animuss 13.03.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 AAA zostało mi trzy lataaaaaaaaaaa. To jedyne wyjście sprzedać .http://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.03.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Zapomniałem dokończyć zdanie "Po 12 latach rurki pękają w podłogówce ze śmiechu ! "Bo mam już ponad 12 lat i nic nie pęka Papierza wybrali i kliknąłem za szybko . Napiszę więcej ,przerabiałem w jednym miejscu scanię kilka lat temu i musiałem rozkuć kawałek podłogówki odkryć rurę jeden zwój i przegiąć przesunąć w inne miejsce ,potem zalać betonem i nic nadal nie cieknie . No, bez takich mi tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 13.03.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 To jedyne wyjście sprzedać .http://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gif Po twoim poprzednim poście mam monitor do czyszczenia. Bez jaj... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pniowek 13.03.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 "a jego trwałość gwarantowana jest przez okres 50 lat przy jego ciągłym działaniu" - kopiuj wklej z Prandelli Ja zamierzam więc za 50 lat swoje rurki wyciągnąć wyczyścić i wystawić na allegro jako używane. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka i mariusz g 14.03.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 "a jego trwałość gwarantowana jest przez okres 50 lat przy jego ciągłym działaniu" - kopiuj wklej z Prandelli Ja zamierzam więc za 50 lat swoje rurki wyciągnąć wyczyścić i wystawić na allegro jako używane. :D dobre uśmiałam się do łez:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka i mariusz g 14.03.2013 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 No wiesz, podlogowka ma tez wady. Ja jednego dnia zagrzejesz a drugiego jest slonce, to masz w domu 32*C zamiast 22, ale do tego mozna przywyknac, bo po tygodniu jest juz 25*C tylko. Zartuje celem rozdmuchania tych 2% wcale mnie nie przestraszyłeś tymi 32 * stopniami, ja jestem ze zmarżlaków więc myślę że zbytnio nie przeszkadzałoby mi to aż tak bardzo, co innego mój mąż on to chyba w takiej sytuacji wolałby chyba spać na balkonie hihi:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 26.03.2013 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 POMOCY! Projekt podlogowki robi nam czlowiek z firmy TECE - wczoraj zadzwonil, ze jak polozymy panele w sypialni, to bedziemy miec niedogrzane, bo na panel mozna tylko 26stopni puscic (juz nie wiem, co z innymi mniejszymi pokojami) - aaale o co chodzi, bo nie napotkalam sie nigdzie na takie informacje...-ze musza to byc specjalne panele, takie za 2,3 stowy albo jakis egzotyk...nie za bardzo chce miec plytki, a tym bardziej kaloryferow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 26.03.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 POMOCY! Projekt podlogowki robi nam czlowiek z firmy TECE - wczoraj zadzwonil, ze jak polozymy panele w sypialni, to bedziemy miec niedogrzane, bo na panel mozna tylko 26stopni puscic (juz nie wiem, co z innymi mniejszymi pokojami) - aaale o co chodzi, bo nie napotkalam sie nigdzie na takie informacje...-ze musza to byc specjalne panele, takie za 2,3 stowy albo jakis egzotyk...nie za bardzo chce miec plytki, a tym bardziej kaloryferow... Mozna z tym sobie poradzic np. dajac gesciej rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.03.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Bardzo pomocny te "czlowiek z firmy".Niech tak zrobi projekt, zeby nie bylo problemow, bo na pewno sie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pniowek 26.03.2013 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) aaale o co chodzi Sam się chętnie dowiem. U mnie panel ma być wszędzie, kto wie czy nie w łazience nawet. Wydaje mi się że producent powinien podać temperaturę dopuszczalną dla panela. W wolnej chwili sprawdzę jakiś. Edytowane 26 Marca 2013 przez pniowek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita_d 26.03.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Ja planuję mieć podłogówkę w całym domu, łącznie z gospodarczym gdzie może czasem pranie będzie schło. Łazienka jak najbardziej, właśnie w mokrych pomieszczeniach jest z niej pożytek jak byle kropla ładnie wysycha. Ze względu na wymogi do łazienek będą dodawane grzejniki z grzałką aby "docieplić" Posadzką... wstępnie planowaliśmy kafelki na parterze i panele na piętrze, jednak jest tak dużo ładnych kafli drewnopodobnych (z sukcesem wizualnym), że się jeszcze zastanowimy. Ktoś pisał o awaryjności... cóż, kaloryfery też zaleca się wymieniać co x lat. W moim mieszkaniu mają 20 lat i wołają o pomstę. Nie przeciekają, ale ich właściwości grzewcze są bardzo słabe (nawet po odpowietrzeniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.03.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Posadzką... wstępnie planowaliśmy kafelki na parterze i panele na piętrze, jednak jest tak dużo ładnych kafli drewnopodobnych (z sukcesem wizualnym), że się jeszcze zastanowimy. Sam "sukces" wizualny, to nawet nie 1/3 sukcesu. Dom caly w plytkach to jakies nieporozumienie. Co do podlogowki i paneli to jakies straszliwe "zabobony" sa powtarzane. U mnie jest przynajmniej 75% podlocg w panelach (niedrogie, ale przystosowane do wodnej podlogowki) i pompa ciepla grzeje mi dom za 270 zl (w styczniu) do temperatury 22*C nie puszczajac w podloge wiecej jak 32*C i to tylko w duze mrozy (na powrocie mam wtedy 26*C). Generalnie - jesli dasz panele oznaczone jako do wodnej podlogowki i podklady do podlogowego, to przy rurkach w podlodze co 15cm bedzie to dzialalo bdb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.03.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 bo na panel mozna tylko 26stopni puscic A nawet gdyby to co? Moja podłoga podczas dużych mrozów ma właśnie te +26 stopni. Zasilanie jest maksymalnie do +35 ale sama podłoga ma 26. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitersson 26.03.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Sam "sukces" wizualny, to nawet nie 1/3 sukcesu. Dom caly w plytkach to jakies nieporozumienie. Co do podlogowki i paneli to jakies straszliwe "zabobony" sa powtarzane. U mnie jest przynajmniej 75% podlocg w panelach (niedrogie, ale przystosowane do wodnej podlogowki) i pompa ciepla grzeje mi dom za 270 zl (w styczniu) do temperatury 22*C nie puszczajac w podloge wiecej jak 32*C i to tylko w duze mrozy (na powrocie mam wtedy 26*C). Generalnie - jesli dasz panele oznaczone jako do wodnej podlogowki i podklady do podlogowego, to przy rurkach w podlodze co 15cm bedzie to dzialalo bdb. To panele sa z oznaczeniem ze sa przeznaczone do podlogowki? Rozgladalem sie ostanio i w kilku miejscach goscie przekonywal mnie ze nie ma serii produkowanych typowo do podlogowego ogrzewania:eek: wspomnieli aby zastosowac podklady dedykowane, sam tez szukalem na opakowaniach badz instrukcji i nieznalazlem takowych oznaczen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zieli 26.03.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Wniosek jest jedenpoprosić Pana aby się postarał bo można to zrobić albo poszukać firmy której się będzie chciało znaleźć rozwiązanie. Ja też będę miał panele (grubość 12mm) i nie widzę w tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.03.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 To panele sa z oznaczeniem ze sa przeznaczone do podlogowki? Rozgladalem sie ostanio i w kilku miejscach goscie przekonywal mnie ze nie ma serii produkowanych typowo do podlogowego ogrzewania:eek: wspomnieli aby zastosowac podklady dedykowane, sam tez szukalem na opakowaniach badz instrukcji i nieznalazlem takowych oznaczen... Na opakowaniach mialem oznaczenie, ze "mozna stosoac na wodnym ogrzewaniu podlogowym". Jedne to mialy a inne nie. Bralem te, ktore mialy, \zeby w razie "w" miec jakies podstawy gwarancyjne, bo te bez oznaczenia na zimnej na dotyk podlodze tez by sie pewnie sprawdzily Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 26.03.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Wielkie dzieki za tak duzy odzew Bede informowac na biezaco, co dalej. Wiem jedno po dzisiejszych odwiedzinach sklepow z panelami, ze co producent, to inne parametry oporu przewodzenia ciepla (nawet przy takiej samej grubosci i scieralnosci) - niestety, trzeba tego sie dowiadywac bezposrednio u zrodla, bo takie informacje nie sa ogolnodostepne (przepraszam, jedyny producent balterio mial podane w katalogu info - 0,054m2K\W) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 26.03.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Jak trafisz na taki z naprawde duzym poprem cieplnym, to ogac chalupe zamiast styro A powaznie, to sie zastanow jak moze zepsuc sprawe ogrzewania 7mm materialu, Nawet styro niewiele by dalo a panel na wielokrotnie mniejszy opor cieplny. To naprawde malo istotne przy wyborze paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 26.03.2013 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Wielkie dzieki za tak duzy odzew Bede informowac na biezaco, co dalej. Wiem jedno po dzisiejszych odwiedzinach sklepow z panelami, ze co producent, to inne parametry oporu przewodzenia ciepla (nawet przy takiej samej grubosci i scieralnosci) - niestety, trzeba tego sie dowiadywac bezposrednio u zrodla, bo takie informacje nie sa ogolnodostepne (przepraszam, jedyny producent balterio mial podane w katalogu info - 0,054m2K\W) ... Jak ogrzewasz pompką ciepła to warto poszukać dobrze przewodzących paneli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 02.04.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 Mialem robiona kalkulacje materialow+robocizna i na grzejniki i na podlogowe. Roznica w kosztorysie byla jakas symboliczna (na poziomie 500 zl). Nie pamietam juz na korzysc ktorej oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts