Zoldrak 16.12.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Witajcie, mam pytanie odnośnie instalacji CWO. Ciepłą wodę w łazience mam z dwóch źródeł - piecyka gazowego i zbiornika podpietego pod piec CO (120l) Woda ogrzewana piecem węglowym doprowadzana jest do prysznica rurkami PP ( bez izolacji a wymuszoną cyrkulacją) Jednak problem jaki mam jest taki że mimo 48-50 stopni na zbiorniku woda w prysznicu nie jest bardzo gorąca, tzn na samym początku może i jest ale już po chwili wyraźnie sie ochładza. Co ciekawe ta sama woda w umywalce jest cały czas gorąca - jaki może być powód takiej sytuacji?? i co zrobić aby można było komfortowo używać prysznica korzystając ze zbiornika CWU. W czym może być problem. Prosze o jakieś dobre rady pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 16.12.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 posprawdzaj wszystkie zawory filtry wszystko co masz na tej instalacji najprawdopodobniej woda do prysznica leci przez cyrkulację a nie przez rurkę zasilającą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 16.12.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A może wystarczy zawór zwrotny na rurze cyrkulacyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts