brzezinektg 16.12.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 WitamPrzeprowadzam remont pomieszczenia piwnicy. Mam problem z ścianą zewnętrzną do której przylega betonowy taras. Latem ściana w czasie deszczów była wilgotna i pojawił się na niej grzyb. Grzyb usunąłem środkiem grzybobójczym, a ścianę zaizolowałem preparatem Suchy Mur, co sprawiło że ściana jest sucha. Jednak po pewnym czasie w górnej części ściany pojawił się nalot pleśni. Pomieszczenie jest bez wentylacji i ogrzewania. Od strony zewnętrznej nie mogę nic zrobić. Taras jest od środka wypełniony piaskiem i złomem, wszystko to zalane betonem. Nie jest odizolowany od ściany domu.Myślałem nad zaizolowaniem ściany od wewnątrz przy użyciu styropianu 3cm, ale czy to pomoże? Ściana ma długość 10m i 2,2 wysokości.Proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts