Pyxis 03.03.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Że by nie było za łatwo to popatrzcie sobie na ogrzewanie liniowe ,kurtynowe ani to grzejniki ani podłogówka a rozkład temperatur w pomieszczeniach taki jak przy podłogówce i nie ma tyle kurzu co przy normalnych grzejnikach . Listwy grzewcze Tylko po co "protezowac" dobre rozwiazania? Jesli masz modernizacje w istniejacym domu, to rozumiem, ale w nowym - sensu nie widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 03.03.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Tylko po co "protezowac" dobre rozwiazania? Jesli masz modernizacje w istniejacym domu, to rozumiem, ale w nowym - sensu nie widze. Każdy system ma jakieś wady przy tym np. można pakować na podłogę grube parkiety i na to włochate dywany ,znając więcej systemów można je dopasować do własnych potrzeb i oczekiwań . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nirel 05.03.2013 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Ostatnio poznałem nowy powód aby nie montować podłogówki w sypialniach : żyły wodne. Podłogówka ułożona pod łóżkiem ma wpływać na organizm człowieka tak samo jak żyły wodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 05.03.2013 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Ostatnio poznałem nowy powód aby nie montować podłogówki w sypialniach : żyły wodne. Podłogówka ułożona pod łóżkiem ma wpływać na organizm człowieka tak samo jak żyły wodne. Ludzie to maja naprane w "garnkach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 05.03.2013 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Ostatnio poznałem nowy powód aby nie montować podłogówki w sypialniach : żyły wodne. Podłogówka ułożona pod łóżkiem ma wpływać na organizm człowieka tak samo jak żyły wodne. Jest na to sposób: 66 kasztanów pod łóżkiem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.03.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Ostatnio poznałem nowy powód aby nie montować podłogówki w sypialniach : żyły wodne. Podłogówka ułożona pod łóżkiem ma wpływać na organizm człowieka tak samo jak żyły wodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 06.03.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 To nie wszystkie kwiatki Henryk SobuckiPlusy: 16 Dołączył: 09.01.2007 Posty: 119Skąd: Dolny śląskWysłany: 28.03.2009, 18:34 Temat postu: Kumpel przyjechał właśnie z roboty w Niemczech, opowiadał o małżeństwie dwojga swoich pracodawców- ona i on nie tacy starzy, jeszcze przed 60. W domu od dawna mieli zawsze podłogówkę, opowiadał, że bardzo ciepłą. No i... obydwoje na wózkach inwalidzkich, bo jakieś dolegliwości nóg. Ten fakt powiązania podłogówki i ich choroby uświadomiłem kumplowi dopiero w rozmowie, bo wcześniej nie kojarzył, dopiero po mojej sugestii potwierdził, że ta podłoga naprawdę ciepła. Czytałem kiedyś, że człowiek przystosowany jest do tego, że nogi muszą być w środowisku chłodniejszym, niż reszta ciała, taka jest po prostu fizjologia człowieka. W naszym klimacie wynika to z faktu, że przebywając na zewnątrz nogi przeważnie z racji bliskości gruntu są ciągle chłodne. Nie bez przyczyny: to w nogach odbywa się regulacja temperatury krwi, która zasila m.in. mózg, z dokładnością 0,1 st. C.http://www.forumbudowlane.pl/vt/13876/0/czy-ogrzewanie-podlogowe-jest-zdrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.03.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Zwróć uwagę na słowa-bardzo ciepłą!Czy my o takiej piszemy? Podejrzewam, że ten dom był jak durszlak i trzeba było grzać do wysokich temperatur, ale my o takich nie mówimy. Może ty masz taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.03.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Polowa starych Niemcow powinna przy takiej zaleznosci jedzic na wozkach, a nie Mercami i VW-ejami Dbrze zrobione ogrzewanie podlogowe nie ma prawa Ci zaszkodzic temperatura podlogi max 25-26*C. O kaloryfer rozgrzany do 70*C tez sie mozesz poparzyc. I co z tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 06.03.2013 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) Zwróć uwagę na słowa-bardzo ciepłą! Czy my o takiej piszemy? Podejrzewam, że ten dom był jak durszlak i trzeba było grzać do wysokich temperatur, ale my o takich nie mówimy. Może ty masz taki?.Jaka by nie była to na wózek nikogo nie wsadzi ,w Afryce Murzyni mają podłogówkę naturalną . Niestety u mnie nie było tak kolorowo ktokolwiek nie przyszedł , jak jeszcze podłogówka nie była tak popularna ,to pytał o podłogówkę ,czemu nie działa - nie grzeje ,a ja mówiłem że przecież działa nie ma tu grzejników a jest ciepło ,to nie wierzyli dopiero jak otwierałem szafkę i łapali za rurę zasilającą to trochę ciepła czuli ale nadal obserwowali mnie z wielką uwagą czy nie podpuszczam czasem . Edytowane 6 Marca 2013 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.03.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 I tak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darriusz 06.03.2013 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Całego chyba nie ma sensu zaopatrzyć w podłogówkę ja robię tylko w kuchni, łazience i przedpokoju w pokoju lepiej chyba nie robić jeśli to pokój dzienny i sypialnia za razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.03.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Całego chyba nie ma sensu zaopatrzyć w podłogówkę ja robię tylko w kuchni, łazience i przedpokoju w pokoju lepiej chyba nie robić jeśli to pokój dzienny i sypialnia za razem. Na bank bedziesz pozniej zalowal takiej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 06.03.2013 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Ostatnio poznałem nowy powód aby nie montować podłogówki w sypialniach : żyły wodne. Podłogówka ułożona pod łóżkiem ma wpływać na organizm człowieka tak samo jak żyły wodne. A ja kiedyś słyszałem od kogoś że jak w nocy woda w rurkach sie przelewa (chlupocze) to można się zmoczyć podczas snu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ENDO 06.03.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Czy jest problem w instalacji podłogówki na 50m otwartej przestrzeni? Czy podział na strefy jest zupełnie dowolny? Gdzie zazwyczaj montuje się panel sterujący? Zakładam, ze czasowe załączanie nie jest żadnym problemem.Ile płaciliście za metr podłogówki? ENDO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 06.03.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 A ja kiedyś słyszałem od kogoś że jak w nocy woda w rurkach sie przelewa (chlupocze) to można się zmoczyć podczas snu:DWątpię że jest człowiek na tej planecie ,który usłyszy jak w tych rurkach płynie woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.03.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Wątpię że jest człowiek na tej planecie ,który usłyszy jak w tych rurkach płynie woda Hm.... ja nie slysze pompy w nocy, ale delikatny szum podlowgowki jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 06.03.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 To miała być anegdota typu: "Żyły wodne"Ale jest to autentyk z cyklu: "Mity o podłogówce":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.03.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Hm.... ja nie slysze pompy w nocy, ale delikatny szum podlowgowki jak najbardziej. Co takiego??? No bez jaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 06.03.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Hm.... ja nie slysze pompy w nocy, ale delikatny szum podlowgowki jak najbardziej. Może masz rozdzielacz w sypialni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts