Redakcja 17.12.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Temat, który wywołuje dyskusję na naszym portalu http://www.muratordom.pl Czy jest sens robić ogrzewanie podłogowe w całym domu? ARTYKUŁ: Czy jest sens robić ogrzewanie podłogowe w całym domu? Zapraszamy do dyskusji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 17.12.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Przy tym artykule jest sonda "Czy wykładzina dywanowa na ogrzewaniu podłogowym to dobry pomysł?" 80% twierdzi, że nie. Ciekawe czy choć jedna osoba miała z tym jakieś doświadczenie?...Osobiście mam ogrzewanie podłogowe w całym domu. Na całym dolnym poziomie mam płytki a na górze, właśnie wykładziny dywanowe i twierdzę, że sprawdzają się świetnie. W sypialni mamy nawet grubą, włochatą, której niby się nie poleca i jest ciepło (20* tyle ile lubimy).Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że przy prawidłowo wykonanej i zasilanej, podłogi wcale nie są ciepłe. Są po prostu nie zimne. Jedynie podczas największych mrozów idzie wyczuć grzanie.Jeżeli miałbym się jeszcze kiedyś budować, to na pewno w całym domu będzie ogrzewanie podłogowe, jestem tego absolutnie pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 17.12.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 . Ciekawe czy choć jedna osoba miała z tym jakieś doświadczenie?... jak by ci co wypełniają ankietę mieli wykładziny lub dywany na podłogówce to te 80% było by na TAK ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 17.12.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 jak by ci co wypełniają ankietę mieli wykładziny lub dywany na podłogówce to te 80% było by na TAK ... Jestem tego pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 17.12.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Chrzestniak cioci mojego wujka jest hydraulikiem i powiedział że podłogówka tylko pod kafle i pod nic innego bo będzie źle działało i nie dogrzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 17.12.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Chrzestniak cioci mojego wujka jest hydraulikiem i powiedział że podłogówka tylko pod kafle i pod nic innego bo będzie źle działało i nie dogrzeje. Wszystko zależny jak wykonana podłogówka i jaki dom (czy i jak ocieplony). Tak więc trochę racji w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 02.01.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 mam w planach polozyc podlogowke w calym domu, a ile styro powinno byc na podlodze poddasza pod podlogowka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 02.01.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 mam w planach polozyc podlogowke w calym domu, a ile styro powinno byc na podlodze poddasza pod podlogowka?? Ja dałem tylko 3cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 02.01.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 mam w planach polozyc podlogowke w calym domu, a ile styro powinno byc na podlodze poddasza pod podlogowka?? 5cm wystarczy więcej nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 03.01.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 W domku który wybuduję kiedyś tam chciałabym mieć podłogówkę wszędzie. Cudowne uczucie ciepełka pod nogami. Byłam ostatnio u znajomych, którzy mają ogrzewanie mieszane podłogówka - kaloryfery: komfort był zupełnie inny -na plus podłogówki. w pomieszczeniu z kaloryferem kombinowałam jak tu oderwać nogi od zimnej podłogi. nie znam się jeszcze na tym, ale chciałabym mieć na podłodze panele - nie wiem jescze czy istnieją takie które nadają się na podłogówkę, a moze zanim się wybuduję to takie wymyślą a ja się douczę w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AlinaMariusz 03.01.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Już wszystko wymyślili Rób śmiało podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 03.01.2013 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 o to się cieszę - dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karniej18 07.01.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Witam , w tym roku planuje budowę parterówki i na 100% w całym domu będzie podłogówka .Jest naprawdę przyjemnie i ciepło , zależy kto co lubi , mam teścia a on preferuje chłodniejsze temperatury ,więc wybrał kaloryfery . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 07.01.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Witam , w tym roku planuje budowę parterówki i na 100% w całym domu będzie podłogówka .Jest naprawdę przyjemnie i ciepło , zależy kto co lubi , mam teścia a on preferuje chłodniejsze temperatury ,więc wybrał kaloryfery . TO chyba powinno być na odwrót. Bo przy kaloryferach to gorąco jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 07.01.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Mam w całym domu podłogówkę i jest OK nie wyobrażam sobie grzejników ( no ale moze ograniczony jestem ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 08.01.2013 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Wydaje mi się że najbardziej krytykują podłogówkę Ci co jej nie maja Obecnie mamy podłogówkę i wykładzinę, ciepło jest tylko kurzy się o wiele bardziej niż w pomieszczeniach z płytkami. Ale ja nie bardzo lubię odkurzać więc może tu jest przyczyna W nowym domu też wszędzie podłogówka, będą płytki i panele. Już grzejemy i ręką naprawdę trudno jest wyczuć ciepło podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 08.01.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 W poprzednim mieszkaniu miałam pół na pół podłogówkę i kaloryfery. Po tym doświadczeniu jestem za podłogówką na całości i tak też robimy w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu888 08.01.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 jezeli jest sie zakwaterowanym przez caly rok to podlogowka jest spoko:) jezeli dom na wyjazdy to lepiej grzejniki;) http://komdax.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 08.01.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Wydaje mi się że najbardziej krytykują podłogówkę Ci co jej nie maja Nie zgadzam sie, najbardzie chwalą ci którzy nie mają. Hm zaraz ja nie mam i chwale, jak sie robi edycje postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleges 08.01.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Mamy na 70 m mieszkaniu ogrzewanie podłogowe które sami kładliśmy i się sprawdza. Jest równomiernie ciepło, temperatura fajnie równo się rozkłada. Mamy na tym panele i płytki. Ale zanim tak zdecydowaliśmy faktycznie oglądaliśmy z 10 domów w których ogrzewanie było mieszane, łazienki, korytarze, kuchnia podłogowe ale w pokojach kaloryfery - ten typ najczęściej spotykaliśmy. W łazience warto zainstalować grzejnik by suszyły się na bieżąco ręczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts