pawko_ 13.12.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Witam do mojego domu trzeba poprowadzić ok. 120 metrów kabla i parę słupów. Powiedzcie mi czy lepiej żeby ostatni słup czyli ten który doprowadza energię do mojego domu stał w granicy działki czyli w rowie (tereny gimny) czy w narożniku mojej posesji tuż przy ogrodzeniu ? Jakie są plusy i minusy posiadania ostatniego słupa na swojej działce ? Dodam że skrzynka będzie zamontowana na słupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abw.mswia 15.02.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 słup na działce to wg. mnie same minusy... akurat mieszkam na takiej, w której rogach są 2 słupy... gdy coś się dzieje panowie z energi nie proszeni wpychają się na działkę, niszczą trawnik albo mają pretensje jak z słupa spada ceramika izolująca a ja ją wyrzucam do śmieci:) poza tym słup to ściągacz piorunów więc odradzam stanowczo Tobie stawianie sobie słupa pod działką dodam, że nie zaprzeczono ani nie udowodniono że promieniowanie elektromagnetyczne z lini jest szkodliwe ale ja wole stawiać na 1000% pewniaka i nie mieć słupa w granic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 18.02.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 MINUSY to estetyka otoczenia PLUSY to krótszy kabel od licznika do budynku, możliwość powieszenia lampy oświetlającej teren, możliwość zainstalowania gniazda dla bocianów Podstawowe pytanie.... masz na to jakiś wpływ? Z reguły energetyka doprowadza energię do granicy działki, a dalej martw się sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts