Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy jest sens robić ogrzewanie podłogowe w całym domu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie wiem czy Wam również, ale mi to forum coraz mniej się podoba. Podgrup jest tyle, że ciężko się połapać, tematy są przenoszone z powodów znanych chyba tylko moderatorom (kiedyś przenoszono tak mój wątek o podłogówce). Forum ładuje się, ekran kilkakrotnie "skacze" w dół zanim się wszystkie reklamy załadują, link zewnętrzny oznacza otwarcie okna "pośredniego" (wiem, że można to pominąć w ustawieniach, ale ja często przeglądam jako niezalogowany) i mnie to wkurza.

Mam takie pytanie robiąc podłogówkę w całym domu po rozpaleniu w piecu jak długo trzeba czekać aby podłogówka zaczęła działać (grzać aby było to odczuwalne ) myślę tu o porze kiedy jeszcze nie załączamy pieca na sezon zimowy a czasem trzeba przepalić bo jest zimno jak to wtedy wygląda ???

Mam takie pytanie robiąc podłogówkę w całym domu po rozpaleniu w piecu jak długo trzeba czekać aby podłogówka zaczęła działać (grzać aby było to odczuwalne ) myślę tu o porze kiedy jeszcze nie załączamy pieca na sezon zimowy a czasem trzeba przepalić bo jest zimno jak to wtedy wygląda ???
To raczej nieodpowiednie ogrzewanie do takich celów,nie macie kominka ?

Witam :)

Będę mieć podłogówkę w całym domu, a w częściach sypialnych i w salonie drewno-wbrew wielu niepochlebnym opiniom na ten temat ;) Reszta to oczywiście kafelki.

Ale ja nie o tym. Chciałam zapytać jak macie rozwiązane sterowanie podłogówką w całym domu? Czy standardowo "ręcznie" w rozdzielaczach. Czy też może za pomocą siłowników i termostatów? Czytam różne opinie na ten temat. Chętnie poznam też zdanie użytkowników podłogowego w całym domu.

Będę wdzięczna za opinie na ten temat.

Pozdrawiam,

oliwkawawa

Będę mieć podłogówkę w całym domu, a w częściach sypialnych i w salonie drewno-wbrew wielu niepochlebnym opiniom na ten temat ;) Reszta to oczywiście kafelki.

Ale ja nie o tym. Chciałam zapytać jak macie rozwiązane sterowanie podłogówką w całym domu? Czy standardowo "ręcznie" w rozdzielaczach. Czy też może za pomocą siłowników i termostatów? Czytam różne opinie na ten temat. Chętnie poznam też zdanie użytkowników podłogowego w całym domu.

Będę wdzięczna za opinie na ten temat.

Pozdrawiam,

oliwkawawa

MOżna tak i tak. Przy dobrze zrobionej podłogówce wystarczy ustawić przepływy i wszystko działa bez automatyki.

Będę mieć podłogówkę w całym domu, a w częściach sypialnych i w salonie drewno-wbrew wielu niepochlebnym opiniom na ten temat ;) Reszta to oczywiście kafelki

Są kafle które imitują swoim wyglądem drewno :) Fajny bajer, chociaż niestety dość drogi... Ale moim zdaniem jeśli jesteś zdecydowana na podłogówkę w całym domu, to chyba lepiej jednak na takim materiale, a nie na drewnie, które bardzo słabo przekazuje ciepło!

Są kafle które imitują swoim wyglądem drewno :) Fajny bajer, chociaż niestety dość drogi... Ale moim zdaniem jeśli jesteś zdecydowana na podłogówkę w całym domu, to chyba lepiej jednak na takim materiale, a nie na drewnie, które bardzo słabo przekazuje ciepło!

Nie chcę kafli :) Mimo że wyglądają jak drewno, to nim nie są. Są zimne latem, wiosną i jesienią, a poza tym - czuć pod stopą drewno-bezcenne ;) Drewno będzie na pewno. Prędzej zrezygnowałabym z podłogowego. Ale nie ma takiej konieczności na szczęście, bo te rozwiązania spokojnie można połączyć z powodzeniem.