Charlie 15.12.2012 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Wchodzi na rynek nowa konstrukcja okna gdzie skrzydło jest okutą szybą zespoloną bezramową. A więc liczy się tylko U szyby jako konstrukcji okna. Tylko ościeżnica - mocno kompaktowa, jest wykonana z dotychczasowych materiałów - drewno,pvc czy aluminium. Tak patrzę na fotę referencyjną to w sumie jakiś specjalnego umaszynowienia to nie trzeba do tego typu konstrukcji. W sumie to w większym garażu można produkować Na tę chwilę dostępność tylko za Odrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 15.12.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Witam Charlie a jakiś link może masz ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 15.12.2012 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Linku nie mam ale mam 2 foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 15.12.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Witam Linku nie mam ale mam 2 foty to poproszę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 15.12.2012 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 jest problem - bo nie umiem wklejać zdjęć na FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 15.12.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 1. Klikasz dodaj zdjęcie. 2. Wybierz pliki. 3. Wybierasz miejsce gdzie jest zdjęcie /może być na Twoim kompie lub np. ze strony www wtedy wklejasz URL 4. Po wybraniu pliku naciskasz Dodaj plik. I gotowe. A poniżej instrukcja specjalnie dla Ciebie z obrazkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 15.12.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Witam 1. Klikasz dodaj zdjęcie. 2. Wybierz pliki. 3. Wybierasz miejsce gdzie jest zdjęcie /może być na Twoim kompie lub np. ze strony www wtedy wklejasz URL 4. Po wybraniu pliku naciskasz Dodaj plik. I gotowe. A poniżej instrukcja specjalnie dla Ciebie z obrazkami zgadza się ale .... jeżeli zdjęcia jest "za duże" należy je "zmniejszyć", "odchudzić" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 16.12.2012 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 1. Klikasz dodaj zdjęcie. 2. Wybierz pliki. 3. Wybierasz miejsce gdzie jest zdjęcie /może być na Twoim kompie lub np. ze strony www wtedy wklejasz URL 4. Po wybraniu pliku naciskasz Dodaj plik. I gotowe. A poniżej instrukcja specjalnie dla Ciebie z obrazkami nie mam teh cholernej ikonki " Dodaj zdjęcie" Rozumiem, że powinna być na otwartej stronie FM ? Niech któryś z Was poda mi jakiegoś maila -wyślę i sam opublikuje na FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 16.12.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 MMichał - wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 17.12.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 michał czekamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 17.12.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Witam michał czekamy:) czekacie ? na mnie ? to miło fotka ciekawa, faktycznie z typowego okna to tam zostało niewiele, biorąc pod uwagę siłę profilodawców to będzie ciężko im zrezygnować z 60% wagi bo tak na oko to faktycznie tyle tam zostało, skrzydło to faktycznie rameczka wokół szyby i minimalistyczna rama. Wygląda to na "otwieranie" szklanej ściany - pewnie sprawdzi się w nowoczesnych biurowcach zastępując alu alu ... eeee zresztą zobaczcie, mam nadzieję, że Charlie się nie pogniewa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 17.12.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Pani ładna kupuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 17.12.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Witam Pani ładna kupuje:) hehe, podobnie zareagowałem - znaczy, że chyba jesteśmy zdrowi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 17.12.2012 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 W drewnie też można w ten sposób wykonać tę konstrukcję. Szkło oczywiście hartowane z sitodrukiem po obwodzie maskującym szczeliwo + nawiercone otwory pod klamkę. Zewnętrzna tafla większa niż wewnątrzna - wymuszenie przylgi. Uszcelki w ościeżnicy ale ... największa zagadka to sposób mocowania okuć. Myślę, że wtapia się w szczeliwo na etapie produkcji szyby nagwintowane wkładki pod śruby mocujące okucie. Identycznie obsadza się elementy mocujące w szkleniu strukturalnym pod fasady Dzwonię do Roto bo to chyba ich okucie. Współczynnik U szyby jest U całego okna - ta kompaktowa ościeżnica robi akademickie róznice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 17.12.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 ale zapewne cena będzie barierą taką że odry nie pokona:)tak jak nowość schuco cieplejsze lżejsze ale cena ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 17.12.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Panowie! Taka konstrukcja skrzydła i sposób szklenia znany jest od lat i bez problemu dostępny także w Polsce. Oczywiście nie u wszystkich:-). Okienko, na zdjęciu wygląda na konstrukcję aluminiową, więc zachwyty nad przenikalnością cieplną powinny być umiarkowane. Jeśli to... tworzywo, to kariery okieneczku przy tej konstrukcji ramy nie wróżę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 17.12.2012 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 ....Jeśli to... tworzywo, to kariery okieneczku przy tej konstrukcji ramy nie wróżę. A dlaczego ? Cokolwiek nie przykleisz to tylko po to żeby wymusić przylgę pod ościeżnicę i CHYBA pod zawiasy okuć ale tego nie jestem pewien. W tej konstrukcji nośną konstrukcją skrzydła jest szyba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 17.12.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Jaki sądzicie będzie koszt wymiany zbitego-rozszczelnionego pakietu w stosunku do kosztów całego okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 18.12.2012 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Okucie to ROTO DESIGNO na dormasie 8 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts