze spiżarni_połączenie kuchni z salonem_na górze powiększenie okien na 150/150 _przeniesienie tarasu na boczną ściane (ze względu na strony świata)postaram się zrobic zajęcia i wkleję .Jak będziesz miała jakieś pytania to służe pomocą ,a zapomniałabym budowaliśmy z bloczków komórkowych 24 ocieplenie będzie styropianem 12cm.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts