malux20 19.06.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 zastanawiam sie o ile mniej zużyłbym prądu gdybym nie miał drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 19.06.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 zastanawiam sie o ile mniej zużyłbym prądu gdybym nie miał drewna i jakieś wnioski, podejrzenia...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.06.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 bez kozery powiem pincet kwh a jesli tu na forum no to pewnie 1000kwh dziewczyno nie daj się-tylko drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 19.06.2013 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 zastanawiam sie o ile mniej zużyłbym prądu gdybym nie miał drewna Piotrze nie przesadzaj, zapewne przy płytkach mozliwa by była nieco nizsza temp. zasilania a przez to byłby wyższy COP. Ile ? to trzeba przeliczyć, ale sadze ze to są pojedyncze procenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.06.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 a witam dobrego duchatak przy okazji -dokladam na stropie jeszcze 25cm megarockatak przy okazji jesli ktos ma wątpliwosci to niech skorzysta z obliczen asolta i np doswiadczenia parkietkoplexaasolt- szkoda Ze przed budową się nie skontaktowałem z tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 19.06.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 a witam dobrego ducha tak przy okazji -dokladam na stropie jeszcze 25cm megarocka tak przy okazji jesli ktos ma wątpliwosci to niech skorzysta z obliczen asolta i np doswiadczenia parkietkoplexa asolt- szkoda Ze przed budową się nie skontaktowałem z tobą Nic straconego, spotkamy się przy następnej budowie. Wełny na stropie i dachu nigdy na duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.06.2013 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 ale chyba to ju ż nie za tuska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 19.06.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 W jaki sposób mogę skorzystać z obliczeń asolta? Mam się jakoś bardzo mocno uśmiechnąć? Mogę iść na priw. Mogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.06.2013 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Kobiety he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 19.06.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 ale chyba to ju ż nie za tuska To juz za dwa lata rozpoczynasz następną budowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 19.06.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 cAR donald jest oktylko ten ministra nowak to jakiś oszołom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 19.06.2013 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 W jaki sposób mogę skorzystać z obliczeń asolta? Mam się jakoś bardzo mocno uśmiechnąć? Mogę iść na priw. Mogę? Mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 23.06.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Ok, to jeszcze jedno pytanie do posiadaczy podłogówki w całym domu.Grzejnik drabinkowy w łazience.... Podpinać go do podłogówki. Bezpośrednio do pieca (da się tak?). Czy też zrobić wyłącznie elektryczny? Hydraulik podpowiada, że drabinka podpięta do podłogówki, będzie miała temperaturę ok. 30-35 stopni, czyli ręczniki kiepsko będzie suszyć. No ale chyba lepsze to niż "zimny" grzejnik, albo włączanie go zimą do gniazdka elektrycznego? Jak to rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 23.06.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Oliwkawawa, u mnie w projekcie podlogowki, kaloryfer w lazience (tylko tam jest) nie jest polaczony z podlogowka (oddzielna instalacja). Kaloryfer oczywiscie ma tez mozliwosc podlaczenia do pradu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 24.06.2013 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Ok, to jeszcze jedno pytanie do posiadaczy podłogówki w całym domu. Grzejnik drabinkowy w łazience.... Podpinać go do podłogówki. Bezpośrednio do pieca (da się tak?). Czy też zrobić wyłącznie elektryczny? Hydraulik podpowiada, że drabinka podpięta do podłogówki, będzie miała temperaturę ok. 30-35 stopni, czyli ręczniki kiepsko będzie suszyć. No ale chyba lepsze to niż "zimny" grzejnik, albo włączanie go zimą do gniazdka elektrycznego? Jak to rozwiązać? zdecydowanie oddzielna instalacja takiego grzejnika niż podłogówka... nawet z tego względu że nie mozna sterować temperaturą... a tak termostatem grzejnikowym ustawiasz tyle ile chcesz. albo całkowicie zakręcasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niron 24.06.2013 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Tylko czy wtedy nie trzeba dokładać mieszacza do instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 24.06.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Tylko czy wtedy nie trzeba dokładać mieszacza do instalacji? witam oczywiście w tym wypadku mieszacz musi być ja u siebie podłączyłem do rozdzielacza podłogówki i reczniki wysychają bezproblemowo u klientów od zawsze tak montuję (czasami z opcją grzałki na lato) i też nie narzekają pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scruffty 24.06.2013 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 To ja jeszcze podpytam o te drabinki, a co w sytuacji, gdy cała instalacja jest przewidziana na niskotemperaturową? Planuję kondensat jednofunkcyjny. Czy ma sens puszczenie obiegu z rozdzielacza najpierw na drabinkę a potem w podłogę, czy pociągnąć z rozdzielacza osobną rurkę tylko na drabinkę, czy może w takiej konfiguracji drabinka mija się z celem? Za drabinką przemawia tylko tyle, że zawsze uzupełniłaby ciepło w łazience (choć będę miał ok 80 mb rurki w podłodze) i może lekko przyspieszyłaby schnięcie ręczników - na cuda nie liczę. Jeszcze mogę pociągnąć nawet osobne rurki do kociołka, tylko nie bardzo wiem co mi miałoby to dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 24.06.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 witam pociągnij z rozdzielacza osobną rurkę tylko na drabinkęciągnięcie bezpośrednio od kotła nic nie zmieniu mnie cudów chyba nie ma, a ręczniki schnąpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scruffty 24.06.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Czyli tak jak planowałem zrobić, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts