kamyk68 13.12.2012 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Lodówka Beko GNE 134620X nowa użytkowana ok miesiąca.Po otwarciu drzwi z lodówki wydobywa się specyficzny drażniący zapach jakby zjonizowanego powietrza. Tylko jest taki "smród" w górnej części lodówki. Lodówka ma funkcje jonizacji powietrza (której podobno wyłączyć nie mozna).W części dolnej takiej funkcji chyba brak bo tu pachnie "jedzonkiem" Najgorsze że produkty "przesiąkają" tym zapachem i mają "metaliczny"posmak.Wszystko na jedną nutę normalnie odrzuca .Na początku składaliśmy na to że nowa że to pwnie plastyk i takie tam .... Na dzień dzisiejszy lodówka nie nadaje się do użytku . SERWIS razem z infolinią Beko normalnie nas "zlewają " umawiają się i nie przyjeżdzają . twierdzą że lodówka jest "bezwonna" Czy ktoś miał taki przypadek ? Może ktoś wie jak temu zaradzić?? Jeśli moja lodówka nie jest uszkodzona (mam nadzieję że jest ) to radzę każdemy kto zamierza kupić to "gówno" żeby "odpalił" to w sklepie i zapoznał się z "jonizacją" BEKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 14.12.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Spróbuj póki co wyłożyć sodę na talerzyku, pochłania zapachy - nie mam pojęcia czy poradzi temu zjonizowanemu smrodkowi, ale spróbować warto. Dobrze,że o tym piszesz - kto by się spodziewał, kupując nową lodówkę takiej smierdzącej niespodzianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 14.12.2012 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Sody jeszcze nie wykładalismy ,ale np.po połorzeniu kawy nawet jej nie poczujesz . Generalnie przy nowej lodówce już stosować "domowe" sposoby to przegięcie . Najgorsze jest to że wpływa to na żywność Edytowane 14 Grudnia 2012 przez kamyk68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 14.12.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Nie korzystałam z lodówki posiadającej jonizator, ale ogólnie jonizatory powietrza dają efekt odświeżenia, a nie drażniący zapach. Z czym jeszcze kojarzy Ci się ten "zapaszek", bo jak piszesz "drażniący zapach jakby zjonizowanego powietrza", to trochę nie rozumiem w czym problem - dla mnie zjonizowane powietrze kompletnie nie kojarzy się z czymś drażniącym, nawet wręcz przeciwnie. Problem jakiś jest na pewno. Spróbuj przetrzeć woniejące półki lodówki roztworem octu i zaobserwować, jak szybko niemiła woń powraca. Środkiem redukującym wonie, moim zdaniem lepszym od kawy, jest wspominana soda. Jednak jeżeli problem leży w konstrukcji lodówki, to będzie tylko jego maskowanie, a nie rozwiązanie. Metaliczny posmak jedzenia w pierwszej chwili skojarzył i się z przechowywaniem puszek w lodówce. Nie należy tego robić. Dopóki puszka jest zamknięta, to nie ma takiej potrzeby, a gdy zostanie otwarta, to nawet może uwalniać szkodliwe związki, no i ten metaliczny posmak.Czy wewnątrz lodówki są jakieś metalowe elementy konstrukcyjne? Może faktycznie z tego jonizatora wraz z jonami wyłazi woń jakichś metalowych elementów jego budowy? Poza niemiłymi ważeniami, korzystanie z takiej lodówki może być szkodliwe dla zdrowia. Jeżeli masz pewność, że jest to wada fabryczna (po umyciu lodówki jest to samo, nie trzymasz ponapoczynanych konserw), to nie odpuszczaj - jest to wada sprzętu i koniec. A, jeszcze jedno - koniecznie sprawdź odprowadzenie wody z lodówki, czy stamtąd nie wonieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 14.12.2012 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Czym by tej lodówki nie przcierać woń powraca praktycznie natychmiast (ocet też był grany ). Jak jest włączona "pusta" jest tak samo. Konserw nie ma i nie było w środku ,praktycznie nie ma w niej nic . Wczoraj włorzony mały kawałeczek ciasta (z nadzieją że może jej przeszło. CIASTO NADAJE SIĘ DO KOSZA !!!!!!!!!! A tak jeszcze z innej beczki dla posiadaczy "ciężkiego"sprzętu BEKO wiecie że mają na serwis 21 dni (Ja przy zakupie nie wiedziałem q..a!!!!!) Edytowane 14 Grudnia 2012 przez kamyk68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 14.12.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 No to życzę jak najszybszego serwisu, a najlepiej to wymiany na pełnosprawny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 14.12.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 I koniecznie podziel się efektami rozmów i reklamacji z Beko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 14.12.2012 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Generalnie w dniu wczorajszym dzwoniłem na infolinię (.po raz kolejny) Serwis umawiał sie ze mną 2 razy i 2 razy nie przyjechali:confused: Mieli skontaktować się dzisiaj do godz 12 ,oczywiście 0 kontaktu . Nie powiem jakie słowa cisną się na usta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 14.12.2012 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Kamyk,święty człowiek jesteś.Dzwoń i wydrzyj się,bo nic inaczej nie załatwisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 14.12.2012 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Jak ja się gryzę w język jak z nimi rozmawiam (nagrywają) ale jestem u kresu Drzeć jescze się nie mogę bo w gwarancji zapis że mają 21 dni q..a paranoja A jeszcze dzisiaj kupione pochłaniacze Lodówka pusta w srodku tylko pochłaniacze dalej jest to samo!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 14.12.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 No więc dobrze-21 dni mają i niech im tam będzie.Ale umawiasz się i nie przyjeżdżają,a ktoś z Beko za dyżury Ci płaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 14.12.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Właśnie masz rację to samo mówiłem im wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 17.12.2012 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 W dniu dzisiejszym po rozmowie (podniesionym głosem) z infolinią Beko zostałem umówiony TRZECI RAZ na wizytę technika Zgłosiłem sprawę lodówki 4.grudnia Wszechmocny technik ma się zjawić 20.12 oczywiście jak np.nie zepsuje mu się samochód:mad: W lodówce wszystko naraz pochłaniacze sztuk 2 , soda ,kawa i wszystkie inne dyrdymały a zapach pozostaje "niewzruszony":offtopic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogusz_g 17.12.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Myślę, że w takim wypadku składanie reklamacji producentowi z tytułu gwarancji nie jest najlepszym pomysłem. Po pierwsze dla tego, że mogą się umówić na wizytę za 3 tygodnie (i ewentualnie nie przyjechać), a po drugie mogą uznać, że ten typ tak ma ale poza tym chłodzi i mrozi więc lodówka jest sprawna i reklamacja jest niezasadna. Lepszym wyjściem byłoby moim zdaniem zgłoszenie do sprzedawcy reklamacji z tytułu niezgodności z umową i żądanie wymiany lodówki na nową lub zwrot pieniędzy. W tym wypadku nie udzielenie odpowiedzi w ciągu 14 dni jest równoznaczne z uznaniem żądania klienta. Dodatkowo trudniej będzie odrzucić reklamację klienta bo jeśli lodówka działa sprawnie (tzn. chłodzi) ale przy okazji "przerabia jedzenie na niezjadliwe" to w oczywisty sposób nie jest to lodówka o właściwościach, których wymaga się od takiego sprzętu - czyli nie jest zgodna z umowa. Nie twierdzę oczywiście, że jest to gwarancją sukcesu - bo zarówno zapach w lodówce jak i smak wyciąganych z niej potraw są czymś mocno względnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 17.12.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Wszechmocny technik ma się zjawić 20.12 oczywiście jak np.nie zepsuje mu się samochód:mad: Buhaha,proponuję wyjąć wszelkie odsmradzacze z lodówki i wzmacniać smrodek na całej gamie produktów świeżych już teraz,bo może być tak że jak auto będzie sprawne,to technik taki pechowy że katar może złapać(pogoda teraz paskudna) i wobec tego faktu nic nie stwierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 13.01.2013 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Kamyk,no i co ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 14.01.2013 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Generalnie to technik był powiedział że jemu nie śmierdzi (kpina to była a nie wizyta fachowca)Skończyło się to nieparlamentarnie ale ...Dzisiaj jedna z forumowiczek napisała do mnie ze ma ten sam problem inny model Beko ale takie same objawy.Ja jeszcze w tym tygodniu podejmuję kolejną próbę zgłoszenia do Beko żeby nie było wątpliwości w lodówce nic się nie zmieniło jeśłi chodzi o "smród"(okres świąteczno noworoczny i brak czasu i dlatego zaniechane działania ale się poprawię) Edytowane 14 Stycznia 2013 przez kamyk68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 14.01.2013 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Kurczę, myślę, że chyba bogusz_g ma rację. Tak po prostu człowiek ma gdzieś w głowie, że jak sprzęt na gwarancji, to się domaga świadczeń w ramach tejże gwarancji, a najlepiej by było sprzęt pod pachę, paragon w garść, do sklepu i zwrot.Też mam jedno Beko - kuchenkę, dlatego z zainteresowaniem śledzę wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 14.01.2013 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Generalnie koleżance z forum powiedziano że: jeśli jest system "no frost " to trzeba przechowywać żywność w zamkniętych pojemnikach i że tak jest w instrukcji .I problemu nie widzą Ja przeczytałem instrukcję po raz kolejny : i jest tam mowa o pojemnikach jeśli chcesz oszczędzać energię . Tylko co jeśli ja mam w ".upie" oszczędzanie energii Edytowane 14 Stycznia 2013 przez kamyk68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 14.01.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 W moim sharpie jest no frost,w żadnych pojemnikach nic nie przechowuję i nic nie śmierdzi i w ogóle co to ma do rzeczy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts