sama w domu 16.12.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Moja siostra powaznie myśli nad zakupem połowy domku jednorodzinnego. Połowy bo z tego co wiem formalnie jest to dom jednorodzinny dwumieszkaniowy. Oba mieszkania łączy wspólne wejście (coś w stylu wspólnej klatki schodowej). Cały budynek jest w stanie surowym zamkniętym czyli z oknami i ze zrobiona elewacją. Swoją połówkę musiała by całkowicie wykończyć, tzn instalacje, tynki, posadzki, itd. Wszytsko wygląda OK ale zaczełysmy się zastanawiać się czy jak juz wykończy ta swoja połówkę to czy będzie mogła oficjalnie zgłosić zakończenie budowy swojej połówki w sytuacji gdy druga część będzie w środku w stanie surowym. Czy nadzór budowlany lub inna instytucja pozwoli zamieszkań w mieszkaniu w domku gdy druga część jest nie wykończona. Wiem że budynek ma prowadzony jeden dziennik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 16.12.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Można zrobić częściowy odbiór, ale jest to w gestii tego na kogo opiewa pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sama w domu 16.12.2012 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 To pewnie wymagania co do tej część wykończonej będa takie same jak klasycznego domku jednorodzinnego. A jakie dokumenty musi jej dac sprzedający? Czy może jakoś uniemożliwić zgłoszenie zakończenia budowy swojej części? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 16.12.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Nie można zcedować pozwolenia na budowę tylko częściowo. Ten na kogo PnB, kompletuje dokumenty i zgłasza do obowiazkowej kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts