night_84 13.12.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Mam pytanieprzejąłem budowę z 88r, jest stawiana z podwójnego maxa, ociepliłem 10cm styropianem na zewnątrz. dom można powiedzieć bliźniak, chcę zrobić "połowę" jest to jakieś 125m2i teraz takchciałbym dolną cześć docieplić dodatkowo(70 m2 w tym jakieś 50m2 otwartej przestrzeni), ogrzewanie podłogowe pod połową, kaloryfery przeliczone na kondensat, potrójne szyby z roletami montowanymi razem, styropian od dołu niestety tylko 10cm. Sufity zamierzam ocieplić styropianem 4-2cm.Dążąc do sedna chciałbym ocieplić ściany od środka na ruszcie z regipsu, i tutaj moje pytanie. Czy dać ruszt 3cm i wypchać go styropianem, czy dać 5 i wypchać go wełną, lub 5 cm wypchanych styropianem.CO POLECACIE? Chyba że nic nie ocieplać?w domu będzie WM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
night_84 17.12.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Nikt mi nic nie poleci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
username 2013 01.01.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Witam. Ocieplanie od środka nigdy nie będzie tak efektywne jak z zewnątrz. Jeśli jednak się na nie zdecydujesz to raczej poleciłbym wełnę. Z tego względu że gdy zastosujesz styropian ściany nie będą oddychać i co roku będziesz miał przymusowe malowanie i suszenie ścian. Jeśli juz to tylko wełna moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.01.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam. Ocieplanie od środka nigdy nie będzie tak efektywne jak z zewnątrz. Jeśli jednak się na nie zdecydujesz to raczej poleciłbym wełnę. Z tego względu że gdy zastosujesz styropian ściany nie będą oddychać i co roku będziesz miał przymusowe malowanie i suszenie ścian. Jeśli juz to tylko wełna moim zdaniem. i zapalenie płuc ścian gotowe, a nawet niedotlenienie i martwica, wtedy operacja i amputacja, no igranulki styropianu w pęcherzykach płucnych tez niepożądane a co tam jak pisać bajki to na całego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erving 02.01.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 i zapalenie płuc ścian gotowe, a nawet niedotlenienie i martwica, wtedy operacja i amputacja, no igranulki styropianu w pęcherzykach płucnych tez niepożądane a co tam jak pisać bajki to na całego... Czemu bajki ?? jak od wewnatrz to tylko wełna bo ona przepuszcza wilgoć. CZEMU WSZYSCY JESTESCIE ZA OCIEPLENIEM OD ZEWNATRZ ? Lepiej ciepło zatrzymac przed sciana niz za nia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 02.01.2013 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Czemu bajki ?? jak od wewnatrz to tylko wełna bo ona przepuszcza wilgoć. CZEMU WSZYSCY JESTESCIE ZA OCIEPLENIEM OD ZEWNATRZ ? Lepiej ciepło zatrzymac przed sciana niz za nia !!! No a jak wełna to jeszcze folią żeby jej ta agresywna prawa wodna z domu nie zajadla, No najlepiej taka srebrna jak to przy ciepłych domach drewnianych lub sufitach z kg, ale wtedy wredna wilgoc zaatakuje płuca inwestora... Od oddychanie zaczynając to wentylacja ... Inwestor masz tam szanse na rury do reku? Musisz równać ściany od środka i przy okazji docieplasz czy tylko chcesz dociepluc i oszczędzić na grzaniu? Bo jak da radę to może lepiej reku w podobnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 02.01.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Doczekałem ostatnie zdanie , będzie WM rozumiem ze z ręku. To może teraz wiecej nie docieplaj jak masz paliwo stałe lub gaz ziemny, chyba ze olej lub gaz z butli? Sorry ku... Ale nie chce mi sie literowek w podpowiedzach iPada zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts