namira 30.04.2013 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Liwko,różnic jest więcej,to,że ty masz tak a nie inaczej to wyłącznie twoja sprawa,ja mam tak jak chciałam i bardzo dobrze mieszka mi się w moim domu.Zauwazyłam nawet jedną wspólną rzecz - również na parterze mam woodentic ochrę. Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez namira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 30.04.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 również na parterze mam woodentic ochrę. Ok. To już jesteś w mojej bandzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 30.04.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No ale brać udział w dyskusji "podłogowe gorsze od grzejników" nie mając nigdy okazji mieszkać w domu z ogrzewaniem podłogowym to chyba tak trochę dziwnie, nie uważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 30.04.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 To nie jest dyskusja "podłogowe gorsze od grzejników,mieszkam 11m-cy i 4 dni w domu z systemem mieszanym i wszystko działa jak należy,po co miałam robić ogrz. podł. w sypialni skoro w dzień w ogóle tam nie przebywam i z grzejników w sypialni korzystam sporadycznie,ale kto chce niech robi,przecież każdy wie co jest dla niego najlepsze.Po to jest to forum żeby wymieniać się doświadczeniami,korzystać z rad innych jeżeli ktoś ma problem z podjęciem decyzji.Większość osób tu piszących nie mieszkała wcześniej w domu i nie ma żadnych doświadczeń z tym związanych,dlatego ludzie pytają co,jak,dlaczego,jak to mówią ''kto pyta,nie błądzi". Liwko - nie spodziweałam się,jednak woodentic łączy,pozdr..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 06.05.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Poczytałam sobie i wam zazdroszczę. Też chciałabym mieć podłogówkę, ale tylko w kuchni. Niestety jest już za późno. Podłogi zostały już wylane, a moim wykonawcom (mężowi i tacie) nie chce się skuwać. No może mąż by się dał namówić, ale tato robi więcej, więc poopa blada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 06.05.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Poczytałam sobie i wam zazdroszczę. Też chciałabym mieć podłogówkę, ale tylko w kuchni. Niestety jest już za późno. Podłogi zostały już wylane, a moim wykonawcom (mężowi i tacie) nie chce się skuwać. No może mąż by się dał namówić, ale tato robi więcej, więc poopa blada Pal licho z kuchnia ale co z łazienką!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.05.2013 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 czy do podłogówki muszą być idealnie płaskie podłogi? Pytam się bo po wylewkach wygląda to rożnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 06.05.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 czy do podłogówki muszą być idealnie płaskie podłogi? Pytam się bo po wylewkach wygląda to rożnie. NIe rozumiem pytania. Podłogi muszą być równe pod parkiet itp. Ogólnie powinny być równe. Samemu ogrzewaniu nie przeszkadza nierówność byle by była zachowana odpowiednia grubość jastrychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.05.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 sprecyzuje, chodziło mi o chudziaka na który bezpośrednio idą rurki. Jest delikatnie mówiąc nierówny. , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 06.05.2013 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 sprecyzuje, chodziło mi o chudziaka na który bezpośrednio idą rurki. Jest delikatnie mówiąc nierówny. , Chudziakiem się nie przejmuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.05.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Chyba że masz różnicę w poziomach gdzieś z pół metra czyli góry i doliny to teoretycznie możesz mieć problem z odpowietrzeniem układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 06.05.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 no powiedzmy max 5cm. Hydraulik który rozmawiał z budowlańcami twierdził ze trzeba to powyrównywać. Ja jeszcze z nim nie rozmawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 06.05.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Pal licho z kuchnia ale co z łazienką!? łazienka jest już zrobiona i niestety te 6 latemu nie myślałam o podłogówce. Ubikacja natomiat będzie do remontu i będzie miec na 100000.....% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 06.05.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Nieporozumieniem jest robienie z pompy ciepła innego ogrzewania podłogowego jak podczerwone, dlatego nie ma znaczenia równość podłogi czy jej wykończenie. Może być nawet gruba decha z futrem z niedźwiedzia. - Szkoda kasy na drogą instalację- szkoda tracić na COP - bezpośrednie skraplanie- szkoda nie mieć komfortowej klimy. jak już się ma pompę ciepła- pompy ciepła na prąd stały są znacznie trwalsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 06.05.2013 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 no powiedzmy max 5cm. Hydraulik który rozmawiał z budowlańcami twierdził ze trzeba to powyrównywać. Ja jeszcze z nim nie rozmawiałem. Wiem tylko tyle, ze u mnie bedzie wlasnie rownana powierzchnia tzn. zanim poloza styropian bedzie cos takiego jak sucha wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.05.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 autorus tak spojrzałem na fotki i - czy oni nie zawibrowali tej wylewki ani nawet jej nie wygładzili listwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 07.05.2013 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Oczywiście ze wygładzali listwa. Pytanie czy hydraulik ma rację i trzeba to wyrównywać, czy nie ma to znaczenia? Zapewne chodzi o odpowietrzenie takiego układu. Dziś jeszcze raz to obejrzę na budowie. Tak jak pisałem w moim przypadku na obecna (nierówną) wylewkę chciałbym bezpośrednio mocować przewody i je zalewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 07.05.2013 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Przez 6 minut w 4 wątkach zareklamowałaś tego gościa. Mąż czy kochanek? Coś czuję, że za chwilę z nami ciebie, ani twoich postów nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 07.05.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Pytanie czy hydraulik ma rację i trzeba to wyrównywać, czy nie ma to znaczenia? Mogą być odchyły o połowę średnicy wewnętrznej rury wężownicy,na układanej, zdylatowanej powierzchni ,a nie na całej posadzce w całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 07.05.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Prosze napiszcie, czy przy ogrzewaniu podlogowym robiliscie dylatacje w wylewce az do laczenia plytek? U mnie wg. projektu sa 3 sekcje w "kuchnio-salonie" (50m2) i pewnie miedzy nimi trzeba zrobic dylatacje no i nijak ma sie do plytek, ktore chce polozyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts