Pyxis 06.03.2013 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Może masz rozdzielacz w sypialni? No co ty. Mam w kotlowni. 2 pomieszczenia od sypialni (2 sciany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.03.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Co takiego??? No bez jaj... No powaga. Nie jest to nic glosnego, ale jak sie wsluchasz, to uslyszysz kiedy obiegowka dziala a kiedy stoi (np jest grzanie CWU). Tylko w nocy jest na to szansa. Dokola domu i w samym domu mam dosyc cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 06.03.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Hm.... ja nie slysze pompy w nocy, ale delikatny szum podlowgowki jak najbardziej. Może hałas pracy pompy się nosi u Ciebie po rurach ale szum wody ? Nie pij tyle przed snem http://emoty.blox.pl/resource/laie_67.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 06.03.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 No powaga. Nie jest to nic glosnego, ale jak sie wsluchasz, to uslyszysz kiedy obiegowka dziala a kiedy stoi (np jest grzanie CWU). Tylko w nocy jest na to szansa. Dokola domu i w samym domu mam dosyc cicho. No to musisz miec powietrze w pętli. Przegoń ją w lecie jakąś mocniejszą pompą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 06.03.2013 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 No powaga. Nie jest to nic glosnego, ale jak sie wsluchasz, to uslyszysz kiedy obiegowka dziala a kiedy stoi (np jest grzanie CWU). Tylko w nocy jest na to szansa. Dokola domu i w samym domu mam dosyc cicho. Ty na poważnie może masz pompę włączoną na najwyższy bieg a mały przekrój rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 06.03.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Moze to i szum obiegowki slysze. Nie rozronie tego przeciez. Slysze kiedy "dziala podlogowka". Nic nie jest zapowietrzaone. Rury z tego co pamietam 16mm. Jakis standardowy rozmiar. Do rozdzielaczy miedziane 1". Obiegowka na najwyzszym biegu, bo do pompy ciepla tak wlasnie ma byc Wsluchajcie sie u siebie. Ja tego nie slyszalem dopoty, dopoki malza mi nie "pokazala", ze slyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 06.03.2013 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Moze to i szum obiegowki slysze. Nie rozronie tego przeciez. Slysze kiedy "dziala podlogowka". Wsluchajcie sie u siebie. Ja tego nie slyszalem dopoty, dopoki malza mi nie "pokazala", ze slyszy. Ty pewnie grasz w filharmonii na jakimś instrumencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 07.03.2013 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Szumi czy nie,ja podłogówce w sypialni powiedzialam nie i jestem bardzo zadowolona z tej decyzji,najlepiej mi się śpi w tem.19 stopni kaloryferem bardzo szybko ustawiam żadaną temperaturę,w najwieksze mrozy odkręcalam pokrętlo na 3,ale przez większość czasu kaloryfer jest zakręcony,teraz okno otwarte przez cały dzień,tak lubię,tak mam.Cały parter i łazienka na poddaszu ma ogrzewanie podłogowe,największy komfort moim zdaniem daje podlogówka w łazience,plusem dla mnie jest takze brak kaloryferów na parterze,wszedzie oczywiście kafle,które najlepiej przewodzą ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.03.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Jak mieszkalem w bloku, to kaloryfery szumialy duzo mocniej, bo instalacja byla cala w miedzi i nioslo bardziej. Ale mi podlogowka wcale nie przeszkadza spac w 20*C. Rownie dobrze mogl bym ustawic sobie nizej. Ogrzewaniem podlogowym po mieszkaniu przez wiekszosc zycia z kaloryferami jestem zachwycony. Trudno chyba cos lepszego wymyslic. U mnie sprawdza sie w calym domu i jesli bym sobie zafundowal gdziekolwiek kaloryfery, to bym mocno pobladzil. Kafle wcale nie sa koniecznoscia przy podlogowym. Ja mam w wiekszosci panele i tez cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 07.03.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Kafle wcale nie sa koniecznoscia przy podlogowym. Ja mam panele.Dlatego szumi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 07.03.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Dlatego szumi . A nie dlatego, ze sikam na stojaco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 07.03.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 A nie dlatego, ze sikam na stojaco? Ja też na stojąco ale u mnie nie szumi bo leję po spodniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.03.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Ja też na stojąco ale u mnie nie szumi bo leję po spodniach To dlaczego najpierw nie wyciągasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 07.03.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Nie no padłem Odnośnie tematu pokrewnego z podłogówką czyli sikaniu. Widziałem gdzieś zamiast rury spustowej z rynien powieszony był łańcuch. Taki bajer do drewnianych, ekologicznych domów. Może można ten pomysł wykorzystać i sikać po łańcuchu. W lewej ręce łańcuch stalowy w prawej narzędzie zbrodni. Zaręczam o braku szumów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 07.03.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 To dlaczego najpierw nie wyciągasz? Wyciągam i nie żal mi bo leje po spodniach sąsiada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.03.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Wyciągam i nie żal mi bo leje po spodniach sąsiada . Oj, a oczy później nie bolą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 08.03.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Oj, a oczy później nie bolą? Mnie nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardor1971 09.03.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 No wlasnie, bylam zdecydowana na podlogowke w calym domu (nawet sypialni) - jestem alergikiem, ale po tych "wywodach" o unoszacym sie kurzu i braku centralnego odkurzacza chyba zrezygnuje z podlogowki... Ale zrobisz głupotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardor1971 09.03.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 A ja kiedyś słyszałem od kogoś że jak w nocy woda w rurkach sie przelewa (chlupocze) to można się zmoczyć podczas snu:D O tak przelewa się, ale w grzejnikach. Ja mam podłogówkę i w życiu nie wiedziałem, że taka fajna. Ludzie jak nie wiecie co z czym się je to głupot nie piszci, a Pyxis i Liwko tutaj mają rację w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 09.03.2013 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 O tak przelewa się, ale w grzejnikach. Ja mam podłogówkę i w życiu nie wiedziałem, że taka fajna. Ludzie jak nie wiecie co z czym się je to głupot nie piszci, a Pyxis i Liwko tutaj mają rację w 100% Mam grzejniki i nic nie słyszę, nic nie bulgoce, przelewa, itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts