Anetka_222 15.02.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2013 Wiem zdaje sobie niestety z tego sprawę. Dlatego właśnie zależy mi żeby dachówka była w rozsądnej cenie Ten projekt odziedziczyłam po poprzednich właścicielach działki. Jest specjalnie dopasowany do ukształtowania terenu doś specyficznego dlatego taki pozostał. Pewnie dziś zdecydowałam bym sie na coś prostszego. A może i nie Bo dom zapowiada się naprawdę świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johana 16.02.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 (edytowane) http://foto0.m.ocdn.eu/_m/36a1992d106bee9b3d631d370f0cab98,6,19,0.jpga na mój dach jak dachówka wyglądałaby ładnie? liczy się dla mnie żeby była niedroga ale nie bubel no i daszek ciemny, nie wiem czy czerny czy antracytowy czym to na dzachu się różni i czy powinien być błyszczący czy matowy. prosta koperta, chyba duże połącie szerokość budynku od drogi ponad 16m. doradźcie coś, co by tu dobrze pasowało. Edytowane 16 Lutego 2013 przez johana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erdixo 16.02.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 (edytowane) Joanno proponuje Nelskamp nibra F10 czarna angoba szlachetna lub migdał.Swietna jakosc produktu kłade ja bez przerwy od 2 lat 6 tys m2 i zadnych problemow z prostoscia czy z odcieniami. Edytowane 16 Lutego 2013 przez erdixo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.02.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 Meyer-Holsen np. taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johana 16.02.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2013 bardzo dziękuję za sugestie, a czy możecie mi powiedzieć bo oglądając w hurtowniach są wersje matowe i takie błyszczące na dachu co się lepiej prezentuje. Bo z liska te błyszczące to tak średnio mi pasują ale może z daleka i z wysoka wygląda to pięknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.02.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 A to masz zamiar co dziennie oblatywać swój dom na motolotni? Angoba półszlachetna jest matowa a szlachetna z lekkim połyskiem i taką bym sugerował. Są jeszcze dachówki glazurowane ale te świecą jak kafle piecowe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 17.02.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Meyer-Holsen owszem ale nie ta półka cenowa, czy produkty BRAAS-a polecił by Pan ? Czy jest to produkt jakosciowo lepszy od ROBENa i CREATONA ? Czarny brylant w Rubinie 13 V często wychodzi drożej niż Meyer Holsen np. w kształcie Vario Zwiling. Rubin 13 V to jedna z najbardziej dopracowanych dachówek na rynku , bardzo gładka , smukła i nigdy nie ma z nią problemu. Jak czarny brylant wydaje Ci się za drogi , spróbuj wycenić czarny błyszczący , również ciekawy kolor i sporo tańszy pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 25.02.2013 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Ja sobie odpuściłem czarny brylant - szkoda bo odblask powalał bym na kolana ale prawie 8000PLN na drodze nie chodzi - będzie na okna dachowe, lub lepsze taśmy kalenicowe i inne pierdy lepszej jakości) Jeszcze raz przypomne mój dach: http://archon.pl/images/products/m4c7b62d95de6b/289.jpg Biore pod uwagę Braas-a "glazury czarne": - Rubin 13V (czarny błyszczący) Na pewno na plus że barwiona w masie Na minus to podobna do oklepanej Robena Monzy lub Topas 13V (czarny błyszczący) Na plus Rzadko spotykany kształt Na minus - nie barwiona w masie, no i łączenie dachówek - szczelina jak się dekarze nie postarają może mieć różne szerokości co z blisko moze być widoczne Tak dla informacji na niemieckiej stronie BRAAS-a można zmaówic sobie 1szt. dachówki za free i przysyłają do domku (ja już zamówiłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateo33 29.11.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2015 A może jednak Achat 11V, który, dzięki nowym zamkom (górnym i bocznym) zaprojektowanym komputerowo i przetestowanym w tunelu aerodynamicznym deszczówka natychmiast zostaje odprowadzona na powierzchnię dachówki. Przekłada się to na zwiększoną szczelność systemu dachowego w każdych warunkach pogodowych. Ważnym atutem jest również duża swoboda przesuwu, sięgająca 30mm. Rozwiązanie to będzie ułatwiało dekarzom dopasowanie dachówek do krokwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts