dembi 16.12.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Witam.Zastanawiam się nad zakupem centrali wentylacyjnej z odzyskiem ciepła z wymiennikiem obrotowym.I w zasadzie jestem zdecydowany, jest tylko małe ale...Wymiennik obrotowy w związku ze swoją budową i zasadą działania ma prawo "podmieszać" część zużytego powietrza ze świeżym.I tu mam pytanie do użytkowników central z wymiennikiem obrotowym (regeneracyjnym). Czy w domu są wyczuwalne zapachy związane z owym "podmieszaniem". Innymi słowy, czy są wyczuwalne nawiewane z powrotem zapachy wyciągane pierwotnie z w-c lub kuchni? Proszę o odpowiedzi związane z pytaniem a nie o udowadnianie wyższości jednego rodzaju wymiennika nad drugim. Z góry dzięki za rzeczowe odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 16.12.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Jest to tak niewielka ilość że nie masz czym się przejmować A ostatnio widziałem fajną centralkę z obrotówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 17.12.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 nie przejmuj się, nie poczujesz różnicy, więcej powietrza wymiesza ci się samym ruchem w pomieszczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 21.12.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Tak naprawdę, to nie ma szczelnych central - zawsze jest jakieś minimalne mieszanie się strumieni z tym, że widać tylko w laboratorium. Biorąc pod uwagę jak minimalną porcję powietrza "miesza" wymiennik obrotowy to nie ma możliwości wyczucia "na nos" faktu tego mieszania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts