cieszynianka 19.04.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Spec od hydrauliki - normalnie jakas masakra, szlag mnie trafia, jak slysze takie teksty - facet naprawde wie co robi, do tego nowosci, szkolenia, wszystko z najwyzszej polki, wiec zastanawiam, skad takie pomysly:confused: Wielkie dzieki za szybka i znaczaca odpowiedz Chyba jednak nie z tej najwyższej:no: Mam podłogówkę pod brodzikiem z płytek, trzy lata minęły i nie skuwam kamienia, choć wodę mam bardzo twardą. Mam ściągaczkę, którą po dokonaniu ablucji przelatuję ścianki , drzwi i podłogę (trwa to moment) i powoduje że kamień ma mniejsze możliwości, żeby się osadzić. Jak już szyba daje znać, że potrzebuje ratunku - do akcji wkracza hagesan błękitny A tak w ogóle, to się zastanawiam nad stacją uzdatniania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twaro 19.04.2013 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Po całości, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.04.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Komfort ciepłych nóżek pod prysznicem z podłogówką, wart jest nawet skuwania kamienia co roku. Mam taki brodzik od 20 lat, a kamień osadzał się tylko tam, gdzie mądry inaczej płytkarz zrobił dołek i woda nie odpływała. W pozostałej części normalne czyszczenie wystarczało. Przerobiłem kilka lat temu po swojemu i dopiero wew tem wontku sobie o problemie przypomniałem...Dodam, że brodzik podgrzewany elektrycznie na okrągło cały rok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 20.04.2013 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Sluchajnie, mam nastepna "nowosc": wlasnie mezu dostal info, zeby nie robic podlogowki pod prysznicem, bo.....kamien robi sie na podlodze przez szybkie schniecie wody - co Wy na to? W muszli klozetowej leci zimna woda, a kamien się osadza. Więc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.04.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 W muszli klozetowej leci zimna woda, a kamien się osadza. Więc? To przez to że pijesz gorącą herbatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.04.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 A tak w ogóle, to się zastanawiam nad stacją uzdatniania Nie zastanawiaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 21.04.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Nie zastanawiaj się Najpierw się trzeba dobrze pozastanawiać co i jak, żeby potem dobrze wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.04.2013 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Najpierw się trzeba dobrze pozastanawiać co i jak, żeby potem dobrze wybrać Ponoć trzy firmy sprzedają w Polsce te uzdatniacze, różnią się tylko obudową a wszystkie robi jedna amerykańska firma. Wybierz tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 21.04.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Ponoć trzy firmy sprzedają w Polsce te uzdatniacze, różnią się tylko obudową a wszystkie robi jedna amerykańska firma. Wybierz tańszy No tak. Muszę zrobić rozeznanie co jest w mojej okolicy dostępne i zacząć od badania wody pod kątem co mi będzie potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 21.04.2013 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 No tak. Muszę zrobić rozeznanie co jest w mojej okolicy dostępne i zacząć od badania wody pod kątem co mi będzie potrzebne Jesli woda z wodociagu to chyba zmiekczacz wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 21.04.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Jesli woda z wodociagu to chyba zmiekczacz wystarczy? A po czym tak wnioskujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 21.04.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Tak mi powiedzial Pan, ktorego poprosilam o dobranie urzadzenia do mojego domu:) Zapytal czy woda z wodociagu czy z wlasnego ujecia, a jesli z wodociagu to podobno nie trzeba zadnych badan wody robic i wystarczy zmiekczacz. Masz jakies inne informacje? Pytam na serio, bo ja na razie zapytalam tylko o cene i nie zaglebialam sie jeszcze za bardzo w temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.04.2013 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Tereska ma rację. Trochę zeszliśmy z tematu, ale powiem wam, że taka stacja jak ktoś ma twardą wodę, to niesamowity bajer. Od czterech lat nie używaliśmy w domu odkamieniacza a cała armatura, plus garnki i czajnik jak nówka. Bardzo polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 21.04.2013 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 A ten zmiekczacz to zamontowac "na wejsciu" do domu? Chodzi mi o to czy w podlogowke wpuszczac juz ta zmiekczona wode? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.04.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 A ten zmiekczacz to zamontowac "na wejsciu" do domu? Chodzi mi o to czy w podlogowke wpuszczac juz ta zmiekczona wode? Daj spokój. W podłogówkę wpuszczasz wodę raz i koniec. Nawet jak się kamień odłoży, to jest go tyle co nic. Może być i przed i za podłogówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tereska77 21.04.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Daj spokój. W podłogówkę wpuszczasz wodę raz i koniec. Nawet jak się kamień odłoży, to jest go tyle co nic. Może być i przed i za podłogówką Dzieki:) Najwazniejszy jest dla mnie prysznic, bo odkamienic czajnik to nie problem, ale prysznic...:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 21.04.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 ale prysznic...:bash: Po czterech latach jak nówka Mniej chemii też idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 21.04.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Tak mi powiedzial Pan, ktorego poprosilam o dobranie urzadzenia do mojego domu:) Zapytal czy woda z wodociagu czy z wlasnego ujecia, a jesli z wodociagu to podobno nie trzeba zadnych badan wody robic i wystarczy zmiekczacz. Masz jakies inne informacje? Pytam na serio, bo ja na razie zapytalam tylko o cene i nie zaglebialam sie jeszcze za bardzo w temat. Wodociągi mają wodę z różnych ujęć, a to oznacza, że może być o różnym składzie. W naszej wsi połowa jest obsługiwana przez Pogórze, a druga część przez Mołczyn. Z obu ujęć woda jest bardzo wapienne, ale nasza "nitka" oprócz kamienia ma jeszcze żelazo. Smakiem też się różnią. No i żeby pozbyć się wszystkiego, co jest niewskazane niestety trzeba zacząć od badań. Niby można na oko, ale buląc konkretne pieniądze wolałabym mieć pewność, że stacja robi całkowitą eksterminację, a nie tylko na pół gwizdka czy wybiórczo. Jest tu nawet stosowny wątek na temat uzdatniania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
youme 22.04.2013 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 28 stron tekstu i zdania podzielone, sonda w artykule odnosnie wykladziny dywanowej ciezko cos wydedukowac, a z wlasnego doswiadczenia nie spotkalem jeszcze ogrzewania podlogowego na caly dom, ale malo pewnie w zyciu widzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 23.04.2013 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 28 stron tekstu i zdania podzielone, Zauważ tylko, że nie ma ani jednej osoby z prawidłowo wykonaną podłogówką i dobrze ocieplonym domem, która teraz żałowała by swojej decyzji. Natomiast część tych co mają układy mieszane, dzisiaj wybrała by podłogówkę po całości. Ktoś kto nie ma podłogówki w całym domu (Prawidłowo wykonana i przyzwoicie ocieplony dom. Tylko wtedy to dobrze działa), tego nie zrozumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts