Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt SŁONECZKO pracownia HORYZONT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 240
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

projekt w adaptacji jutro ogladamy pierwsze rysunki. pani architekt odradziła zmiany shcodów na takie ze spocznikiem bo trzebaby było je wydłuzyc a tam wejście do kuchni. :o

poza tym wg jej szkicu daszek nad tarasem to jakis dziwny jest wydrukowałam dzis zdjęcie waszych daszków i zobaczymy co powie na to...

dodatkowe zmiany poza tymi o których mówiłam to okno dachowe doświetlające schody zmiejszenie okna w kcuni tak by kuchenka zmieściła sie na tej samej ściance co okno i dołożenie drugie okna w kuchni (okno na wjazd)

powiekszenie okien na poddaszu

połączenie łazienek wiatrołap przesunienie scianki

pewnie lepiej ale gdzie te okno dac jak sa zabiegowe a nie ze spocznikiem? nasza pani architekt twierdzi ze zmienic na takie ze spocznikiem mozna ale to trzeba którąś cześć schodów przedłużyc coby sie zmiescic.. a my nie chcemy całkiem otwierać kuchni na salon i wejście ma zostac tak jak jest

chętnie poprosze zdjecia na maila i jak masz zmieniane schody to rzut schodków... :wink:

Witam :)

nasza pani architekt twierdzi ze zmienic na takie ze spocznikiem mozna ale to trzeba którąś cześć schodów przedłużyc coby sie zmiescic.. a my nie chcemy całkiem otwierać kuchni na salon i wejście ma zostac tak jak jest

A możecie obrócić schody? Niech się zaczynaja na ścianie salon/wiatrołap. Moga wtedy być na dole dłuższe i mozliwe że zmieścicie spocznik.

A i proponuje zrobić krótsze na górze, bo orginalnie wchodzą na pół korytarza i w nocy po jednym głębszym można expresem wylądować na dole :D.

• 2 weeks później...

Hej, Słoneczka !!! :)

Zastanawiamy sie z mężem nad Słoneczkiem i z dużym zainteresowaniem czytamy Wasze uwagi. Czy można by któreś z Waszych Słoneczek (najlepiej w okolicach Warszawy) obejrzeć? Myślę, że pomogłoby mi to podjąć ostateczną decyzję co do zakupu tego projektu. Urzeczywistniłoby to moje wyobrażenie przestrzenne dotyczące Słoneczka, bo jakoś trudno mi sobie wyobrazić niektóre elementy projektu w realu!!! A decyzja dotyczaca projektu to jednak poważna decyzja i jakoś trudno mi się tak ''w ciemno'' zdecydować. :)) Chociaż pewnie nie ja pierwsza mam taki problem.