Gryfpc 06.02.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 W moim regionie karane jest spiętrzanie ścieków ,wody opadowe i burzowe odprowadzane są w oddzielną instalację . Nie wiem czy wiesz że syfon to zamknięcie wodne a to zamknięcie w razie nie dostarczania wody przez kilkanaście dni znika wyparowuje i z kanalizacji leci jeszcze gorsze powietrze niż z burzówki ,może to prowadzić do zatrucia ,nawet do zapalenia wybuchu gazów (metan ,siarkowodór , dwutlenek węgla) w trakcie zapłonu silnika samochodu. Chyba źle mnie zrozumiałeś, liniówka u mnie w garażu, to nic innego jak taka długa kratka ściekowa Absolutnie nie jest tu wpięta woda opadowa, itp. Zresztą wszystko zgodnie z projektem. Co do syfonu - profilaktycznie raz na miesiąc uzupełniam w nim wodę, ale jeszcze nie zdarzyło się nigdy, aby woda z niego całkowicie odparowała. Ewentualne wydostawanie się gazów z kanalizy, powinna zneutralizować wentylacja, która ma u mnie naprawdę konkretny ciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggs1 07.02.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Na pewno nie zamaskuje niedowymiarowanej podłogówki, przy mocy mniejszej niz wyliczona moze nastąpic niedogrzanie. W przypadku podłogówki przewymiarowanej przy sterowaniu pomieszczeniowym nie konieczna dokładna regulacja hydrauliczna, a w zasadzie nie jest w ogole konieczna, wystarczy poodkrecac rotametry o resztę zadba regulator + siłownik Czy chodzi np. o coś takiego http://allegro.pl/zestaw-sterujacy-podlogowki-silownik-regulator-i3012773493.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 07.02.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Czy chodzi np. o coś takiego http://allegro.pl/zestaw-sterujacy-podlogowki-silownik-regulator-i3012773493.html ? Mniej więcej. Pamiętaj tylko, że siłowników musisz mieć tyle, ile pętli w pomieszczeniu, a te dopiero wpinasz razem pod sterownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.02.2013 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 To masz ładne straty z domu do garażu. A co w takim razie dzieje się latem, bo w garażu wtedy jest zimno. Zastanawiam się jaka może być tego przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 08.02.2013 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 A co w takim razie dzieje się latem, bo w garażu wtedy jest zimno. Zastanawiam się jaka może być tego przyczyna. Pomiędzy nie ma, ale mur jest na 44cm i na Quickmixie. Na ścianach zewnętrznych 10cm Austrothermu frezowanego. No i latem nawet przy sporych upałach jest tam chłodno. Chyba działa "termosik" Styropian na ścinach zew. garażu powoduje że się nie nagrzewa od słońca do tego posadzka nie ocieplona i chłodek z ziemi "bije". To cała tajemnica chłodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 08.02.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Sluchajcie, a jak sie zachowuja zwierzaki przy podlogowce? - ma ktos? Nie mowiac juz o mojej alergii...Pytalam lekarza i zdecydowanie nie poleca...I komu tu wierzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 08.02.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Spytaj tego lekarza ,czy jak temp.podłogi będzie na poziomie 22-23oC to nadal będzie nie polecał? Jeżeli tak to w lecie wypadało by wyemigrować dalej na północ chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 08.02.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Spytaj tego lekarza ,czy jak temp.podłogi będzie na poziomie 22-23oC to nadal będzie nie polecał? Jeżeli tak to w lecie wypadało by wyemigrować dalej na północ chyba. Alez oczywiscie, ze zapytalam i zdania nie zmieni - niektorzy sa niereformowalni, nawet ci (wydawaloby sie) wyksztalceni Pytanie skierowane, z czystej ciekawosci do uzytkownikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 08.02.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Alez oczywiscie, ze zapytalam i zdania nie zmieni - niektorzy sa niereformowalni, nawet ci (wydawaloby sie) wyksztalceni Pytanie skierowane, z czystej ciekawosci do uzytkownikow nie widzę żadnej różnicy w zachowaniu mojego psa w stosunku do naszego poprzedniego lokum. Dalej śpi na swooim posłaniu chowając tyłek pod ulubionym kocykiem A kot?? Jego zadko można zastać w domu. No ale to kocur, niekastrowany, więc jest gościem w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 08.02.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 oczywiscie odpopwiedzi znalazlam w necie... pies i podlogowka http://forum.muratordom.pl/showthread.php?29842-Pies-a-ogrzewanie-pod%C5%82ogowe alergia i podlogowka http://www.budnet.pl/Dlaczego_orzewanie_podlogowe_jest_sposobem_na_alergie,Grzejniki,a=1605.html i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 08.02.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Sluchajcie, a jak sie zachowuja zwierzaki przy podlogowce? - ma ktos? Nie mowiac juz o mojej alergii...Pytalam lekarza i zdecydowanie nie poleca...I komu tu wierzyc? Koty lubią się wygrzewać w ciepełku więc podłogówka powinna im służyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.02.2013 03:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Styropian na ścinach zew. garażu powoduje że się nie nagrzewa od słońca do tego posadzka nie ocieplona i chłodek z ziemi "bije". To cała tajemnica chłodu. No właśnie nie jest tak jak sugerujesz. Podłoga w garażu jest ocieplona, a pod podłogówką na styropianie jest jeszcze folia termoizolacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 09.02.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 (edytowane) No właśnie nie jest tak jak sugerujesz. Podłoga w garażu jest ocieplona, a pod podłogówką na styropianie jest jeszcze folia termoizolacyjna. A ile tego styropianu jest? Przecież ten chłód się z czegoś bierze w lecie, a ciepło w zimie. Myślisz że ta folia coś ci da? Ona odbija promieniowanie, ale zimno i tak przeniknie. Przez styropian i fioli tylko że wolniej. Edytowane 9 Lutego 2013 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.02.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Ja w ogóle nie daje styropianu i myślę ze ten chłodek jak napisał fenix2 stanie się moim udziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.02.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 A ile tego styropianu jest? . 10 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.02.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 10 cm. Musi być jakieś wytłumaczenie cieszynianka, bo takie temperatury w nieogrzewanym garażu podczas większych mrozów są bez strat z domu nierealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.02.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Musi być jakieś wytłumaczenie cieszynianka, bo takie temperatury w nieogrzewanym garażu podczas większych mrozów są bez strat z domu nierealne. Hmm, ale w tym roku nie było mrozów aż tyle. Dwa dni ekstremalne (-16), a poza tym oscylowało ok - 6 w te zimne dni, ale przez dłuższy czas było nieco powyżej 0. Najważniejsze, że wszystko jakoś funkcjonuje (włączając w to mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.02.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Hmm, ale w tym roku nie było mrozów aż tyle. Dwa dni ekstremalne (-16), a poza tym oscylowało ok - 6 w te zimne dni, ale przez dłuższy czas było nieco powyżej 0. Najważniejsze, że wszystko jakoś funkcjonuje (włączając w to mnie) Nie, no ok. Grunt to cieszyć się z życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.02.2013 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Nie, no ok. Grunt to cieszyć się z życia O to, to właśnie. Tak zamierzam i to czynię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urtica 18.02.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 My mamy podłogówkę w całym domu - na dole pod płytkami w większości, trochę pod bambusem prasowanym. Na górze wszystko pod bambusem (oprócz łazienki). I jest cudnie. Mieszkamy od listopada - grzejemy więc kilka miesięcy. W sypialni utrzymujemy 19-20 stopni, gdzie indziej 22. W mieszkaniu wiecznie marzłam w nogi - tutaj nareszcie nie. Jest bardzo komfortowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts