sailor_man 13.12.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Witam,mam problem jak ustawić pokrętło na zaworze trójdrożnym ESBE VRG130.Tutaj jest instrukcja http://infoweb.esbe.se/files/54112/Anv_VRG130_98140269_utgC_lr.pdf.Zawór używany jest do podłogówki.U mnie przyłącze jest następujące:- symbol trójkąta: zasilanie z pieca (wejście z pieca)- symbol kwadratu: wyjście na podłogówkę (za nim znajduje się pompa obiegowa)- symbol koła: wejście powrotu z podłogówki Patrząc na wskazaną instrukcję, nie wiem czy pokrętło powinno być ustawione w wariancie 9b czy może 2b? Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 14.12.2012 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Metodą prób i błedów (poprzez sprawdzanie temperatury za zaworem 3D - wejście na podłogówkę), wydaje mi się że zawór powinien być ustawiony tak jak schemacie 2b.Dla schematu 9b pomimo, że dałem pokrętło na max, temperatura na wejściu podłogówki była bardzo niska (tak jakby ciepła woda nie była podawana z pieca). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts