oliwkawawa 24.06.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Ja obecnie mieszkam w bloku i w ogóle drabinki nie posiadam, jedynie wisi sobie suszarka na pranie nad wanną, i tam rzeczy schną zimą szybciutko, łazienka nie jest duża, więc jest ciepła, od samej temperatury powietrza rzeczy schną ładnie. Ale podepnę chyba jednak drabinkę pod podłogówkę, i będzie też opcja zasilania elektrycznego na "poza sezonem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 25.06.2013 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 ... łazienka nie jest duża, więc jest ciepła, od samej temperatury powietrza rzeczy schną ładnie... To nie od ciepła schną rzeczy. Ciepło tylko ten proces przyspiesza. Najważniejsza jest sprawa i działająca wentylacja. Pranie wyschnie także w temperaturze pokojowej, jeśli będzie właściwy przepływ powietrza. @mar1973 - w tej łazience masz WM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 26.06.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ja właśnie planuję podpiąć drabinkę do podłogówki, a w okresach przejściowych będzie grzałka w drabince, będzie też WM więc myślę że nie będzie problemu z wysychaniem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 26.06.2013 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ja właśnie planuję podpiąć drabinkę do podłogówki, a w okresach przejściowych będzie grzałka w drabince, będzie też WM więc myślę że nie będzie problemu z wysychaniem:) u nas identycznie Ile masz styropianu na chudziaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 26.06.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ja bede mial plyte, a na niej 10cm styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 26.06.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 To nie od ciepła schną rzeczy. Ciepło tylko ten proces przyspiesza. Najważniejsza jest sprawa i działająca wentylacja. Pranie wyschnie także w temperaturze pokojowej, jeśli będzie właściwy przepływ powietrza. @mar1973 - w tej łazience masz WM? witam mam wentylację pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia81 22.07.2013 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 witam . ja dopiero zaczynam budowę, ale już się zastanawiam czy położyć podłogówkę w całym domu. Słyszę różne opinie, że: niezdrowa (na nogi, a szczególnie dla ludzi z problemem krążenia (kiedyś będę stara ), ale wygodna (podłoga szybciutko schnie po umyciu), niema tych grzejników i jak ja to mówię tych smug wokół grzejników i okiem od ciepłego kaloryfera. No i pokoje bardziej estetyczne i ustawniejsze. Mój mąż chce grzejniki ale zgodził się na to żeby dół był w podłogówce, a góra z grzejnikami. Ja wolałabym jakieś pomieszczenie gosp. z grzejnikami żebym dziecinne spodnie i kurtkę powiesiła po ich zabawach zimą na śniegu. Czy naprawdę podłogówka w całym domu to coś złego???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.07.2013 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Czy naprawdę podłogówka w całym domu to coś złego???? To co napisalas o wadach podlogowki to sa mity. Mnie odwiedza moja 90cio letnia babcia i zawsze zachwyca sie, ze przyjemnie cieplo. Jakos nie narzeka. Jesli zrobisz ogrzewanie mieszane, bedziesz tego zalowala. Zrob podlohowe w calym domu. Do suszenia szmatek wystarcza drabinki w lazienkach. Jak popmysle, ze mialem w planach grzejniki w calym domu, to mi sie slabo robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 22.07.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 My mielismy miec uklad mieszany, ale przekonalam meza, zeby zrobic po calosci - tak sie naczytal, ze zrobil sobie tez podlogowke w garazu:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.07.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 My mielismy miec uklad mieszany, ale przekonalam meza, zeby zrobic po calosci - tak sie naczytal, ze zrobil sobie tez podlogowke w garazu:). Graz i podlogowka to akurat sredni pomysl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 22.07.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Graz i podlogowka to akurat sredni pomysl. To zalezy, jak dla kogo i jaki ten garaz jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.07.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 To zalezy, jak dla kogo i jaki ten garaz jest... Chodzi mi o garaz jako miejsce trzymania autka w zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 22.07.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Pyxis, u nas garaz w bryle budynku, ocieplony z kazdej strony, temperatura obliczona na 15st (tzn. rozklad rurek wiekszy niz w domu) - w tece, jak czekalismy na projekt nie bylo to niczym dziwnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 22.07.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Pyxis, u nas garaz w bryle budynku, ocieplony z kazdej strony, temperatura obliczona na 15st (tzn. rozklad rurek wiekszy niz w domu) - w tece, jak czekalismy na projekt nie bylo to niczym dziwnym... Papier przyjmie wszystko, ale za swoja kase bedziesz odparowywala wode z podlogi garazu w zimie. A cieplo przemiany fazowej dla wody ma znaczne wartosci. Sporo trzeba go wpompowac. Trzeba tez bedzie zintensyfikowac wentylacje, zeby ta wilgoc sprawnie odprowadzic. Suchy cieply garazyk w zimie grzany podlogowka pewnie podniesie Ci rachunki za CO o 25%. Poniej beda posty "Dlaczego tak duzo place za CO?" Pomocy!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 22.07.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 U nas garaż zupełnie nie ogrzewany, bez izolacji pod posadzką, co by ziemia od dołu grzała w zimie. a podłogówka w całym domu, dziś zaczęła się kłaść. Za rok mogę napisać co o tym sądzę, ale jestem przekonana że będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 22.07.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 oliwka a co z drewnem na podłodze?dałaś się przegadać fachmanompozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa72_krakow 22.07.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Papier przyjmie wszystko, ale za swoja kase bedziesz odparowywala wode z podlogi garazu w zimie. A cieplo przemiany fazowej dla wody ma znaczne wartosci. Sporo trzeba go wpompowac. Trzeba tez bedzie zintensyfikowac wentylacje, zeby ta wilgoc sprawnie odprowadzic. Suchy cieply garazyk w zimie grzany podlogowka pewnie podniesie Ci rachunki za CO o 25%. Poniej beda posty "Dlaczego tak duzo place za CO?" Pomocy!" "Musztarda po obiedzie" - przyszle koszty mnie nie interesuja, a jak bedzie z wilgocia to napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 22.07.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Papier przyjmie wszystko, ale za swoja kase bedziesz odparowywala wode z podlogi garazu w zimie. A cieplo przemiany fazowej dla wody ma znaczne wartosci. Sporo trzeba go wpompowac. Trzeba tez bedzie zintensyfikowac wentylacje, zeby ta wilgoc sprawnie odprowadzic. Suchy cieply garazyk w zimie grzany podlogowka pewnie podniesie Ci rachunki za CO o 25%. Poniej beda posty "Dlaczego tak duzo place za CO?" Pomocy!" Niekoniecznie. Nie trzeba cały czas ogrzewać garażu, można włączać podłogówkę w razie większych mrozów. Takie okresy nie zdarzają się często i nie trwają aż tak długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwkawawa 22.07.2013 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 oliwka a co z drewnem na podłodze? dałaś się przegadać fachmanom pozdrawiam Będzie drewno Wszystkie sypialnie, salon i hole. Mówią, straszą, a ja tam idę w zaparte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
powell 22.07.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 (edytowane) Zawsze jak słucham lub czytam obiegowe opinie na temat podłogówki, mam wrażenie, że jestem jakiś dziwny.... Bo jak już miałbym robić układ hybrydowy, to z punktu widzenia funkcjonalności, najszybciej dałbym grzejniki w salonie, a podłogówkę w sypialniach... Czyli dokładnie odwrotnie, niż się powszechnie uważa i jak jest opisane w artykule z Muratora (u mnie podłogówka będzie wszędzie, więc to tylko teoretyzowanie)Tam gdzie potrzebujemy szybkiej zmiany temperatury, tam teoretycznie grzejniki sprawdzą się lepiej. A właśnie salon jest takim miejscem (dużo gości, słońce świeci i ogrzewa podłogę - temperatura wzrasta i chcemy przykręcić ogrzewanie, siedzimy sami przed TV - chciałoby się podnieść temperaturę, bo marzniemy). A w sypialni ? Przecież tam ustawiamy temperaturę raz i już jej nie zmieniamy. Dlaczego więc ciągle tłucze się te same slogany: salon - podłogówka, sypialnia - grzejniki ? Edytowane 22 Lipca 2013 przez powell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts