Blackjack2 17.12.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Witam, Nietak dawno prowadziłem dyskusje na temat zakupu nowej frezarki do zakładu. W międzyczasie trochę się porozglądałem po cennach i po dystrybutorach i zastanawiam się nad modelem Felder 700 Z przedewszystkim ze względu na system szybkiej zamiany wrzeciona. Jednak że jest to już maszyna z wyższej półki cenna też jest adekwatna.. dlatego zanim ją ostatecznie kupie, chciałem zapytać czy miał ktoś doświadczenie z tym systemem i jak się sprawdza w praktyce? Podobno można na nim zaoszdzedzić dużo czasu, faktyczenie tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 19.12.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 no rzeczywiście ta maszyna troche kosztuje, ale oczywiście za dobrą jakość zawsze trzeba więcej zapłacić. Nie jestem ekspertką w tej dziedzinie, ale z ciekawości spytałam wujka, który sam majsterkuje już od dawna i zresztą ma też feldera w domu, a w pracy pracuje na format 4, dlatego zna ogólnie bardzo dobrze maszyny felderowskie. No więc on mówi, że jak ci oczywiście zależy na efektywnej pracy, to owszem powinieneś się skusić i kupić tą maszynę. Ta szybka wymiana wrzeciona polega na zmianie trzpienia i podobno korzystasz z niej przede wszystkim, jeśli pracujesz z narzędziami o różnej średnicy wewnętrznej . Reszte zapomniałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 21.12.2012 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Acha, to wszystko już wiem, dzięki za opinie, czyli mniej więcej tak myślałem, znaczy w sumie już miałem okazje przygladać się jak to wyglada ale wolałem się upewnić .. co do cenny, no cóż, jakość musi kosztować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 09.01.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 też jestem tego zdania. Zresztą przecież lepiej raz więcej zainwestować w taką obrabiarke, np feldera, niż kupować co pare miesięcy dziadowstwo. Bo chyba by tak było, jakbyś się zdecydował na jakąś tanią maszynę. W końcu tak jest z wszystkimi produktami, tanie psują się szybko, drogie zazwyczyj są bardzo wytrwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrio89 10.01.2013 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2013 a może Festool? http://www.profesjonalne-narzedzia.pl/obrobka-metalu-i-drewna/frezarki-gornowrzecionowe/frezarka-gornowrzecionowa-festool-of-1010-ebqhttp://www.profesjonalne-narzedzia.pl/obrobka-metalu-i-drewna/frezarki-gornowrzecionowe/frezarka-gornowrzecionowa-festool-of-2200-eb-sethttp://www.profesjonalne-narzedzia.pl/obrobka-metalu-i-drewna/frezarki-gornowrzecionowe/frezarka-gornowrzecionowa-festool-of-1400-ebq-plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek116 11.01.2013 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 festool??nie znam niestety, co to za firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 12.02.2013 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 To też jedna z znanych marek na rynku, tylko nie wiem czy to jest ta sama półka co felder i w jakich maszynach sie specializuje, no i czy przedewszystkim tez oferuje ten system, wiem, że się uparłem ale duzo opinii na jego temat czytałem i mi zalezy, nawet jak będe musiał sie zdecydować na raty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek116 03.03.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 aha, nie no to pewnie, jesli wiesz ze jakosc jest dobra,(co przy felderze jest raczej wiekszosci stolarzy jasne )to inwestuj kupuj na raty, ale po prostu kup cos co chcesz, a nie jakies byle co i potem bedziesz sie plul w brode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 26.03.2013 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Taki mam zamiar, w miedzyczasie troche szukałam troche po sieci i dystrubotorach i znalazłem pare sklepów, w których mozna kupić używane markowe maszyny, (Felder, scm etc) także chyba tak zrobie, popierwsze bo to tańsze rozwiązanie a po drugie az takiej róznicy nie ma w wyposażeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 27.03.2013 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 w sumie jaka jest różnica między maszynami feldera a scm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blackjack2 06.05.2013 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Dobre pytanie, chyba to podobne marki ale jak to wygląda cennowo już sie nie orietntuje ale przypuszczam że nie wiele się różnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdyla 07.05.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 ale czy scm to czysto polska firma? No bo fekder przecież pochodzi z Austrii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts