autorus 14.12.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Witam, zainteresowałem sie bramami firmy normstahl i wszystko było świetnie aż dowiedziałem się o kosztach siłowników do bramy wjazdowej na posesje. Bo wypadało by mieć jeden pilot . O ile magic do bramy segmentowej jest w "Normalej" cenie, o tyle koszt system levo300 to koszt ok 3,5tys. :jawdrop: Pytanie jeśli ktoś wie co tam jest takiego super ? Inne firmy maja systemy w granicach 2tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.12.2012 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 widzę, że nikt nie wie. Wiec może być inny napęd byle mógł współpracować z IB. A tak wygląda brama u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 17.12.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Wiec może być inny napęd byle mógł współpracować z IB. Napęd dowolnej firmy + odbiornik radiowy do pilotów Normstahl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 17.12.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 (edytowane) taniej będzie zastosować sterownik radiowy normstahl za 340zł i napęd hormann rotamatic Możesz mieć problem z pełnym rozwarciem bramy ze względu na "cienkie słupki" od osi zawiasu do środka słupka potrzebujesz 10-12cm Edytowane 17 Grudnia 2012 przez sikorb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.12.2012 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 A co z tego napędu można wycisnąć? tzn jakie ma funkcje dodatkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 17.12.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 np funkcja wietrzenia sorki nie mogłem sie powstrzymać to był żart np.sterowanie elektromagnesem najwazniejsze że ma regulację mocy i szybkości ,te napędy zapierniczają jak wściekłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.12.2012 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 chodzi mi raczej o informacje o położeniu bramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 17.12.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Ważnym atutem w tych bramach jest to że nie potrzeba ograniczników otwarcia i kozła przy zamknięciu ,mogą być dwa "luźnie mijające się skrzydła" Nie rozumiem pytania z informacją o położeniu bramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.12.2012 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Mamy następująca sytuację. W polu bramy garażowej jest jakiś przedmiot, np mały rowerek dziecięcy. Zamykam wejście do domu i automatycznie zamykają sie wszystkie bramy. Brama garażowa nie zostanie zamknięta a ja o tym nie będę wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 18.12.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 no nie będziesz miał nad tym kontroli chyba że w bramie garażowej będziesz miał kontraktron a w bramie wjazdowej podepniesz się pod zestyk o całość przykładowo podepniesz pod centrale alarmową. Bramy same Ci nie powiedzą coś musi nad tym czuwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.12.2012 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 No właśnie ale nie do końca. Normstahl ma sterownik magic door control: http://www.normstahl.pl/pl/produkty/automaty/automaty-do-bram-garazowych/ultra/wyposazenie-dodatkowe.html I on pokazuje położenie bramy, niestety tylko garażowej. Zresztą co to za filozofia aby informować o stanie bramy, obojętnie jakiej. Przecież się ustala wychylenia krańcowe. Jest informacja, że to koniec. Czemu nie można tej informacji wysłać gdzie się chce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 18.12.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 (edytowane) słuchaj mówimy o standardzie napędów czy o opcjach dodatkowych ??? Hormann ma opcję bi-secur opcję odczytu położenia bramy ale tylko za pomocą pilota . Napisałem Ci że sygnał wyciągniesz z każdego urządzenia tylko potrzebujesz co czymś odebrać a ty mi podajesz dodatkową opcję normstala . Każdy napęd hormanna ma przekaźniki NO/NC z których można "wziąść " sygnał położenia bramy i wprowadzić do obojętnie jakiego urządzenia nadzorującego. Proponował bym najpierw zainteresować się warunkami zabudowy owych napędów , jak napisałem wcześniej będziesz miał problem ze słupkami i furtką a potem takimi pierdołami jak kontrola zamknięcia Zerknij na warunki zabudowy rotamatica poniżej Blacha montażowa do słupka ma około 6cm szerokości czyli wymagane minimalne 10cm od osi zawiasu do osi napędu + mniej więcej 3/4 blachy.. Co nam daje od osi zawiasu mniej więcej 13cm w stronę furtki będzie się kończyła blacha montażowa ,z kolei z drugiej strony jak dobrze widzę napęd będzie u sąsiada. Edytowane 18 Grudnia 2012 przez sikorb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.12.2012 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 No niestety warunki są jakie są. Jednak po jednej jak i drugiej stronie to nadal moja działka. na szczęście http://www.timtur.com.pl/budowa/ogrodzenie/ogrodzenie11.jpg W innej lokalizacji mam stary napęd nice wingo. I tam dokładnie jest tak samo, furtka itd. Teraz trochę ciemno aby robić fote. W hormann właśnie czytałem ze to tylko można sprawdzić przez pilot a to mało. A już byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sikorb 18.12.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 W hormann właśnie czytałem ze to tylko można sprawdzić przez pilot a to mało. A już byłoby super. Jakieś 1,5 miesiąca temu hormann wprowadził napędy v3 i nowe piloty z kodowaniem i właśnie opcją bi-secur Jutro będę w siedzibie hormanna i się dowiem coś więcej bo jak na razie sam się uczę nowych napędów v3 do bram garażowych bo całkiem inaczej wygląda programowanie tego ustrojstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 19.12.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 dla mnie to firma SOMMER ma najlepsze napędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.12.2012 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 No i dzięki koledze chciałbympompe dowiedziałem się, że normstahl wcale nie produkuje napędów do bram wjazdowych dwuskrzydłowych. To są napędy firmy tousek, i to by się zgadzało nawet cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts